wiedza na temat szczepień u mnie = 0, to moja pierwsza ciąża wiec nic na ten temat nie wiem , chętnie przeczytałam co macie do powiedzenia . Na razie nie mam zdania ale bardzie przychylam się za szczepieniami - ale oczywiście nie na wszystko co się da. Ja zapisała się na badanie połówkowe na 28/05/2015 więc poczekam jeszcze. Nadal nic nie czuje i zaczynam już panikować. Na razie cały przebieg na luzie, zero wymiotów i złego samopoczucia nawet brzuch mam mały - byle tak dalej choć brak jakichkolwiek ruchów mnie przeraża. Dobrze że w przyszłym tygodniu wizyta bo panika blisko.
reklama
szczesliwa.4
Fanka BB :)
Dziewczynki, melduję że po wizycie opcja córka aktualna i nic się już nie zmieni duża dziewuszka i zdrowa serducho, przepływy wszystko dobrze.
Widzę że na tapecie konflikt szczepienny. Powiem tylko jedno: Aby zrozumieć problem należy wybrać się do Afryki i Azji. Kiedy zobaczy się umierające masowo dzieci na plagi które u nas są hamowane szczepionkami zrozumie się skalę problemu. Byłam wielokrotnie, widziałam. Szczepię. Artykuły udowadniające że szczepionka to większe zło mają dla mnie mniej więcej taką wartość jak te o szkodliwości glutenu w diecie dla osób zdrowych. Dlaczego Ci którzy prowadzą te badania nie podają żadnych statystyk i konkretôw naukowych.....
Szczepionki nie powodują autyzmu. Zbadano 95 tys. dzieci
AUTYZM SZCZEPIONKA - Aktualne wydarzenia z kraju i zagranicy - Wiadomo¶ci.gazeta.pl
Gratulacje! Dalej będziesz szaleć z różem? ;-)
malinka89
O mamo.. Dobrze że cały dzień nie miałam jak podczytywac :-) hormony wam szaleją dziewczyny :-) choć że temat szczepień zawsze nerwowy... Ja wiem tylko że szczepić będę, nie wiem jeszcze czy tymi z NFZ czy tymi kilka w jednym i czy jakimiś dodatkowymi. Jeszcze tego nie rozwazalam.. Ale zaszczepie na pewno. I więcej chyba nie powiem w tym temacie :-)
Buba gratuluję córci! Jeju ja jeszcze 3 tygodnie muszę czekać do polowkowego... :-(
Dzisiaj przyszło kilka ciuchów co zamówiłam i wszystkie super :-) i rozmiary dobre i te z h&m mama niby używane a jak nowe wyglądają :-) super wygodne :-) jeszcze czekam na krótsze spodnie,takie do połowy uda, z panelem na lato :-) no i te dzisiejsze getro spodnie :-) ależ jestem zadowolona
Buba gratuluję córci! Jeju ja jeszcze 3 tygodnie muszę czekać do polowkowego... :-(
Dzisiaj przyszło kilka ciuchów co zamówiłam i wszystkie super :-) i rozmiary dobre i te z h&m mama niby używane a jak nowe wyglądają :-) super wygodne :-) jeszcze czekam na krótsze spodnie,takie do połowy uda, z panelem na lato :-) no i te dzisiejsze getro spodnie :-) ależ jestem zadowolona
Witam sie szybko i uciekam. Temat szczepień nie dla mnie, szkoda nerwów na takie dyskusje, bo żadna z Was lekarzem nie jest - i tak jak niektóre śmieją sie z artykułów bez pokrycia naukowego, tak ja śmieje sie z Waszych przekonań,bo nie jesteście autorytetami medycznymi. I jakkolwiek by to zabrzmiało, zwyczajnie szkoda czasu na tego typu dyskusje na forum
U nas po wizycie ok, synek zdrowy, ruchliwy
Teraz uciekam i nie bedzie mnie jakis czas,tzn bede podczytywać "do snu",ale bede mniej pisac,bo organizuje przeprowadzkę i okropnie mnie to przeraża
Dobranoc
U nas po wizycie ok, synek zdrowy, ruchliwy
Teraz uciekam i nie bedzie mnie jakis czas,tzn bede podczytywać "do snu",ale bede mniej pisac,bo organizuje przeprowadzkę i okropnie mnie to przeraża
Dobranoc
paulka87
Dziewczyny zmieniamy temat!!!!!
Szczepienie to indywidualna sprawa każdej z nas, to my odpowiadamy za nasz dzieci i BASTA!!!!!
Piękną dziś mamy pogodę co nie? ;P
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, ja równo za tydzień mam połówkowe i doczekać się nie mogę.
Wczoraj mówię do synusia że kupiłam parę ubranek dla dzidziusia a on tak patrzy na mnie i pyta: mamo to ty już urodziłaś? myślałam ze padnę ze śmiechu
Akatsuki my to chyba pod laską musimy chodzić, jak wczoraj przez chwilę postałam przygarbiona w przód to nie bolał tak Albo jakiś balkonik trzeba załatwić na końcówkę ciąży haha
ale mam dziś głupkowaty humor, chyba rzeczywiście mózg mi wyparowało z okresem haha
Szczepienie to indywidualna sprawa każdej z nas, to my odpowiadamy za nasz dzieci i BASTA!!!!!
