reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Gratuluję córki =)
U mnie dzisiaj 31 stopni byłam ponad 2h na dworze i malo nie umarłam.
Mam pytanie czy to jest normalne że jak za dużo chodzę to po bolewa mnie nisko pod brzuchem?

Miałam takie bóle ostatnio i dzisiaj o tym wspomniałam na usg. Babka powiedziała, że wszystko w porządku, że jakby bolało coraz mocniej i dłużej to mam do szpitala jechać, a tak to odpoczywać. Nie kazała leżeć w łóżku, tylko bardziej o siebie zadbać.

szczęśliwa GRATULACJE... no to ja też po USG i też dziewczynka... Natalka szczęśliwa :-)

gratulajce :-)

Dzień dobry,

Szczęśliwa, kciukasy za usg :)

Babcia mojego męża, której szczerze nienawidzę, wyprowadziła mnie z równowagi znowu. Co za tępa baba! Nie ma nic gorszego niż głupi człowiek.... zaraziła Hanię, mnie, mojego męża i jego matkę jakimś syfem! Leczymy się już prawie dwa tygodnie... a dziś zadzwoniła z awanturą do M., że jesteśmy nieodpowiedzialni bo Hania tyle czasu chora...że na pewno się rozchorowała bo bez czapki chodzi :O albo na balkon wyszła albo dlatego, że na bosaka biega... M. z kolei chory bo...pojechał umyć auto z niewysuszoną głową :O Wrrrrr.... Jak można nie kojarzyć faktów?! A M. zamiast jej w prost powiedzieć "babci, to ty nas zarazilaś" milczy, boją twierdzi onanizować tak nie zrozumie! Ja za pewne jestem chora za karę, że jej ukradłam wnusia, a matka M. bo, zdaniem babci, złego męża sobie wybrała ;) jak ona mnie wqrwiaaaaaaa! Masakra...

Zaraz idziemy do parku, trzeba korzystać z pogody :)

Buba, ale Ci zazdroszczę wody i wypoczynku na jachcie... tylko raz byłam na Mazurach ale bardzo miło to wspominam :)

Każda babcia chyba tak ma, że ubrałaby dziecko we wszystko co jest w domu, bo oczywiście jest bardzo zimno. Puszczaj takie teksty drugim uchem, nie ma co się stresować

Hej :-)

Wirginia te sny w ciąży bywają na prawdę bardzo realne i dziwne.. No ale dużo obaw mamy to plataja nam figle! Grunt ze to tylko sen :-) Zazdroszczę Ci tych upałów :-D U mnie miało być dziś 27 st a teraz sprawdzam i Max 23 a tak się nastawilam że pójdę twarz troszkę wygrzac i opalic i dupcia :p no ale niby jutro ma być upalnie..

Szczęśliwa &&&&& za wizytę!

Ja dziś idę na usg tarczycy, ostatnio wyniki trochę szalaly mam nadzieję że nic złego z nią się nie dzieje... :-(

I jeszcze moje dziecię dziś mało aktywne a specjalnie leżę i czekam i tylko czasem stuknie, leniuszek coś dzisiaj z niej :-)

jak po badaniu?
Cześć Dziewczyny :-)

Ja się na temat rozmiarów nie wypowiadam bo sama długo nie umiałam sobie dobrać odpowiedniego stanika. Teraz noszę 75 F i niestety zaczęło mi się wylewać z tych miseczek :-(

My wczoraj leniuchowaliśmy do 16 a potem poszliśmy na dłuugi spacer. Dzisiaj jeszcze nie mamy planów, na razie zbieramy się do śniadania :-)

A ja wstałam dziś z ogromnym bólem pachwin, bolały mnie juz wcześniej ale dzisiaj to z ledwością się poruszam :-( czy Was też tak boli?

Mnie też czasami bolą, ale nie aż tak żebym nie mogła się poruszać. Myślę, że to nie jest nic dziwnego. Wszystko się naciąga i może stad ten ból?

