reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witajcie :)

Zycze udanej i szybkiej przeprowadzki :)
Oby nam w ten weekend dopisala pogoda bo nie chce mi sie siedziec w domu :D jak by bylo cieplo to skoczymy sobie nad morze :)
Ja jeszcze nadal w pizamie jakos nie chce mi sie zabrac za nic :p a musze pierogi zrobic :p

Ja bym musiala mojego przekonac ze powoli bysmy musieli robic zakupy dla malenstwa bo juz prawie polowa ciazy, a ja mam pare ciuszkow, i jeszcze nie wiadomo ile z nich zostanie po praniu :/ a on stwierdzil ze zaczniemy robic zakupy jak to wypiore, to bedzie dpiero koniec sierpnia o_O tragedia i wszystko bedziemy robic na wariackich papierach bo moj termin ^porodu wychodzi teraz na polowe wrzesnia :/

ja sobie nie wyobrażam robić zakupów na ostatnią chwilę :O musisz go przekonać żeby powoli kompletować wszystko... nastrasz go, że później sam ze wszystkim zostanie w razie jak dziecko postanowi przyjść na świat chwile wcześniej :)

Mój w sumie też uważa, że mamy dużo czasu i w ogóle nie ma co się spieszyć... systematycznie go uświadamiałam, że jak będziemy zwlekać to przeprowadzka, urządzanie i zakupy wyprawkowe zwalą nam się na głowę w jednym czasie i w końcu zrozumiał no i od czerwca zaczynamy troszkę kupować :) chyba, że teraz w weekend coś mi wpadnie w oko to nie będę zwlekać i czekać ;D

reklama
Kate dyskusja jest ok, ale niektóre wypowiedzi to poprostu żal niestety, nie będę przytaczać które, ale jak patrze na to to może lepiej ominąć temat i te konflikty

Malinka ja też mam czasami problemy, może spróbuj później

Wirginia ja w poprzedniej ciąży robilam zakupki po 30 tyg i było ok, tyle że ja pojechałam w jedno miejsce i praktycznie wszystkie ciuszki kupiłam, sporo pierdul przez internet i jakoś gładko mi to poszło, ale może wytłumacz swojemu, że pod koniec to parę metrów przejdziesz i będziesz sapac ze zmęczenia haha no i później poprac, poprasowac, mi Przy tym nogi puchly jak balony, bo wszystko na raz

Xmamuska, ja tez sie ciesze z weekendow, ale niestety nawet w weekend budzimy sie po 6 bo moj synus z tych nie spiacych za duzo ;)

Miłego dnia :)
Jakie macie plany na weekend?

Oj skąd ja to znam, od urodzenia córka miała problem z zasypianiem, ogólnie patrząc na inne dzieci spała bardzo mało w wieku niespełna 2 lat w ogóle nie chciała w dzień spać :( i nie spała

Ja jeszcze nic nie szykuję dla dzidziusia, choć wiemy już od dawna co będzie w 80% ...ale ja wole poczekać, pewnie w 8 miesiącu zacznę komleptować na spokojnie, teraz zamierzam kupić parę rzeczy do szpitala dla siebie-bo w razie czego, gdybym musiala iść wczesniej to mąż za Chiny z tym sobie nie poradzi-więc kupię od razu takie rzeczy co do porodu bedą się nadawać. Ostatnio milama 2 razy skierowanie w polowie ciązy do szpitala-ale nie zgodziłam się pójść i miałam rację-poleżałam w domu -odpoczęłam i wróciłam do pracy...pracowałam włącznie z 8 miesiącem ciąży :)

pomóżcie :(
chce w końcu zmienić avatar i nie mogę :(
Włącz i wyłącz przeglądarkę, spróbuj od nowa. Czasami pomaga.

Dziewczynki!
Mam info od kamilove :-D
Miło, że pamiętacie dziewczyny :*

Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Bardzo mi miło, że pamietalyscie. Dziewczynki są nadal dziewczynkami - Alicja i Patrycja. Wszystko prawidłowo. W poniedziałek mam wizytę u swojego gina. Dostałam sporo zdjęć z usg - wstawię może jak będę u rodzicow link do tematu staraczek gdzie fotki wrzucalam, albo zdjęcia. A nie pisze bo niestety mamy problem ze zgodą właściciela mieszkania na przedłużenie internetu i czytam tylko z doskoku na ile pozwoli mi pakiet i bardzo mocno ograniczam pisanie przynajmniej do chwili gdy się coś sensownego w temacie ineta nie wyklaruje. Ze swoim 512mb pakietem nie jestem w stanie użytkować Tapatalka na wszystkich wątkach bo normalnie po 10-12 dniach nie mam transmisji, albo i szybciej. A jeszcze u was pisanie pełna parą wiec wogole :(

Trzymajcie się i wszystkiego dobrego dla was :)

Czyli zagadka wyjaśniona i wszystko na szczęście jest w porządku.
W Gdańsku też jest dzisiaj pięknie, weekend się zapowiada miło...

A ja nadal nie czuję ruchów... :( Czy tylko ja już zostałam z tych które są w 18/19 tygodniu? Co za smuteczek... :-(

Jolamac a ile teraz ma Towoja corcia? Oj my ze spaniem mielismy wielki problem, dlategotak nam sie przeciagnela decyzja o drugiej ciazy... jako niemowlak spal bardzo malo, nie spal w dzien jak inne dzieci po 2-3 godziny, nawet godziny nie spal. Do 5 m-ca spal w dzien po pol godziny tylko i mial takich drzemeke ze 3 moze, pozniej po 5 m-cu potrafil miec jedna drzemke godzinna wiec dla mnie to wtedy bylo cos :)

No u nas jeszcze jest tak ze lecimy w lipcu do tej portugalii pozniej ja mam szczepienie w okolicach 23 tygodnia ciazy a potym jade prawie na miesiac do Polski sama bez niego wiec czas ucieka i to w szybkim tempie niestety :/ i moj tez raczej sam by sobie z niczym nie poradzil

Dobrze ze z Kamilove wszystko w porzadku

Jolamac a ile teraz ma Towoja corcia? Oj my ze spaniem mielismy wielki problem, dlategotak nam sie przeciagnela decyzja o drugiej ciazy... jako niemowlak spal bardzo malo, nie spal w dzien jak inne dzieci po 2-3 godziny, nawet godziny nie spal. Do 5 m-ca spal w dzien po pol godziny tylko i mial takich drzemeke ze 3 moze, pozniej po 5 m-cu potrafil miec jedna drzemke godzinna wiec dla mnie to wtedy bylo cos :)
teraz juz ma 7 lat :) ... ale było tak jak piszesz, czy zmęczona czy nie zawsze problem był ze spaniem w aucie nigdy nam też nie usnęła-jazda z nia nawet po mieście to był koszmar, nie mówiąc o dalszej trasie. Mam nadzieję że to drugie moje maleństwo będzie lepiej spać i lepiej podróżować

Ostatnia edycja:
teraz juz ma 7 lat :) ... ale było tak jak piszesz, czy zmęczona czy nie zawsze problem był ze spaniem w aucie nigdy nam też nie usnęła-jazda z nia nawet po mieście to był koszmar, nie mówiąc o dalszej trasie. Mam nadzieję że to drugie moje maleństwo będzie lepiej spać i lepiej podróżować

To podobny typ nam sie trafil ;) u nas w aucie zasypial, ale to tak jak mial w standardzie czyli te swoje pol godziny przespal, ale my i tak jezdzilismy w takie trasy do 300 km, wiec troche sie umeczylismy. Jak zmienilismy fotelik jak mial roczek bylo juz troche lepiej i wtedy pojechalismy w gory, wiec mielsimy do przejechania cala polske , ale juz nie bylo tak zle :) Wiec jak ja slysze, aaaa taki niemowlak to super, i tak caly czas spi to az mnie trzesie haha ;) tez mam wielka nadzieje, ze ten co siedzi w brzuszku bedzie inny ;)

Hej!
Super, że Kamilove się odezwała i że u niej i dziewczynek wszytko dobrze :)

Ja już kompletuję wyprawkę. Po pierwsze to duża przyjemność ;) A po drugie łatwiej finansowo to rozłożyć na 9 miesięcy niż kupić wszytko na raz. Wózek zostawimy "na deser" bo ten, który wybraliśmy kosztuje majątek (ponad 6 tyś :( ).

Jutro są urodziny mojego męża więc jakąś miłą wycieczkę planujemy :) Prezent już mam ale jeszcze Hania musi narysować laurkę :D

Miłego dnia Lejdis ;)

reklama
Do góry