reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dziewczyny od 4 dni mialam, wrazenie, ze zaczyna mnie bolec gardlo, ale to tak malutko, ze nawet nie musialam niczego brac. Ale dzisiaj zdecydowanie jest gorzej, musze sie czyms podkurowac, ale czym najlepiej w ciazy? Znacie jakies domowe sposoby?

Ja tez poczulam wczoraj wieczorem ze cos mnie w gardle drapie. Pol nocy nie spalam bo tak mnie bolalo :baffled: Plucze tylko sola i bede jesc czosnek i kiwi, mam nadzieje ze to wystarczy i szybko przejdzie bo czuje sie fatalnie :baffled:

reklama
so happy jeśli miałaś drugie pobranie 2 godz. po wypiciu to chyba ok.

Blair 87 współczuję przeżyć z łosiem. Życie mu nie miłe czy co?

Kasik4 na bolące gardło płukanie w wodzie utlenionej rozcieńczonej z wodą- na 50ml wody 1 łyżeczka wody utlenionej.

Kasik miałam to samo 3 dni temu tantum verde pomogło i Isla do ssania za to teraz mam katar ale na to to nic nie pomoże leczony czy nie to i tak 7 dni, moj młody tez zasmarkany

Kurka wodna, czuję się dziś fatalnie... miałam dziś drugie żigoletto od kiedy jestem w ciąży. Żeby o tym nie myśleć wysprzątałam całą chatę. Jednak humor znów płata mi figla i jak chciałam wyjść po zakupy to nie zmieściłam się w kolejne spodnie i znów dołek. Ł. nie ma w domu,a mnie wyć się chce. Sorki, że tak dziś biadolę- taki dzień.

dbdg co do tych posilkow to nie do konca sie z tym zgodze, nie w kazdym Polskim szpitalu tak to wyglada, fakt ze z innymi krajami mozemy sie schowac, ale te memy sa o wiele za bardzo przesadzone :)

Zazdroszczę Akat i Sysi z tymi szpitalami. W moim miasteczku jest tylko jedna porodówka. Już czytam o tym co można jeść w połogu, bo jak będą karmić jak na ginekologicznym to będzie to wyglądać jak z mema.

Witam was
U mnie dziś szybkie wstawanie, nie ma leniuchowania, idę dziś do pracy na pare godzin. Juz nie wspomnę jak mi sie chce....
U nas dziś wypada 4 rocznica po ślubie [emoji183][emoji141]

Ela- gratulacje :) Ja siedzę od połowy kwietnia na L4 i na początku to mnie trzeba było trzymać, bo do pracy bym biegła jak szalona. Po 2 m-cach już nie jestem taka chętna :D choć wszyscy znajomi i Mąż twierdzą, że jestem pracoholiczką.

Ja po wizycie kontrolnej i zglupialam bo albo poprzednio gin zle cos zvadala ( zastepstwo bylo) albo po 2 tyg lezenia i oszczedzania sie polepszylo, bo szyjka zamknieta i dluga 4,79cm wiec wow - wtedy byla krotka nie wiem ile bo nie mam wpisane i otwarta na opuszek ??? Dziwne ale ciesze sie ze jest ok bo teraz wakacje i chcuelusmy za 2 tyg jechac na 3-4 pod namiot nad jezioro :) Mala tez sie ma ok rosnie ladnie nie wiem jak wagowo ale jest starsza o 4 dni na usg

Sysia super, że wszystko w porządku,oby tak dalej!

Kornelcia, chciałabym mieć takie wyniki jak Ty, ale jeszcze z 2-3 tygodnie poczekam do tej glukozy.

Akatsuki &&& za dom, tym razem musi się udać!

Co do artykułu, to jestem tego zdania co Xmamuska, wspomaganie patologii... Ja jestem przez ZUS ścigana, bo mnie o wyłudzanie posądzają, a kto będzie pilnował tego procederu??? Brawo, widać, że wybory się zbliżają... Trzeba było coś uchwalić i kolejną dziurę w budżecie zrobić... Ciekawe co wymyślą i od kogo zabiorą by było na "patologiczne rodziny wielodzietne".

Kitek w de po porodzue nie ma diety je sie wsztstko ja jadlam wszystko poza kapusta, grzybami , grochem a tak to jadlam wszystko i obylo sie bez kolek

Mnie glukoza czeka za 4tyg teraz 22+5tc a tu robia tak w okolicach 28tc wiec mam czas choc tu smakowa jest i pije sie jak sok

Ostatnia edycja:
Wróciłam niedawno z pracy patrzę na forum a tam posty który wam dziś napisałam urwany... Nie ma nawet 1/3 z tego co tam skrobankami przed praca...[emoji53]
Dziękuje za miłe słowa i życzenia [emoji8] raczej wielkiego świętowania nie bedzie bo moj mąż wraca po 11 w nocy z pracy[emoji19]No ale moze odbijemy sobie w weekend[emoji3]
Akarsuki- z tego co pamiętam mieszkasz w uk. Mogę ci tylko powiedziec tyle, nie przejmuj sie! My byliśmy w podobnej sytuacji... Dostaliśmy wypowiedzenie na święta Bożego Narodzenia w 2013r. A kupiliśmy mieszkanie w maju w zeszłym roku! Ja panikowalam ale moj mąż powiedział żebym sie uspokoiła ( zna sie ntroche na prawie ) nikt nie ma prawa wywalić cię z mieszkania gdzie mieszkasz jeśli nic do ten pory nie znalazłaś, zwłaszcza w twoim stanie. Płac tylko rachunki, council tax i rent. Szukaj pomału az znajdziesz, nie stresuj sie bo to nie wskazane w twoim stanie. Poproś tylko właściciela o przedłużenie wypowiedzenia, do momentu az cos znajdziecie. Jeśli to nie pomoże to pójdźcie po radę do housing advisor ( przewaznie taka osoba jest w councilu). Bo tak naprawdę wy chcecie sie wyprowadzić ale nie możecie nic znaleźć, a ty nie możesz brać byle czego.
Uwierz mi bedzie dobrze:-)