Mam chwilę, to do Was zaglądnęłam. Dziękuję każdej z Was za kciuki :* Jechałam cała w stresie do lekarza, im bliżej tym gorzej. Mąż miał odwrotnie, czym bliżej tym lepszy humor miał. Ja niestety nie. Na usg babka miała specyficzne poczucie humoru, mnie tam się śmiać nie chciało. Chciałam tylko wiedzieć, czy z dzieckiem jest wszystko ok. Pomierzyła kości, pooglądała małą z każdej strony i na szczęście wszystko jest w porządku. Co pojedziemy na usg, czy nawet na detektorze tętna, cały czas mówią, że dziecko się rusza. Ciekawe kiedy śpi ;-) Babka kazała mi się trochę oszczędzać, nie przesadzać z pracą itd. Mąż to wykorzystał i potem dał mi wykład, bo ostatnio latałam tak ze szmatą, że złamało mnie w pół i musiałam się położyć. Czasu wtedy nie mieliśmy, bo zaraz znajomi mieli przyjść, a musieliśmy posprzątać po tarciu ścian. Wszędzie było biało. Zresztą ja nie lubię czegoś zostawiać na później, jak coś robię to muszę skończyć i wtedy mogę odpocząć. W innym razie w głowie miałabym myśl, że jeszcze coś na mnie czeka i tyle by było z relaksu. Powiedziałam, że do pracy mogę chodzić, to w domu też mogę robić. No to się rozpisałam ;-) Córka szczęśliwa, że będzie miała siostrzyczkę. Wszyscy w koło przepowiadali chłopca, dosłownie wszyscy. W pracy, w domu, rodzina, znajomi, a tylko córka i mąż stawiali na dziewczynkę. Mąż oczywiście stwierdził, że przecież wiedział co robi ;-)

A co to za cisza na forum??? Przy sobocie? Chyba jednak dużo osób ma wolne i gdzieś wybyło :) My wczoraj po południu zostaliśmy zaproszeni do mojej mamy na ognisko ;) I córcia wzięła dwóch swoich kolegów i bawili się razem :) I dwa psy latały, dzieciaki piszczały, była kiełbaska i w ogóle i to wszystko 15 minut piechotą od domu :)
Cały dzień od ran wczoraj lakierowałam i polerowałam papierem ściernym moją piękną niciarkę, którą sama zdecoupage'owałam :D Ale polszczyzna :rofl2:
Potem foto wstawię. Ale za to dzisiaj obudziłam się z lekkim bólem gardła, mam nadzieję, że to się nie rozwinie...
Tymczasem w Gdańsku już 21 stopni w cieniu :) A to dopiero ranek...
Planów na dzisiaj nie ma, śniadanie zrobione, zjedzone, uporządkuję sobie moje wełny i zobaczę co mam i co trzeba dokupić. I w ogóle to zamówiłam sobie tę poduszkę dla babek w ciąży, taką podobną do xmamuśki - typ C. Ale jeszcze nie doszła ;) Także czekam i zobaczę, czy rzeczywiście lepiej się będzie spało. Chyba dzisiaj zrobię porządek w zdjęciach, bo się jakoś zapuściłam i od miesiąca są nieprzejrzane... a ja ich czasami sporo pstrykam :)

Net mi słabo chodzi i tnie mi aplikacje. Jestem po usg. Dzidzia zdrowa, wszystko ma na swoim miejscu, termin ten sam. Powoli gonimy grono chlopcow na forum :-) będzie córa :-)
Gratulacje :)

Mam pytanie czy to jest normalne że jak za dużo chodzę to po bolewa mnie nisko pod brzuchem?
Bardzo normalne. Powinnaś to trochę ograniczyć. W sensie wyczuć ile możesz pochodzić, aby Cię nie bolało, bo po co ryzykować...

szczęśliwa GRATULACJE... no to ja też po USG i też dziewczynka... Natalka szczęśliwa :-)
Fiu fiu :) Obrodziło nam teraz dziewuszek - gratulacje :) I buziaki dla Natalki :)

(...)Zresztą ja nie lubię czegoś zostawiać na później, jak coś robię to muszę skończyć i wtedy mogę odpocząć. W innym razie w głowie miałabym myśl, że jeszcze coś na mnie czeka i tyle by było z relaksu. Powiedziałam, że do pracy mogę chodzić, to w domu też mogę robić. No to się rozpisałam ;-) Córka szczęśliwa, że będzie miała siostrzyczkę. Wszyscy w koło przepowiadali chłopca, dosłownie wszyscy. W pracy, w domu, rodzina, znajomi, a tylko córka i mąż stawiali na dziewczynkę. Mąż oczywiście stwierdził, że przecież wiedział co robi ;-)
Też tak mam, że nie lubię zostawiać na później :) To raczej dobra cecha :laugh2: Swoją drogą przecież każdy facet wie co tam "nakapał" :rofl2: Hahahaha :) Mój też wiedział od początku, że to będzie synek :) Coś w tym jest...

