reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

10734078_898014833575184_5310791849048172370_n.jpg

Tak w temacie szczepień "Bilans szczepień 6 miesięcznego dziecka...
Czy ktokolwiek ze zdrowych dorosłych zrobił by sobie tyle zastrzyków w ramach "zabezpieczenia się" przed chorobami minionych stuleci?
Czemu robimy to dzieciom... noworodkom."

Coraz bardziej podzielam to zdanie!!! Znam 4 przypadki dzieci chorych po szczepieniu.

reklama
nie chcę nikogo urazić, bo sama znam mamę która uważa że jej syn rozwinął autyzm po szczepieniu na MMR, jednak NIE MA i NIGDY NIE BYŁO naukowego dowodu na związek jakichkolwiek szczepień z autyzmem. Dzieci moga chorować PO szczepieniu ale to nie znaczy że chorują PRZEZ szczepienie.
Natomiast są naukowe dowody na to że szczepienia ratują życie, zmieszają śmiertelność dzieci do 5 roku życia, hamują rozwoje epidemii, i akurat to że dziecko dostanie kujku o którym zapomni za 30 sek jakoś do mnie nie przemawia.
Raporty:
UNICEF i WHO informują: Codziennie umiera 12 tysięcy dzieci mniej niż 20 lat temu / Aktualności / Co robimy / UNICEF Polska – pomagamy dzieciom
A tutaj strona WHO dotycząca szczepień, napisana przez lekarzy i naukowców, zawiera rzetelne informacje: WHO | Szczepienia.info

ja swoje dzieci szczepię. Wierze w naukę, nie w szamańskie sztuczki albo wątpliwych profesorów publikujących w internecie. A wybór dla waszych dzieci zostawiam wam, tylko upewnijcie sie e opieracie sie na rzetelnych źródłach wiedzy.

doris33 haha ale się uśmiałam z doktora Housa :-D :-D ja tez mam dziwne sny w ciąży :-D
Buba kciuczę!!!
ladyk chyba masz rację z tymże ciało jest przyzwyczajone do noszenia bo w sumie od początku ciągle nosimy nasze dzieci....chyba też wprowadzę magnez już na stałe. Ja też nei mam serca nie ponosić córeczki kiedy ona tego potrzebuje...
dolga rewelacyjne te getry! od razu zamawiam!!

ja sobei też kupiłam te miękkie staniki z h&m do karmienia i już teraz je noszę bo jednak ulga z tymi miękkimi przy obolałych piersiach ;-)

Niestety tego to Ci nie powiem bo po prostu nie wiem. Ja zawsze najwięcej czasu spędzam w okolicach Krosna bo mam tam liczną rodzinę ze strony taty. Ale ostatnio (jesienią) byłam nad Soliną i było cudownie!! Była piękna pogoda :-) i Solinę zawsze polecam!

Wrzucam fotki :-)

Zobacz załącznik 686700Zobacz załącznik 686701

Nad Soliną też bywamy, ale rzadziej bo córka nie lubi podróżować autem-źle się czuje jak już teren coraz bardziej kręty

10734078_898014833575184_5310791849048172370_n.jpg

Tak w temacie szczepień "Bilans szczepień 6 miesięcznego dziecka...
Czy ktokolwiek ze zdrowych dorosłych zrobił by sobie tyle zastrzyków w ramach "zabezpieczenia się" przed chorobami minionych stuleci?
Czemu robimy to dzieciom... noworodkom."

Coraz bardziej podzielam to zdanie!!! Znam 4 przypadki dzieci chorych po szczepieniu.

