reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

hej

wracam po długim weekendzie. Miałam tyle załatwień, że czasu brakowało.
Jestem po dwóch wizytach. U mojego gina wszystko ok, zrobił mi cytologię, badania wszystkie ok, tylko Mama mnie podkablowała [dobrze znają się z moim ginem] i mam wizytę u kardiologa. Mam prawdopodobnie po Mamie wypadnie zastawki mitralnej i lekarz chce to sprawdzić. Później byłam u Teścia na szybkim usg, wszystko ok i zgrałam sobie zdjęcia i filmiki z połówkowego :)
Zrobiłam rekonesans obrączek :) w tym tyg idziemy podpisać papiery do cywilnego w czerwcu pojadę ustalę termin ślubu :)
W sob spotkałam się z przyjaciółką która przyleciała na urlop z zagranicy i Niunia dostała od Cioci cudowny kocyk ze Smyka :)
Trochę mnie Mała martwi bo się mało rusza, ale może się akurat odkręciła tak że niewiele czuję, G kazał mi nie panikować :p

Starłam się Was podczytywać :)

Buba jak noga?

Karo dobrze że pojechałaś na IP, przynajmniej jesteś spokojniejsza :)

Akatsuki girlandy są super!!!

Kate masakra ze szpitalem... jak sie Synek czuje?

co do rozstępów to na szczęście na razie nie mam, nie stosuję żadnych specyfików poza zwykłym balsamem. Mam nadzieję że się ich nie dorobię, moja Mama nie miała ani jednego :)
Przytyło mi się ostatnio i jestem na 0, dobiłam do wagi z początku ciąży.

Jeśli chodzi o wybory to nie chciałbym się z mocno w tym temacie wypowiadać, bo wg mnie to forum nie jest miejscem na rozmowy polityczne. Tylko jak patrzę na wpisy znajomych niektórych na fb czy słyszę w tv opinie tonie wiedziałam że przez ostatnie lata żyłam w kraju mlekiem i miodem płynącym... chyba mieszkałam w innej Polsce. Nie liczę na to że Duda zdziała cuda, bo to się nie stanie, ale wolę mniejsze zło jakim jest dla mnie D. bo myślę że zmiana sie przyda, mam dosyć człowieka pełniącego jedynie funkcję żyrandola w białym domu, który jest maskotką Tuska. Bo Komorowski nagle stał się aktywny, nagle go widać jak się kampania wyborcza zaczęła...
Przykre jest to że osoby które wybrały inaczej, które zagłosowały na D są opisane jako banda moherów, osoby ze wsi, niewykształcone itd.. I ja i inni moi wykształceni znajomi, moja Rodzina próbująca prowadzić firmy w tym chorym kraju głosowaliśmy na D. widać jesteśmy moherowymi wieśniakami....

w sob jak jechałam spotkać się z Przyjaciółką, to pojechałam autobusem, zajęłam miejsce dla kobiet w ciąży, a miałam płaszcz i nie było widać brzuszka :) i wchodzi starsza kobieta, gdybym nie był w ciąży to od razu bym ustąpiła miejsca, ale autobus szarpał bardzo i nie chciałam ryzykować że upadnę albo się brzuchem uderzę, z resztą było można przejść dwa kroki dalej na dalszą część autobusu i tam usiąść, ale koleś taki po 60 ustąpił jej miejsca też na pierwszym tylko obok i się zaczęło jak ta młodzież niewychowana, miejsca nie ustąpi, że tylko imprezy.. jak wychodziłam z autobusu to mało mnie wzrokiem nie zabił, a ja się powstrzymałam żeby nie parsknąć śmiechem :)

reklama
kate jeśli chodzi o wirusy żołądkowe to akurat na to Zuzia jest baaardzo wrażliwa; nie pamiętam kiedy ostatnio chorowała (odpukać) ale niestrawność i bóle brzucha to ma co najmniej raz w tygodniu, od czasu do czasu zdarzają się wymioty, biegunka; byłam z tym nawet u lekarza ale mi powiedziała, że dopóki Zuzia ma apetyt, przybiera na wadze i nie ma innych dolegliwości to nie ma powodu do niepokoju.

Ja dziewczyny jestem po wizycie. Wszystko w odpowiednim temacie w każdym razie nie mam się czym martwić i usg polowkowe mam 16.06 :)

Zdrówka dla wszystkich chorowitków!

czesc wszystkim

wreszcie mam chwile by poczytac... maz mial wolny weekend od nie wiem jak dawna wiec bylismy nad morzem bo u nas nie padało ;) w porcie byl jeden z najwiekszych statków swiata wiec sobie zobaczylismy, pływajacy hotel ;)

ja na brzuszek stosuje palmersa codziennie wieczorem i poki co nic nowego sie nie pojawiło ale po poprzednich ciazch mam białe rozstepy zwlaszcza na brzuchu, ale brzuch miałam olbrzymi bo ponad 120cm w pasie było ;)

Kate cale szczescie, ze wszystko dobrze, ze wróciło zdrówko, ale szpitale to jakas masakra, zeby nawet dziecku nic nie podali ani usg nie zrobili... szok...

ja nie glosowalam w tych wyborach bo zwyczajnie nie chciało mi sie stac w tych masakrycznych kolejkach do urny... u nas w Dublinie to kolejki maja po kilkaset metrów wiec sobie odpuscilam ;) ale tez nie uwazam by zaden z nich był moim wymarzonym kandydatem... Komorowski miał swoja szanse i nie wiele go było widać, niech wiec teraz Duda sie pokazde ;) i tak prezydent to tylko funkcje reprezentacyjna wiec sam nic nie może... wazniejsze beda wybory na jesieni...

co dzis gotujecie bo ja gulasz z wolowiny i ziemniaki nie wiem co na dodatek zapodać...