Witam Was sobotnio przy śniadanku :)

Ja w końcu ostatnio mam co robić i nie dobija mnie nuda !! huraaa

Szczęśliwa i Normatywna GRATULUJE córeczek :D Superr a jest jeszcze ktoś kto nie zna płci fasolka ??

U mnie wczoraj znów była położna i powiedziała że mam się oszczędzać,bo zauważyłam że jak dużo chodze to zaczyna mi brzuch twardnieć i pobolewać,oszczegła że to 3 ciąża i macica jest "zmęczona".Musze kupić nospę forte i w takich sytuacjach łykać tabletkę i się położyć odpocząć.

Dziś u mnie zapowiadają 31 stopni,szkoła życia jak przetrwam to będzie dobrze ;) Wczoraj moje dziewczyny od rana na podwórku siedziały i niby w cieniu a starsza tak ramiona spiekła że w nocy sparowałyśmy ;/ zaczyna się

Witam się i ja.
Lenia mam okropnego a tu posprzątać trzeba i na zakupy iść.
Mała od wczoraj nie szczędzi kopniakow. Rozpycha się jak nie wiem. Nie powiem Lubie to :) wczoraj upodobala sobie moje pasy w samochodzie :) lobuz mały. Ale jeszcze tylko 4 miesiące i będziemy ją mieli przy sobie.
Ja upały tez średnio znoszę zaraz jestem śpiąca i mi słabo. Wczoraj jak czytałam książkę na dworze to spieklam sobie kolanka. A wcale długo nie siedziałam.
Pozdrawiam.

hej

u nas też dzisiaj lato w pełni, młodzi dalej szaleją całe dnie w basenie,
ja już dzisiaj byłam na zakupach rano, teraz muszę dom posprzątać ale z moim tempem ciążowym
to chilwę potrwa

Jeszcze raz gratuluje udanych wizyt, najwazniejsze ze dzieciaczki sa zdrowe

dreamgirl ja mam zdjęcia chyba z 2 lat do wywołania, musze sie wreszcie za to zabrać

xmamuska do mnie połozna dzwoniła ostatnio, ale akurat byłam na zakupach, będzie u mnie chyba za jakis czas

Dzień dobry.
Cudowna pogoda się zapowiada. Na plażę się chyba wybiorę, tylko muszę krem z filtrem kupić, bo mnie koleżanka nastraszyła plamami...

Wiecie co, ja śpię normalnie i nawet tak trochę na brzuchu i na każdym boku, plecach i póki co jest mi wygodnie... :)

Weszłam sobie właśnie na stronę nexta- jakie cudeńka dla dziewczynek... <3 Mam nadzieję, że już mi się nie zmieni opcja. :)

Zakochałam się w tym łóżeczki: http://babyluxury.pl/userdata/gfx/4962b8ce2b6c0007df8f9438fb3dbebd.jpg, ale w cenie już nie (ok. 2000 zł)... ;/

Powiedzcie mi dziewczyny czy Wy kupujecie drogie łóżeczka, czy to w ogóle ma jakieś znaczenie czy ważny jest materac tylko? Nie znam się, a wszystko co mi się podoba cenowo zwala z nóg...

reklama
Dzień dobry :-)
My jestesmy jeszcze przed śniadaniem, niedawno wstaliśmy. Wczoraj byliśmy u znajomych na grillu i bardzo późno wróciliśmy.

Dzisiaj znowu zapowiada się piękny dzień ale ja dzisiaj muszę najpierw ogarnąć mieszkanie.

Od trzech dni dopadło mnie jakieś uczulenie i jestem cała "wysypana" od klatki piersiowej po czoło. Wygląda to jak przy atopowym zapaleniu. Nie wiem czego się najadłam ale piję wapno i nic nie pomaga :-(

Miłej soboty wszystkim! :-)

Do góry