Taka jest prawda, ja też bardzo mocno zgłębiłam temat szczepień i jestem całkowicie świadoma mojego wyboru

hejka dziewczynki :)
dziś G ma wolne i będziemy coś na polu grzebać, bo po budowie dużo pracy koło domu. Tzn G bedzie robił a ja będę kierownik nadzoru :p
Rano byłam na malych łowach, zaraz wrzucę fotki na zakupowy. Dziś mnie wzieło na placki ziemniaczane z gulaszem :p

Asika ja szczepiłam mojego syna wszystkimi obowiązkowymi szczepionkami i dodatkowo na meningokoki i pneumokoki dwie dawki miał i nie dostał tylu igieł, a szczepie szczepionkami z nfz-tu. Ja wole szczepić, w tym roku w przedszkolu u syna pojawił się krztusiec i kilkoro dzieci wylądowało w szpitalu. Ale wszystko zależy od każdej z nas czy chce czy nie :)

IMG_1227.jpgIMG_1245.jpgIMG_3302.jpgIMG_3714.jpgIMG_3820.jpg

Doris rozmarzylam sie :)

Asika, przerazajace. Ja mialam wielkie obawy, i do konca nie bylam pewna ze robie dobrze, ale szczepilam na wszytsko... Ja osobiscie nie znam przypadku choroby poszczepiennej. Jakie to sa choroby w tych przypadkach?

Załączniki

• IMG_1227.jpg
    IMG_1227.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_1245.jpg
    IMG_1245.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_3302.jpg
    IMG_3302.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_3714.jpg
    IMG_3714.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_3820.jpg
    IMG_3820.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 52
kasik 3 autyzmy i jedno dziecko z chodzącego, mówiącego mama, tata i podstawowe zwroty do dziecka ledwo siedzącego i nic nie mówiącego. Zaraz ktoś powie ,że autyzm poszczepienny jest nie udowodniony. Moze i jest ale inne jest zdanie mam , które widziały zmiany z dnia na dzień swoich dzieci.

Ja szczepiłam Antka i Gabi płatnymi szczepieniami 5w1 i niczym wiecej. Wtedy nie miałam tej świadomości co mam teraz . Teraz zastanawiam się czy szczepić to maleństwo w ogóle .

asika możesz mi podesłać jakiś link do opracowań naukowych na ten temat? W sensie skąd się ta twoja świadomość narodziła. Bo też bym chciała poczytać.

nie chcę nikogo urazić, bo sama znam mamę która uważa że jej syn rozwinął autyzm po szczepieniu na MMR, jednak NIE MA i NIGDY NIE BYŁO naukowego dowodu na związek jakichkolwiek szczepień z autyzmem. Dzieci moga chorować PO szczepieniu ale to nie znaczy że chorują PRZEZ szczepienie.
Natomiast są naukowe dowody na to że szczepienia ratują życie, zmieszają śmiertelność dzieci do 5 roku życia, hamują rozwoje epidemii, i akurat to że dziecko dostanie kujku o którym zapomni za 30 sek jakoś do mnie nie przemawia.
Raporty:
UNICEF i WHO informują: Codziennie umiera 12 tysięcy dzieci mniej niż 20 lat temu / Aktualności / Co robimy / UNICEF Polska – pomagamy dzieciom
A tutaj strona WHO dotycząca szczepień, napisana przez lekarzy i naukowców, zawiera rzetelne informacje: WHO | Szczepienia.info

ja swoje dzieci szczepię. Wierze w naukę, nie w szamańskie sztuczki albo wątpliwych profesorów publikujących w internecie. A wybór dla waszych dzieci zostawiam wam, tylko upewnijcie sie e opieracie sie na rzetelnych źródłach wiedzy.

Związek szczepien z autyzmem jest udowodniony
Związek szczepień z autyzmem udowodniony! « Wolne Media

Ale prosze nie dyskutujmy tu o tym
Każdy niech podejmie decyzję sam i weźnie za nią odpowiedzialność

ach i polecam jeszcze ten film koniecznie BOUGHT KUPIENI KUPIONY POLSKIE NAPISY - video w cda.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba nie ma co dyskutować o szczepieniach bo dojdzie między nami do WOJNY więc nie będę komentować Akatuski tego co napisałaś. Każdy wie najlepiej i jak nalepiej chce dla swego dziecka ale jakbyś poprosiła swoją Pediatrę żeby podpisała ,dokument,że po szczepieniu nic się Twemu dziecku nie stanie to nie podpisze. To jest gigantyczny biznes!!!!!! Nie będę się w temat zagłębiać żeby to tej Wojny nie doprowadzić

Do góry