Ela ja mam luz z landlordem I już przedłużalam wypowiedzenie raz bo w pierwszej wersji miałam się wynieść do dzisiaj haha ja wiem że na bruk nie pójdę ale ja muszę się wynieść stąd kak najszybciej bo zwariuje!! Spokojne szukanie to ja zaliczam od marca... chce mieć to już z głowy. Plus nie uśmiecha mi się przeprowadzać w 9 miesiącu bo już mi ciężko a upały dają w kość a co dopiero za miesiąc czy dwa ...
właśnie wróciłam z podróży kolejnej. Tradycyjnie złożyłam oferte I tradycyjnie oczekuję na odpowiedź. Nie napalam się I nie przywiązuje sie do tego domu psychicznie... co ma być to będzie.
Moja L dzisiaj testuje moje granice. Juz jej raz dupsko spralam za histerie kiedy kazałam sie podzielić tabletem z kuzynka a teraz bawi się w oblewanie się wodą do picia. U nas upał I duszno a ja teraz na szybkości musze obiad sklecic... ależ mnie L drażni ile razy trzeba temu dziecku jedna fraze powtarzać?!?!

też mnie wkurzył ten artykuł bo owszem macierzyński będę mieć 100% płatny a na wychowawczy nie wiem czy się załapię bo też trzeba spełnić odpowiednie wymogi zarobkowe, o rodzinnym to już nie wspomnę. A co najlepsze moja mama rozmawiała raz z facetem, który powiedział wprost że nie pracuję bo mu się nie chce i taki dostaje zapomogę z gminnego osrodka pomocy społecznej ok 500-600zł, na zime dodatek na opał albo opał mu przywożą, inna rodzina mieszkająca niedaleko dostaje na dzieci ubrania, wyprawki do szkoły, dzieci jeżdżą na kolonie a jak im brakuję to pójdzie sobie dorobic na czarno i żyja tacy lepiej niż nie jedna rodzina gdzie oboje rodziców pracuje uczciwie i gdzie tu jest sprawiedliwość...???

Witam się po dłuuugiej nieobecności...
Doczytałam Was, ale zbyt wiele nie pamiętam... w końcu już chyba miesiąc mnie tutaj nie było.

Na początek szczere kondolencje dla dziewczyn, które straciły swoje maluszki ;( Strasznie to jest niesprawiedliwe...

Wszystkim chorowitkom zdrowia! Mnie też coś drapie w gardle, na razie ratuję się gorącą herbatą z cytryną i miodem.
Akatsuki, trzymam kciuki za to twoje mieszkanie. Żeby się w końcu udało.
Ela, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy.
Któraś z Was pytała o olejek babydream (dawno to było) - ja używam. Jestem zadowolona bardzo. Mnie nie zapycha i fantastycznie nawilża. Czasem dodaję trochę do wanny do kąpieli i fajnie się wchłania też w mokrą skórę Skład ma super. Tylko ta butelka... wiecznie brudna bo olejek się wylewa :/ no ale to się da przeżyć.

Czy któraś z Was miała na badaniu połówkowym mierzone NF (fałd karkowy) ? Bo mojemu Franiowi wyszedł powiększony ociupinkę (norma do 5mm a Franio ma 5,1mm). Dostałam skierowanie na echo serca płodu - zrobiłam, wyniki ok, wady serca nie ma (Ja mam wadę serca więc to było dodatkowe wskazanie).
Na kolejnej wizycie zaproponowano mi amniopunkcję ponieważ powiększony fałd zwykle się wiąże z jakimś genetycznym zaburzeniem, a na usg wszystko inne wychodzi pięknie. Nie zgodziłam się, bo to i tak nic nie zmieni, przecież nie zabiję własnego dziecka nawet jak miałoby być chore. Wg mojej gin prawdopodobieństwo ZD jest nikłe, ale jest... więc teraz mam stresa...
dodatkowo mam taką burzę hormonów, że od tygodnia chodzę po ścianach... mężuś mnie wkurza każdym słowem... libido mam wysokie jak Himalaje, a mamy całkowity zakaz seksu ze względu na moje łożysko (brzeżnie przodujące, nachodzi na ujście), które wprawdzie powolutku się podnosi, ale jak dla mnie za wolno... eh...
Ale mam jeden duuuży plus do tego wszystkiego: Mały tak kopie i się wierci, że brzuch aż podskakuje. Uwielbiam to uczucie :D

Wygadałam się :) i postaram się być teraz na bieżąco...

reklama
Do góry