reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Moja tesciowa na szczescie nie wtraca sie w wychowanie, stanowczo pow jej na poczatku ze to nasze dzievko i nasze zasady i ma ich przestrzegac i ona sie tego trzyma, wiadomo rozpieszcza mala ale nie ma to wplywu na zasady wychowawcze :)
Zteszta kazdy, kto chve miec dzuwcko wie ze to nie bajka i trzeba poswiecic wieksza czesc dotychczasowego zycia dzuecku ale pamietac ze tez sie jest kovieta i zona. Ja zawsze z rana bylam wykapana, uczesana z czystymi wlosami, pomalowane paznokcie i czasem fryzjer, nada spotykalam sie ze znajomymi ale szlam z corka bo i kolezanki maja dzieci, a Mi dziecko w niczym nie przeszkadzalo , nie zapominalam tez ze mam meza :) ale moze ü mnie tak bylo prosciej bo on sie angazowal i pomagal i nadal to robi mimo ze pracuje na 3 zmumiany zawsze ma czas dla corki

reklama
Kamila to inna sytuacja ja pisze jak ja to widze i na swoim przykladzie . I nie mowie ze dziecku dzieje sie krzywda bo jest z babcia tego nie napisalam , kazdy robi jak uwaza ale ja twierdze ze skoro mam bo chcialam dzuecko to moim obowiazkiem jest je wychowac i sie nim zajmowax a nie dziadkow bo oni swoje juz wychowali

Mrowkaa,

A róznie z tym jest. Zależy wszystko od dziecka. Ja np u siebie widzę, że przez ciągle przebywanie ze mną Jagoda jest znudzona, kompletnie mnie nie słucha. Praktycznie nie zwraca uwagi. Inaczej jest z ojcem bo jego ma od święta.

A gdy jest np z moja mamą czy siostrą to zupełnie inne dziecko. Potrzeba jej tych zmian otoczenia. I dobrze to na nią wpływa. A bycie tylko ze mną niekoniecznie.

tez to zauważyłam, Lilka uwielbia moja mamę ( czasem mam wrażenie ze bardziej ja lubi ode mnie:sorry:), zawsze chetnie z nią zostaje jak mama przyjeżdża do mnie lub ja jadę do niej( mam 160km) i nie ma żadnych obaw żeby została noc czy dwie, czasem potrzebuje takiego "odpoczynku" od dziecka.....

Sysia,

Ale ja tu odbieram tą dyskusje jak ocenianie wszystkich jedną miarą. Wy robicie tak, a nie inaczej i to jest tylko dobre rozwiązanie. Reszta to wyrodne matki.

A tak samo jak dziecko ma być szczęśliwy i rodzic. I skoro rodzicom, dziadkom i dziecku pasuje zostawanie z dziadkami co weekend to co w tym złego?

Nie rozumiem tej dyskusji.

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Kamila ja juz napisalam wyzej ze jezeli sytuacja tego wymaga to ok ale nie bo rodzic ma taki kaprys. I mam tu na mysli wypowiedzi dbdg , bo sory ale czemu moje dziecko ma wychowywac babcia ? Od czasu do czasu ok ale nie codziennie jesli np sama jestem w domu.

Sysia,

Ja czytam uważnie. I widziałem co ty piszesz. I nie wien gdzie tu napisałam, że twoja córka u babci nie przebywa?!

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry