reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

BUBA2006 wlasnie o to mi chodziło :D kazda z Was mówi, "a bo moja kolezanka miała to/słyszała to@, "a bo moj wujek/teść/ojciec itd", ale żadna z Was nie jest kimś z autorytetem medycznym. I o tym powinno sie pamietać jesli chodzi o "nauczanie"/"pouczanie" kogolwiek w kwestii,w ktorej nie ma sie zielonego pójścia, tylko tyle co ewentualnie ktos mi powie... I zeby nie było, nie jestem przeciwniczką szczepień, aczkolwiek na moj rozum (moze zbyt mocno zaburzony przez hormony ciążowe) szczepienie dziecka na wszystko co jest możliwe tez nie jest dobre, tak samo jak nie szczepienie w ogole. Ja syna zaszczepilam wg schematu 6w1, pneumokoki dostał, bo jest wcześniakiem i z przesunieciem, bo w 16 miesiacu,ale rownież dostał MMR. Przed kazdym szczepieniem robię dzieciakowi badanie krwi i moczu po czym lekarz wyklucza jakakolwiek infekcje i wtedy szczepimy. W innym wypadku przesuwam szczepienie tak długo Dopóki
Młody nie bedzie całkowicie zdrowy :)
A wiecie kim moj wujek jest? Księdzem :D to tak na rozluźnienie ;)
Nie spinajcie sie tak,bo nic dobrego z tego nigdy nie wychodzi :D
Miłego dnia!

reklama
Heeeeej :-)

Migotka tu nie chodzi o to że żeby móc wyrazić swoje zdanie na temat szczepień trzeba być wybitnym autorytetem medycznym. Przecież każda z nas ma swoje zdanie, swoje doświadczenia, swoje się dowie i zrobi tak jak będzie uważała za słuszne i najlepsze dla swojego dziecka . Więc po co od razu się unosić? Przecież to jest forum, piszemy tu o wszystkim, pojawił się wątek szczepień, z chęcią poznam zdanie innych ale decyzja i tak należy do mnie i żeby ktoś nie wiem jak bardzo próbował czy wręcz atakował swoimi przekonaniami to są one dla mnie tylko do przeczytania, pomyślenia a końcowa decyzja w tej sprawie to już inny temat. I jedynie mogę później oznajmić jak zamierzam ale nie po to by coś narzucać tylko podzielić się tym.

Na prawdę nie rozumiem czemu tyle nerw kosztuje was wymiana zdań w tej sprawie. Od razu autorytetami medycznymi musimy być.. Czyli ciąży też nie powinnyśmy komentować bo chyba żadna z nas nie jest ginekologiem i nie wie jak postąpić gdy np któraś z nas skarży się na jakieś dolegliwości i prosi o radę... Przecież tu chodzi o wsparcie i dzielenie się pewnymi radami a nie atakowanie nawzajem...

Dziewczyny nie dajmy się zwariować :-)

Zobaczcie jaka śliczna dziś pogoda :-) polowkowe przed nami, pierwsze kopniaki przed nami.. Jest tyle powodów do radości :-D

Migotka, zycze udanej, bezproblemowej przeprowadzki :)

Xmamuska, ja tez sie ciesze z weekendow, ale niestety nawet w weekend budzimy sie po 6 bo moj synus z tych nie spiacych za duzo ;)

Miłego dnia :)
Jakie macie plany na weekend?

Buba gratuluję córeczki, tez czekam na taką wiadomość, ale jeszcze prawie 2 tyg

Suszi nie martw się ruchami, jest czas jeszcze :)

Migotka oby poszło sprawnie :)

Malinka pokaż ciuszki

Xmamuska super weekend się szykuje;)

Właśnie z wrażenia zapomniałam

Migotka szybkiej przeprowadzki życzę

Xmamuska czyli super weekend wam się szykuje :-)

Ja w sobotę relax i może jakieś mini spa sobie zrobię :-D A w niedziele zakupy budowlano ciazowo dzieciaczkowe już się doczekać nie mogę :-)

Dolga wieczorem jak wrócę do domu cykne zdjęcia albo jutro jak już będę zbyt padnieta :p

ja w ogóle nie rozumiem oburzenia , że rozmawiamy na temat szczepień, każda ma swoje zdanie
i ja np. chetnie tego wysłucham, może dowiem się czegoś czego nie wiem,
każda postepuje tak jak uważa,i ja to w pełni szanuję,
to tak jak z karmieniem jedne karmią piersią jedne sztucznym mlekiem i tylko
trzeba umieć to uszanować a nie na siłę wciskać swoje poglądy,
mnie tylko razi jak ktos piszę, że szczepienie bądź nie szczepienie jest głupotą
bądź decyzję którą podjełam ja lub któraś z nas jest z tego, ze czegoś się nasłuchałam,
i nie mam swoje wiedzy, swojego doświadczenia

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny z rana,
Ja nie bede komentować dyskusji na temat szczepień bo jest to temat drażliwy. Ja swoje dzieci szczepić bede na pewno.

Dzis od rana jestem na badaniach. Mam obciążenie glukoza. Właśnie wypiłam ochydną glukozę i czekam. Dobrze ze nauczona doświadczeniem zabrałam cytrynę bo bez tego to bym chyba zemdlała od tego świństwa.
W poprzedniej ciazy miałam duża cukrzyce i brałam insulinę. Teraz muszę wcześniej zrobic test bo jest zwiększone ryzyko powtórki.
Buba- gratuluje zdrowej córci:)

pomóżcie :(

chce w końcu zmienić avatar i nie mogę :( wybieram z dysku zdjęcie (zarówno próbowałam 100x100 jak i 80x80 waga ok 16KB) biorę zapisz i pojawia się komunikat:
[h=2]Wiadomość[/h] Unable to save image

i jak ja mam to zrobić?

Witajcie :)

Zycze udanej i szybkiej przeprowadzki :)
Oby nam w ten weekend dopisala pogoda bo nie chce mi sie siedziec w domu :D jak by bylo cieplo to skoczymy sobie nad morze :)
Ja jeszcze nadal w pizamie jakos nie chce mi sie zabrac za nic :p a musze pierogi zrobic :p

Ja bym musiala mojego przekonac ze powoli bysmy musieli robic zakupy dla malenstwa bo juz prawie polowa ciazy, a ja mam pare ciuszkow, i jeszcze nie wiadomo ile z nich zostanie po praniu :/ a on stwierdzil ze zaczniemy robic zakupy jak to wypiore, to bedzie dpiero koniec sierpnia o_O tragedia i wszystko bedziemy robic na wariackich papierach bo moj termin ^porodu wychodzi teraz na polowe wrzesnia :/

reklama
Do góry