reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

wiedza na temat szczepień u mnie = 0, to moja pierwsza ciąża wiec nic na ten temat nie wiem , chętnie przeczytałam co macie do powiedzenia . Na razie nie mam zdania ale bardzie przychylam się za szczepieniami - ale oczywiście nie na wszystko co się da. Ja zapisała się na badanie połówkowe na 28/05/2015 więc poczekam jeszcze. Nadal nic nie czuje i zaczynam już panikować. Na razie cały przebieg na luzie, zero wymiotów i złego samopoczucia nawet brzuch mam mały - byle tak dalej choć brak jakichkolwiek ruchów mnie przeraża. Dobrze że w przyszłym tygodniu wizyta bo panika blisko.

reklama
Dziewczynki, melduję że po wizycie opcja córka aktualna i nic się już nie zmieni :) duża dziewuszka i zdrowa :) serducho, przepływy wszystko dobrze.

Widzę że na tapecie konflikt szczepienny. Powiem tylko jedno: Aby zrozumieć problem należy wybrać się do Afryki i Azji. Kiedy zobaczy się umierające masowo dzieci na plagi które u nas są hamowane szczepionkami zrozumie się skalę problemu. Byłam wielokrotnie, widziałam. Szczepię. Artykuły udowadniające że szczepionka to większe zło mają dla mnie mniej więcej taką wartość jak te o szkodliwości glutenu w diecie dla osób zdrowych. Dlaczego Ci którzy prowadzą te badania nie podają żadnych statystyk i konkretôw naukowych.....
Szczepionki nie powodują autyzmu. Zbadano 95 tys. dzieci

AUTYZM SZCZEPIONKA - Aktualne wydarzenia z kraju i zagranicy - Wiadomo¶ci.gazeta.pl

Gratulacje! Dalej będziesz szaleć z różem? ;-)

O mamo.. Dobrze że cały dzień nie miałam jak podczytywac :-) hormony wam szaleją dziewczyny :-) choć że temat szczepień zawsze nerwowy... Ja wiem tylko że szczepić będę, nie wiem jeszcze czy tymi z NFZ czy tymi kilka w jednym i czy jakimiś dodatkowymi. Jeszcze tego nie rozwazalam.. Ale zaszczepie na pewno. I więcej chyba nie powiem w tym temacie :-)

Buba gratuluję córci! Jeju ja jeszcze 3 tygodnie muszę czekać do polowkowego... :-(

Dzisiaj przyszło kilka ciuchów co zamówiłam i wszystkie super :-) i rozmiary dobre i te z h&m mama niby używane a jak nowe wyglądają :-) super wygodne :-) jeszcze czekam na krótsze spodnie,takie do połowy uda, z panelem na lato :-) no i te dzisiejsze getro spodnie :-) ależ jestem zadowolona :-D

Witam sie szybko i uciekam. Temat szczepień nie dla mnie, szkoda nerwów na takie dyskusje, bo żadna z Was lekarzem nie jest - i tak jak niektóre śmieją sie z artykułów bez pokrycia naukowego, tak ja śmieje sie z Waszych przekonań,bo nie jesteście autorytetami medycznymi. I jakkolwiek by to zabrzmiało, zwyczajnie szkoda czasu na tego typu dyskusje na forum :)

U nas po wizycie ok, synek zdrowy, ruchliwy :)
Teraz uciekam i nie bedzie mnie jakis czas,tzn bede podczytywać "do snu",ale bede mniej pisac,bo organizuje przeprowadzkę i okropnie mnie to przeraża :D
Dobranoc :)

Dziewczyny zmieniamy temat!!!!!
Szczepienie to indywidualna sprawa każdej z nas, to my odpowiadamy za nasz dzieci i BASTA!!!!!
Piękną dziś mamy pogodę :) co nie? ;P
:-D

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, ja równo za tydzień mam połówkowe i doczekać się nie mogę.
Wczoraj mówię do synusia że kupiłam parę ubranek dla dzidziusia a on tak patrzy na mnie i pyta: mamo to ty już urodziłaś? myślałam ze padnę ze śmiechu :D
Akatsuki my to chyba pod laską musimy chodzić, jak wczoraj przez chwilę postałam przygarbiona w przód to nie bolał tak :) Albo jakiś balkonik trzeba załatwić na końcówkę ciąży haha
ale mam dziś głupkowaty humor, chyba rzeczywiście mózg mi wyparowało z okresem haha

Witam was "ciezarowki" w piątek :) Choć nie pracuje ciesze się ze to piątek bo jutro nie musze wstawać o 7 tylko później :) jeszcze mezus ma wolne, uwielbiam takie weekendy !!!!

Jutro jedziemy na duże zakupy i może dokupienia coś do wyprawki, musze kaftanik i śpioszki kupić, pieluszki tetrowe,bodziakow kilka i pewnie masę innych rzeczy, może dziś usiadł i listę sobie zrobię hmmm może się uda

Witam!

Zabawa na całego z tymi Waszymi dywagacjami hahahahah Widzę ,ze część babek to na serio poczucie humoru gubi i zdrowego rozsądku hahahaha

Buba szczerze gratuluję córci, pamiętam tę radość przeogromną jak Gabi okazała się być Gabi.

migotka super,ze z synkiem wszystko w porządku i życzę żeby przeprowadzka była łatwa , szybka i przyjemna.

"mamo a ty juz urodziłaś" hahahahah dzieci są cudowne !!!

xmamuśka też tak mam,ze lubię piątek bo jutro nie trzeba rano wstrawać.

Hej
Migotka,buba gratuluję udanych wizyt

Dreamgirl nie wiem dokładnie co mówią lekarze bo oni dalej są z małą w szpitalu, na pewno mała miała szczepionkę na memingokoki i na pewno dostała sepsę po szczepieniu tyle wiem że jest potwierdzone i ze cudem ja uratowali

Ostatnia edycja:
Gratulacje! Dalej będziesz szaleć z różem? ;-)

No już ostro przyszalałam ;) pewnie coś tam jescze dokupię ale mam już wszystko od ubranek po kocyki, pieluszki, smoczki, butelki. Więc mam luźną głowę i w lato będę leżeć wentylem do góry na trawce :)

W waw cudna pogoda :) ach idzie weekendzik trzeba spadać z miasta!

A co do mojej świadomości medycznej - wujek jest ordynatorem szpitala w RPA a kuzyn jest epidemiologiem i pracuje nad tym aby wirusy i choroby nie rozpowszechniały po całym świecie bo jak wiadomo większość z nich wywodzi się z kontynentu Afryki i Azji. Kończę temat.

Miłego i słonecznego dnia!

reklama
Witam się i ja. Na temat szczepień się nie wypowiem. Każda ma swoje zdanie i zrobi jak uważa. Ja będę szczepić na podstawowe oraz meningokoki bo mój tato jest po raku im a przewlekłe zapalenie płuc.
Dziś cały dzień leżę bo boli mnie kręgosłup. a jak ten brzuch będzie twardnieć to pojadę w środę do lekarza. Bo on tylko raz w tygodniu przyjmuje.

Do góry