reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

bata jaki pajac! dzieki Bogu macie rejstracje!
My wczoraj tez o malo nie zaliczylismy dzwona. jechalismy pod gorke taka polna droga na spacer. nie bylo organiczen a droga pusta wiec jechalismy okolo 50mph moze troche szybciej. na szczycie wzgorza jest pub I jakis jaguar czekal zeby wyjechac na glowna. I nie w pi ni w oko nagle ruszyl wprost przed nami. M zrobil manewr na miare testu losia I wcisnal sie pomiedzy jaguara a jadacy z przeciwka van, zaczal hamowac I pewnie by wyszedl I gosciowi dal w leb ale tamtem ruszyl I odjechal... ale rzucilo nas ladnie...

reklama
Bata,

A to swinia z dziada!!
I oczywiście kciuki za wizytę

Lenati,

No to kciuki za dobre wyniki pappy i gratuluję kolejnej córeczki. I oby wszystko jednak było dobrze z tym krazeniem.

Colly,

A pewnie, ze warto. Nigdy niewiadomo jak dalej się ciąża potoczy czy tfu tfu potem nie będziemy musiały leżeć do samego października. Lepiej zorientować się co jest, jak wygląda czy.nam odpowiada. Za to się.nie płaci, a człowiek jakieś takie.większe rozeznanie ma i trochę pewniej potem w temacie się obraca. A na chłopów najlepiej uwagi nie zwracać. O!

A ja oczywiście jestem w pracy i to dziś, aż do 17. Ale jeszcze tylko jutro i.niedziela wolna :) wystawiam tez dziś wózek Lali na sprzedaż bo mamy zamiar kupić malutką parasolke tylko na dalsze wypady. Mam.nadzieje, że ktoś się skusi ;)

A w poniedziałek wizyta i juz mnie nerwy zjadają. Durna baba ze mnie :D

Miłego piątku, piateczku, piątunia
[emoji2] [emoji5]

dzień dobry w ten piękny słoneczny piąteczek :)
podjęłam decyzję o zmianie lekarza. ten dotychczasowy był ok ale to 30 km od miejsca mojego zamieszkania.
wczoraj poszłam do szpitala gdzie mam zamiar rodzić (600 m od mojego domu) i tam w przychodni udało się dostać do lekarza.
po wizycie: lekarz mnie uspokoił bo pokazał rączki których brakowało na poprzednim usg. :) powiedział że wg wielkości głowy to pełny 13 tydz. sam od siebie dał skierowanie na bezpłatne badania prenatalne (a mam 34 lata). może stwierdził że ja taka panikara to muszę się uspokoić a te badania mi pomogą.
dał też skierowanie na badania jakieś tam inne z krwi....nast. wizyta 30 kwietnia
ja miałam robioną cytologię miesiąc temu i wyszła I grupa....wiec chyba powinnam być spokojna. ale popieram że profilaktyczne badania to podstawa

takie pytanie dziewczyny. czy jak przenoszę się do innego lekarza to muszę o tym informować poprzedniego lekarza? i czy muszę brać kartotekę od niego czy wystarczy zaśw. że jest ciążą i karta ciąży?

to teraz troszeczkę odpiszę (to co pamiętam)

Spóźnione ale prosto z serducha najlepsze życzenie dla niedawnych solenizantek :)

Bata- oby znaleźli tego dupka.....jak można zwiać z miejsca zdarzenia? wrrrr. ja codziennie dojeżdżam do pracy bardzo ruchliwą ulicą i można się za głowę złapać jak niektórzy kierowcy powodują zagrożenie dla innych użytkowników wymuszając pierwszeństwo albo wyprzedzając na 3-go. dodatkowo trzeba teraz patrzeć na motocyklistów. bo pojawiają się niewiadomo skąd. Sama poprzedni sezon przejeździłam sporo na motocyklu i dzięki temu nauczyłam się że jak się takiego motocyklistę puści to mnie nie ubędzie a on może sobie spokojnie jechać dalej.

no i więcej nie pamiętam co komu miałam napisać

dużo zdrówka dla chorowitków
gratuluję udanych wizytujących no i &&&&&&& na dzisiejsze wizyty

trzymajcie proszę kciuki za poniedziałkową wizytę....i to znów rodzą się pytania....czy na tym badaniu robią tylko badanie USG czy też pobierają krew. czy wtedy muszę być na czczo?(wizyta jest o 16:15).
może też poznam już płeć:)

idę coś zjeść....miłego :D

Katjana z regoly jak jest skierowanie pobieraja krew do badan pappa.. nie trzeba byc na czczo .. choc pierw powinien zrobic usg , potem decyzja o badaniu

Hey październikowe mamy !
Również mam termin porodu na październik 29 :)
Więc z miłą chęcią do was dołączę.
Mam już jedno dziecko , córkę w wieku 8 lat jest bardzo szczęśliwa że w końcu będzie miała brata lub siostrę :)
O drugie dziecko staraliśmy się około 6 lat z przerwami czyli -a dobra co będzie to będzie nic na siłę :) I w końcu się udało.
Ja mam 29 lat mężatką jestem od 20 roku życia :)
Pierwszą wizytę miałam w 7 tyg ciąży serduszko biło lekarz mówił że jest wszystko dobrze. Następna 21 kwietnia czekam z niecierpliwością :)

finkemma witaj, trochę Wam zajęło staranie się o powiększenie rodziny, ale najważniejsze że się udało

powiem Wam dziewczyny, że wczoraj po tej stłuczce to nieźle mi ciśnienie wzrosło, mam nadzieje że niedługo znajdą gnojka

odliczam czas do mojej wizyty, jeszcze 3 godziny br...

wyszłam dzisiaj z pracy wcześniej, moje pranie kończy się prać, też szukam weny by je wywiesić na balkonie

Absolutnie nie musisz nikogo informować. ;-)

Hey październikowe mamy !
Również mam termin porodu na październik 29 :)
Więc z miłą chęcią do was dołączę.
Mam już jedno dziecko , córkę w wieku 8 lat jest bardzo szczęśliwa że w końcu będzie miała brata lub siostrę :)
O drugie dziecko staraliśmy się około 6 lat z przerwami czyli -a dobra co będzie to będzie nic na siłę :) I w końcu się udało.
Ja mam 29 lat mężatką jestem od 20 roku życia :)
Pierwszą wizytę miałam w 7 tyg ciąży serduszko biło lekarz mówił że jest wszystko dobrze. Następna 21 kwietnia czekam z niecierpliwością :)
Heloł :) Moja córcia ma 9 lat, więc będzie podobna róznica wieku :)

reklama
Do góry