Hej!

Dzisiaj mam wolne, ale grafik mam dość napięty. Córka wstała przed 8, jak na nią to naprawdę bardzo późno. Od razu poszła pobawić się z psem, a do mnie przyszła jakieś pól godziny później. Zjadłyśmy śniadanie i posprzątałyśmy w jej pokoju. W trakcie coś mi w szyi strzeliło i nie mogę nią ruszać. Pogoda niestety się popsuła i nie zdziwię się jak zacznie padać. Chyba będziemy musiały siedzieć w domu :(
Do usg jeszcze 11 dni, jutro wizyta u położnej. Cieszę się, bo sprawdzę czy u dzidziola wszystko ok. Jak nie wyczuje tętna detektorem, to zrobi usg. Martwię się tymi bólami i brakiem ruchów.

Zaczęłam używać jakiś tydzień temu bio oil na skórę. Wcześniej kąpałam się w olejku kokosowym, bo skórę na całym ciele miałam suchą. Rozstępy i tak mi wyjdą, bo wyszły nawet przed pierwszą ciążą. Na brzuchu mam kilka, ale one są blade i pod pępkiem, więc żeby je zobaczyć muszę się schylić albo brzuch naciągnąć, więc nie bardzo mi one przeszkadzają :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczny!

Kate jak czuje się syn? szpital - brak słów :/
Karo jak się czujesz?
Dolga jaka kolwiek wizyta w szpitalu z dzieckiem to jest ciężkie przeżycie, mam nadzieję że jednak się obejdzie bez tego &&

W środę małąm USG połówowe - chłopak potwierdzony po raz kolejny, wszytko w porządku chociaż lekarz nas troche przestraszył bo bardzo długo oglądał serduszko i jeszcze wracał do niego, stwierdził że jest dobrze i nie mamy czym sie przejmować nie mniej jakiś niepokój w nas zasiał. poza tym wszytko jest dobrze, z moim samopoczuciem też.
Niestety w czwartek już sie wszystko odmieniło, rano odprowadziłąm dziewczyny do przedszkola i myślałam ze nie wrócę do domu tak mnie brzuch rozbolał, cąły dzień przelaeżłam, W piątek poszłam znowu do ginka i po rozmowie ustaliliśmy że to skurcze Braxtona-Hicksa, które niestety u mnie dość mocne są :/ oczywiście kazła wyluzować i zwolnić tempo w związku z tym od piątku jestem na L4. W sumie chociaż trochę poodpoczywam bo faktycznie za dużo sie ostatnio działo, a i może w końcu będę miała czas regularnie do Was zaglądac ;)

co do roztępów i smarowania - to po przednich ciążach nie mam rozstępów i na razie też jeszcze nie widzę zeb coś się zaczynało, smaruję sie, o ile pamietam i mam czas, tymi balsamami co dotychczas, zadnych typowo ciążowych specyfików nie kupowałam. ponoć bardziej narażone na rozstępy są młodziudkie mamusie, ponieważ ich skóra najbardziej jędrna ciężko przechodzi tak gwałtowne rozciąganie więc łudzę sie że mnie "staruszkę" już to niedotyczy ;)

Cześć dziewczyny,

Trzymam kciuki za wizytujące:)

Ja już trochę lepiej się czuję po wczorajszej wizycie na IP.
Mała się rusza ale nadal to przeciąganie i smeranie.
Cze tylko ja zostałam bez kopniaczków wśród nas?

Ja przybrałam 3 kg jak do tej pory.

Akatsuki- śliczne literki

Co do balsamów ja mam palmersa i dodatkowo BioOil.

Malinka89- mnie mdłości nie opuściły ani na chwilę wymiotuję codziennie rano.

Ja wolałabym nie wypowiadać się co do wyborów i kandydata. Myślę, że to bardzo indywidualna sprawa. Napiszę tylko, że nigdy nie zagłosowałabym za Dudą ze względu na jego przekonania co do in vitro. Niewiele brakowało a skorzystałabym z tej opcji, mam też znajomych którzy tylko dzięki temu mają dzieci i nie wyobrażam sobie aby Prezydent wycofał dofinansowanie albo zabronił wykonywania tego zabiegu. Dla mnie to nie do pomyślenia.

Od dwóch godzin mam cały czas twardy brzuch i czuję duży dyskomfort :-( ponad godzinę temu wzięłam nospę forte ale nie za bardzo cokolwiek się zmienia. Miewacie tak czasem? Mnie zaczyna to już stresować :-(

reklama
Juliasia,

No to teraz możesz w końcu po odpoczywać i oby te skurcze były mniej dokuczliwe :)

Karo,

Ja mimo bliźniąt czuje nadal tylko przeciąganie i lekkie smyranie. A
Mam łożysko na przedniej ścianie wiec takie mocne kopniaki poczuje troszkę później -chyba ;) może u ciebie jest tak samo? Albo dzidzia leniuszek :)

Doris,

Jak po nospie i magnezie nie przejdzie to może warto jechać na IP? Przynajmniej mi tak zawsze mój gin powtarzał.

Ostatnia edycja:
Do góry