reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Hej dziewczynki i dzidziolki :)

W końcu po świętach,zmęczyły mnie te święta bardzooo,a ile jedzenia w lodówce bleee
Ja zarejestrowałam się do lekarza,w końcu wybrałam i zdecydowałam się na prywatne wizyty u Pai dr. która pracuje w szpitalu i jest zastępcą ordynatora :) Chyba zniosę jajko do jutra do 17,50 masakra,a Pani doktor słynie z tego że szybko rozpoznaje płeć dziecka i bardzo rzadko się myli :D jupii

reklama
No właśnie u mnie lekarz powiedział,że nie widzi nic niepokojącego. A badanie było bardzo utrudnione,bo Maluszek nie chciał się prawidłowo ułożyć,więc i ciężko było wszystko pomierzyć.

Buba slyszlam o testach NiFTy tylko ten koszt 2600 jakoś mnie przeraża :-( szkoda że to jest takie drogie :-( Myslisze że na NT ma wpływ przeziębienie gdzieś na forum czytałam ze choroba i jakieś stany zapalne mają na to wpływ :-/ Nie wiem ile w tym prawdy. Jakie Ci ryzyko wyliczył dr.R na podstawie USG i w którym tyg byłaś na USG . Cały czas wierzę że będziemy mieć piękne zdrowe dzidziusie :-* Widziałaś ze dr R nie ma FMF ?? Mój niby ma :-/

Asika,śmieszne te Twoje kotki a w szczególności Pianka która daje się przebierać i robić cuda :-)

Dajanka,a jakie masz inne parametry i Twój wiek ??

Akatsuki,może myśleli ze jakim cudem grupa krwi Ci się zmieniła ;-) Trzymam kciuki za chatke :-)

Paulka,napisz mi proszę jakie masz pozostałe parametry tzn crl kość udowa i w którym tyg robiłaś usg.

Mrowkaa,boję się amino i mój Andrzej jest na nie . Zobaczę jak wyjdą wyniki pappa i drugie usg.

Kate...gdzie mieszkasz w Warszawie też w niedzielę padało a dzisiaj rozmawiała z teściową - mieszka na Opolszczyźnie i mówiła ze wczoraj tak sypalo że do dzisiaj jest biało :-)

madziula wierzę że będzie dobrze u Ciebie, ja mieszkam 300 km od Warszawy w okolicy Tarnowa

akatsuki trzymam kciuki żeby to był ten dom

mamuska super ze znalazłas fajna lekarkę

mam straszne zawroty głowy, normalnie helikoptery,

Madziula, w sierpniu skończę 28 lat, to moja pierwsza ciąża. CRL mam 69,9 mm FHR 153/min no i NT 2,0mm. Szczerze mówiąc nie rozumiem tych skrótów, ale w sumie ufam lekarzowi. Wieczorem idę do mojego lekarza prowadzącego, chciał zobaczyć moje usg.Jak chcesz mogę napisać co mi powiedział. Z tego co czytam w internecie (tak wiem to nie jest najlepsze źródło) to do 2,5 jest ok. Na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze raz to usg, amniopunkcja niesie duże ryzyko. Zawsze trzeba brac pod uwagę,że to jest tylko maszyna i ma jakąś granicę błędu. Jakie masz inne parametry?

Madziula najlepsze jest to, ze na Boże Narodznie nie było sniegu tylko teraz,
dzisiaj nie sypie, ale jest zimno,
wczoraj moje dzieci były na zewnątrz w kombinezonach zimowych

reklama
Dajanka u mnie znacznie inne parametry 30 lat druga ciąża crl 47,00 mm nt 2,2mm BPD 18,00 FHR 160/min ryzyko podstawowe 1:898 skorygowane 1:195 :-( Probowlam się wbić do innego ginekologa ale nie ma terminów i szukam kogoś innego :-/ Cały czas wierzę że wszystko jest ok ale wolałabym sprawdzić u innego gina. Jak możesz napisz mi co powiedział Twój ginekolog - będę wdzięczna :-)

Do góry