reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

zapędziłam się :p zrobiłam i sernik i pasztet :) serniczek z mascarpone na migdalowym spodzie, oblany czekoladą gorzką już się studzi w kolejce do lodówki a pasztecik z soczewicy własnie się piecze. Wylizałam garnek po polewie czekoladowej i chyba puszczę pawia zaraz :p Natomiast pasztecik próbowałam przed pieczeniem i jestem w szoku bo smakuje bardzo podobnie do mięsnego, a nawet jest lepszy! Ciekawe jaki będzie jak się upiecze :)
Teraz jeszcze tylko obiad muszę zmodzić. W sumie to sie pożarlam z mężem i powinien zupke chińską dostać na obiad, no ale muszę coś młodej sensownego dać, dziś drugi dzień przestawiania jej na normalne jedzenie, miała trzy napady zlości, ogólnie zjadła pół miski owsianki dwa banany i dwa jogurty, ale przynajmniej zjadła zdrowe rzeczy. Jak kolacji odmówi to może dam jej pół tosta na kolacje żeby sie nie kładła z pustym brzuchem. Ale myslmy pozytywnie - może zje kolację &

reklama
Buba w poprzednim poście nie mogę skopiować - pisze z tel - piszesz cyt"No powiedz mi dlaczego zatem 6 lekarzy w21 wieku robiąc 7 USG nie doliczylo się kończyn ???Byli wyedukowani ,z powołania i pracowali na najwyższej klasy sprzęcie....gdy nie wiadomo o co chodzi zawsze chodzi o pieniądze ;(" więc ale pracowali na super sprzęcie i byli wyedukowani albo nie bo już się pogubilam :-/ Więc dalej nie wiem dlaczego nie doliczyli się kończyn :-/

Ostatnia edycja:
Kamila a sa jakieś zmiany w wydzielinie czy tylko swędzenie? Doraźnie poradziłabym bez wkładki w luźnej bawełnianej bieliźnie polatac po domu, a na noc najlepiej bez, przewietrzyć. Jeśli to jakiś grzybek to jest kilka środków które ci gp przepisze, tylko dokładnie opisz objawy bo wiesz że on tu nie zbada tylko na słowo uwierzy :)

Akatsuki mniami ja jak wrócę robię sernik :-) wrzuć przepis na pasztet z soczewicy pliss :-) podziwiam Cię ze tak twardo trzymasz się swojego ja pewnie nie dałabym rady i po dniu Martynka jadlaby to co je :-) Mam super panią dr. która jest pediatra i specjalistka od spraw żywienia i ma troszkę inne poglądy jak wychować sobie dziecko wszystko jedzace ;-)

Czekam na wizytę u gina :-)

Buba w poprzednim poście nie mogę skopiować - pisze z tel - piszesz cyt"No powiedz mi dlaczego zatem 6 lekarzy w21 wieku robiąc 7 USG nie doliczylo się kończyn ???Byli wyedukowani ,z powołania i pracowali na najwyższej klasy sprzęcie....gdy nie wiadomo o co chodzi zawsze chodzi o pieniądze ;(" więc ale pracowali na super sprzęcie i byli wyedukowani albo nie bo już się pogubilam :-/ Więc dalej nie wiem dlaczego nie doliczyli się kończyn :-/

To był sarkazm " byli wedukowani, z powołaniem i pracowali na najwyższej klasy sprzęcie" chodziło o to że właśnue nie byli bo i sprzęt i kompetencje pozostawiały wiele do życzenia. Może dlatego źle zinterpretowałaś moje intencje ;)

Akatsuki- ja Cię przepraszam no poprostu aż mi pachnie!!!

Kamila - najlepiej jak się poradzisz soecjalusty co do tego jakiego specyfiku użyć.

Kamila a sa jakieś zmiany w wydzielinie czy tylko swędzenie? Doraźnie poradziłabym bez wkładki w luźnej bawełnianej bieliźnie polatac po domu, a na noc najlepiej bez, przewietrzyć. Jeśli to jakiś grzybek to jest kilka środków które ci gp przepisze, tylko dokładnie opisz objawy bo wiesz że on tu nie zbada tylko na słowo uwierzy :)

Dzieki. Ja sie wlasnie boje ze mnie oleja i karza czekac na wizyte 16go :baffled: Zadnych zmian w wydzielinie nie zauwazylam, tylko takie swedzenie/pieczenie (ktore odczuwam momentami, nie caly czas i nie jest to jakies mocne ale czuc ze cos nie tak).

kamila ja tak miewam. to nie musi być infekcja. skóra w ciąży jest bardziej podatna na podrażnienia. jak masz możliwość to pobiegaj po domu bez gaci w jakiejś luzniejszej koszulce i zobacz czy ulży ;) ja miewam np od noszenia wkladki takie swędzenie kiedy skóra sie zaparzco do przepisu na pasztet to ja przeczytałam trzy różne połączyłam w jedno i tak oto powstał mój ;) ogólnie baza jest bardzo prosta: ugotowana z kucharkiem i zmiksowana soczewica, do tego dodajemy warzywka jak na rybe grecką w proporcjach jakich lubisz i doprawiasz pod wlasny gust. wszystko mieszasz z jajkiem i pieczesz w keksowce ;) ja dodatkowo posypalam sezamwm i pestkami dyni a do miksu dodałam tahini czyli paste sezamową, troszkę curry i wędzona paprykę ;) a wyszło takie:

Ostatnia edycja:
sorki za post pod postem ale nie mogłam dodać foty.

Załączniki

• 1428081290965.jpg
    1428081290965.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Hej dziewczyny,
widzę że u wszystkich przygotowania do świąt pełną parą ;)
Mam pytanko czy któraś miała robiony test z krwi jaka będzie płeć dziecka?
Pytam bo tak się zastanawiam czy można je zrobić na NFZ.

Ostatnia edycja:
Do góry