Piękną dziś mamy pogodę co nie? ;P
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, ja równo za tydzień mam połówkowe i doczekać się nie mogę.
Wczoraj mówię do synusia że kupiłam parę ubranek dla dzidziusia a on tak patrzy na mnie i pyta: mamo to ty już urodziłaś? myślałam ze padnę ze śmiechu
Akatsuki my to chyba pod laską musimy chodzić, jak wczoraj przez chwilę postałam przygarbiona w przód to nie bolał tak Albo jakiś balkonik trzeba załatwić na końcówkę ciąży haha
ale mam dziś głupkowaty humor, chyba rzeczywiście mózg mi wyparowało z okresem haha
Witam was "ciezarowki" w piątek Choć nie pracuje ciesze się ze to piątek bo jutro nie musze wstawać o 7 tylko później jeszcze mezus ma wolne, uwielbiam takie weekendy !!!!
Jutro jedziemy na duże zakupy i może dokupienia coś do wyprawki, musze kaftanik i śpioszki kupić, pieluszki tetrowe,bodziakow kilka i pewnie masę innych rzeczy, może dziś usiadł i listę sobie zrobię hmmm może się uda
Jutro jedziemy na duże zakupy i może dokupienia coś do wyprawki, musze kaftanik i śpioszki kupić, pieluszki tetrowe,bodziakow kilka i pewnie masę innych rzeczy, może dziś usiadł i listę sobie zrobię hmmm może się uda
Witam!
Zabawa na całego z tymi Waszymi dywagacjami hahahahah Widzę ,ze część babek to na serio poczucie humoru gubi i zdrowego rozsądku hahahaha
Buba szczerze gratuluję córci, pamiętam tę radość przeogromną jak Gabi okazała się być Gabi.
migotka super,ze z synkiem wszystko w porządku i życzę żeby przeprowadzka była łatwa , szybka i przyjemna.
"mamo a ty juz urodziłaś" hahahahah dzieci są cudowne !!!
xmamuśka też tak mam,ze lubię piątek bo jutro nie trzeba rano wstrawać.
Zabawa na całego z tymi Waszymi dywagacjami hahahahah Widzę ,ze część babek to na serio poczucie humoru gubi i zdrowego rozsądku hahahaha
Buba szczerze gratuluję córci, pamiętam tę radość przeogromną jak Gabi okazała się być Gabi.
migotka super,ze z synkiem wszystko w porządku i życzę żeby przeprowadzka była łatwa , szybka i przyjemna.
"mamo a ty juz urodziłaś" hahahahah dzieci są cudowne !!!
xmamuśka też tak mam,ze lubię piątek bo jutro nie trzeba rano wstrawać.
so_happy
Hej
Migotka,buba gratuluję udanych wizyt
Dreamgirl nie wiem dokładnie co mówią lekarze bo oni dalej są z małą w szpitalu, na pewno mała miała szczepionkę na memingokoki i na pewno dostała sepsę po szczepieniu tyle wiem że jest potwierdzone i ze cudem ja uratowali
Migotka,buba gratuluję udanych wizyt
Dreamgirl nie wiem dokładnie co mówią lekarze bo oni dalej są z małą w szpitalu, na pewno mała miała szczepionkę na memingokoki i na pewno dostała sepsę po szczepieniu tyle wiem że jest potwierdzone i ze cudem ja uratowali
Ostatnia edycja:
Gratulacje! Dalej będziesz szaleć z różem? ;-)
No już ostro przyszalałam pewnie coś tam jescze dokupię ale mam już wszystko od ubranek po kocyki, pieluszki, smoczki, butelki. Więc mam luźną głowę i w lato będę leżeć wentylem do góry na trawce
W waw cudna pogoda ach idzie weekendzik trzeba spadać z miasta!
A co do mojej świadomości medycznej - wujek jest ordynatorem szpitala w RPA a kuzyn jest epidemiologiem i pracuje nad tym aby wirusy i choroby nie rozpowszechniały po całym świecie bo jak wiadomo większość z nich wywodzi się z kontynentu Afryki i Azji. Kończę temat.
Miłego i słonecznego dnia!
reklama
Witam się i ja. Na temat szczepień się nie wypowiem. Każda ma swoje zdanie i zrobi jak uważa. Ja będę szczepić na podstawowe oraz meningokoki bo mój tato jest po raku im a przewlekłe zapalenie płuc.
Dziś cały dzień leżę bo boli mnie kręgosłup. a jak ten brzuch będzie twardnieć to pojadę w środę do lekarza. Bo on tylko raz w tygodniu przyjmuje.
Dziś cały dzień leżę bo boli mnie kręgosłup. a jak ten brzuch będzie twardnieć to pojadę w środę do lekarza. Bo on tylko raz w tygodniu przyjmuje.
Podziel się: