reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dreamgirl za tydzień się wybieram w środę :-) Jak wszystko dobrze pójdzie to pewnie maleństwo pojawi się wcześniej przez cc wiec ciężko mi jeszcze określić dokładny termin.
Mrówka oby wszystko było tak dobrze jak ostatnim razem :-)
Juz sie nie mogę doczekać wizyty! Mój m jeszcze nic nie wie hihi Zaczekam aż wróci z pracy :-)

reklama
Dreamgirl za tydzień się wybieram w środę :-) Jak wszystko dobrze pójdzie to pewnie maleństwo pojawi się wcześniej przez cc wiec ciężko mi jeszcze określić dokładny termin.
Mrówka oby wszystko było tak dobrze jak ostatnim razem :-)
Juz sie nie mogę doczekać wizyty! Mój m jeszcze nic nie wie hihi Zaczekam aż wróci z pracy :-)

Witaj jest nas 3 z marca
A wy planowaliście czy wpadka jak u nas?

A tak z ciekawości... w którym tygodniu i dniu ciąży robiłyście usg? i pierwsze badania z krwi? i jakie? lekarz prowadzący daje jakieś broszury dla ciężarnych? pytam ponieważ idę do lekarzowej która ma średnie opinie... a nie mam wyjścia bo większość lekarzy na urlopie :( i nie chciałabym niczego istotnego przegapić :)

ja robilam w 6w0d dla potwierdzenia ciazy, jeli chodzi o badania to wszystko zalezy od lekarza, jesli masz jakie watpliwosci to poprostu go zapytaj, u nas nie daja żadnych broszur ( nie wiem o czym one mialy by byc)? zreszta przy drugiej ciazy to inaczej niz przy 1 :tak:
Dzień dobry :-) Mozna? :-)
Dzisiejszy test pozytywny :-) Termin wg OM wychodzi na 28 październik :-)

witaj :-)

Ja bym poprosiła o dopisanie ;) termin mam z OM na 17/10/2015.
Dopisałam

Witam nowe mamusie, zachęcam dopisywać się do listy z pierwszego posta, już jest tam nas 14 :) lista jest w excelu można od razu pisać.

Ja zaraz do pracy, nie wiem jak wytrzymam :( do tego jak pakowałam sobie udko i pomyślałam, że jest tłuste to od razu mnie odrzuciło. W ogóle nie mam ochoty nic jeść. W poprzedniej ciąży jadłam co dwie godziny a teraz mimo głodu nie mogę nic tylko się zmuszam.

Ostatnia edycja:
Witam was Kochane poniedziałkowo!

Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków. Na katar polecam olejek herbaciany inchalacje albo rozsmarować kroplę pod nosem, na osłabienie, herbatę z cynamonem, świeżym imbirem.
Mi cały czas zimno mam 37 od tygodnia ale lekarz powiedział że to normalne i moż być temperatura podniesiona. Czuję się mega słabo :( no cóż trzeba to przecierpieć i zapomnieć ;)

Dziewczyny odczuwa któraś kucie jajnika tak jak przy owulacji? Nie pamietam czy też tak w pierwszej ciąży miałam ??

Też mnie czasem coś zakuję ale w różnych miejscach.

Hej. Mogę dołączyć? :-) termin mam na 24 październik. Kilka dni temu test wyszedł pozytywny ale kreska była bardzo bardzo blada. Wczoraj wieczorem powtórzyłam i kreska juz wyraźniejsza.

Witaj Szcześliwa :-) i gratuluję 2 kreseczek!

Dziewczyny kiedy mówicie rodzinie i znajomym? I w jaki sposób? Ja bym chciała jakoś fajnie zakomunikować, np wysyłając pocztowke ze zdjęciem usg ,)
Dajecie znać na portalach społecznościowych? Czy zachowujecie dla najbliższych?

U nas wie rodzina i najbliżsi znajomi - przyjaciele i moje kwietniówki 2006. Niezły szok był dla wszystkich, piszą że nie wierzą i mm usg pokazać, bo spisali na stratę fakt o tym że kiedykolwiek będziemy po raz drugi rodzicami. Bo my z tych bardzo aktywnych ciągle gdzieś nas nosi ;) ciagle mamy jakieś nowe pomysły - oczywiście razem z naszym synem - ku przerażeniu znajomych i rodzinny ;-) Nie ukrywam że zwlekliśmy z drugim dzieckem ( w sensie ja bo małzonek to od kilku lat mi głowę suszył o drugie dziecko, był nawet zły i często były spięcia z tego powodu ale zawsze było cos - sporty extremalne, dalekie, podróże, budowy nie ogarnęliśmy jakoś jednego po drugim a potem to tak jak wyżej zawsze coś i czas leciał.... no ale 40 powoli pukała i trzeba było się zmobilizować ;-) i ten pażdziernik idealnie się wstrzelił pomiędzy terminami.

Po dzisiejszej wieczornej kompieli się przerazilam na mojej twarzy zaczęły wyskakiwac jakby przebarwienia w niektórych miejscach jakby uczulenie. Slyszalam, że w ciąży cera się zmienia(chociaż w pierwszej tego nie przechodzilam) ale jak ja juz mam zmiany na twarzy to do porodu pojade jak potwor :szok:

Poczytaj o kremie Vitella Ictamo -Vitella Ictamo, krem na skórę podrażnioną, 30 g - Portal Dbam o Zdrowie

Bardzo dobry, mogą go nawet niemowlęta stosować problemy skórne.

Hej dziewczyny. Ja myślałam że umrę dziś ze strachu. w nocy wstałam siusiu a tu krew na papierze toaletowym... jasno czerwona i ze śluzem. Dużo tego nie było, troszke poplamiłam, odrazu wzięłam 4 duph. i przeszło, nawet brzuch nie bolał. Dalej mam normalne objawy ciąży, bolą piersi, mdłości... Rano dzwoniłam do lekarza, kazał mi zwiększyć dawke duph do 3 razy dziennie i gdyby się znów pojawiła krew to do szpitala... Tak się boję że masakra, jestem zmęczona bo pół nocy nie spałam tylko wyłam do poduszki. ;,(

Paulka87 - Trzymaj się dzielnie. Będzie dobrze. Każda z nas inaczej tę rewolucję organizmu przechodzi. Będzie dobrze!

Witam,

Można się dołączyć ??? Nazywam się Milena, jestem mamą 4 letniego Wiktora i córci w niebie, która zmarła niestety po porodzie zeszłego roku :-:)-:)-( Termin mam niby na 8 października. Byłam już na jednej wizycie kontrolnej, we wtorek mam nadzieję zobaczę serduszko.

Milka witaj :-) serdecznie!

Witam nowe mamusie, u mnie ból gardło póki co nie przeszedł w nic poważnego mleko z miodem i czosnkiem chyba pomogła, ale niestety synek chory temperatura już w nocy go dopadła i kaszel okropny i jutro lekarz tak mi go szkoda nic nie chce jesc biedak, u mnie mdłości pojawiają się z reguły po południu, ale jeśli chrodzi o informowanie rodzinki t ok wie mój brat i babcia, dwie koleżanki w pracy reszta dowie się w środę po lekarzu pewnie się ucieszą przy każdej rodzinnej imprezie była pogawędka ze już na drugie:-) miłej niedzieli:-)

EwaS86 - zdrówka życzę dla Ciebie i synka. W przypadku biegunek warto pić wodę kokosową ale tę 100% pure np tę:

DSC06660-960x636.jpg

Ma właściwości osocza - w czasie II wojny światowej, podczas walk na Pacyfiku, gdy brakowało krwi do transfuzji, lekarze ratowali życie rannych żołnierzy przetaczając im sterylną wodę wprost z młodych kokosów. Do dziś zdarza się, że w słabo rozwiniętych krajach Trzeciego Świata podaje się ją dożylnie w zastępstwie płynu fizjologicznego, aby uzupełnić elektrolity i nawodnić organizm.

Mi uratowała życie po rejsie na oceanie indyjskim - po kilku godzinach wymiotów kiedy myślałam już że na lądzie czeka mnie kostnica.....po wypiciu duszkiem litra wody wprost z kokosa po godzinie byłam jak nowonarodzona!

Woda kokosowa: właściwości i wartość odżywcza. Zalety wody kokosowej

Tylko trzeba czytać etykiety usi być ta naturalna bo te wszytkie inne pseudo nie dość że obrzydliwe w smaku to i ich wartości pozostawiają wiele do życzenia....

Witajcie :)

Pierwszy raz w życiu zarejestrowałam się na forum i czuję się troszkę pogubiona, ale wieżę że szybko się tu odnajdę.
Dzisiaj 6 tydzień i 4 dzień potwierdzonej, mojej pierwszej ciąży.
Zaczęliśmy starać się od nowego roku i udało się w pierwszym cyklu - kompletne zaskoczenie i ogromna radość.
Jestem po pierwszej wizycie u lekarza i betahcg, i w tym tygodniu idę na pierwsze USG.
Nie należę do cierpliwych osób i nie mogę przestać myśleć, czy wszystko będzie ok.
Niestety żadna moja przyjaciółka jeszcze nie ma dzieci i nie bardzo mam z kim pogadać o moich wszystkich obawach i rozterkach, dlatego liczę na Was dziewczyny:) Wg kalendarza termin to między 8 a 13 października- ale pewnie po USG się wszystko wyjaśni.
Pozdrawiam Wszystkie przyszłe mamy.

Kamelka witaj :-) i pytaj to najlepsze miejsce żeby pytać, pytać, pytać - co wiemy podpowiemy;-)

Ja bym poprosiła o dopisanie ;) termin mam z OM na 17/10/2015.
Dziewczynyyyyy smutno miii... to pewnie hormonalne pierdu pierdu ale od wczoraj smece okrutnie. Brakuje mi uwagi od męża. Mam wrażenie ze on znowu nie rozumie powagi sytuacji tego ze jestem też zagubiona i że potrzebuje wsparcia (ku przypomnieniu rzuciłam na dniach palenie). Teraz np siedzi z kumplem, pija i gadają o samochodach a ja od kilku godzin jak na tureckim kazaniu z dzieckiem które nie może iść spać w tym halasie próbuje na migi pokazać że już pora kolegę do domu odesłać. Bez skutku. A jutro poniedziałek i znowu na pełnych obrotach (w pracy nikt nie wie). To tyle marudzenia z mojej strony. Dzięki za wysłuchanie.

Wrzucam temat imienia na tapetę. Macie już swoje typy??

Akatsuki - no z facetami tak jest, oni często nie czują bazy....wiesz stwórca był dla nich łaskawy, nie mają bolesnych miesiączek, humorów, dolegliwości ciążowych, porodów, połogów, karmienia piersią które nie zawsze jest bajką - onie nie kumają bazy. Ich teoria że przecież my kobiety jesteśmy do tego stwżone i ciąża jest procesem tak naturalnym jak spanie, chodzenie czy jedzenie.....Oni nie wiedzą jak mają się zachować, nasze smutki wprowadzają ich w przerażenie, choć po sobie tego nie pokazują. Nie wiedzą kompletnie jak się zachować. Uwżam że powinny być szkały dla przyszłych tatusiów jak obsługiwać przyszle mamy ;) Oczywisci zdarzają się też i tacy panowie u których ten instynkt jest rozinięty ale nie jest ich zbyt wielu.....Jak byłam w pierwszej ciąży z racj że w towarzystwie jesteśmy najstarsi to mój nie miał porównania i czaem nawet zarzucił że użalam się nad sobą bo ciąża to nie choroba :angry: ale jak przeszedł przez te kilka lat ciąże żon kolegów i długo musiał mnie namawiać na drugą ciążę ( pierwsza to był hardcore - x 100 wszystkie dolegliwości razem plus pakiet bonusowy - zrujnowała mi zdrowię :( teraz kuma bazę - nie ma wyboru. Ale ile to musiał się nasłuchać o ciążach i porodach żeby zatrybić temat....Może poprostu trzeba było wprost ale z życzliwością powiedzieć że jeteś zmęczona żle się czujesz i czy panowie mogą jakoś niebawem skończyć spotkanie bo wymiękasz ;-)
Trzymam kciuki aby poniedziałek był łaskawszy!

Załączniki

• DSC06660-960x636.jpg
    DSC06660-960x636.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 51
Znowu przeczytałam i zapomniałam co miałam odpisać :( miażdżyca
Juszka witaj, super, że jest nas tak dużdużo z marca, jakoś mi się lzej na sercu robi jak patrze, że nie tylko ja się tak spieszylam z drugim dzieciaczki

A ja siedzę w poczekalni, oczywiście opóźnienia...

A czemu przez cc? Skąd taka pewność?

A ja siedzę w poczekalni, oczywiście opóźnienia...
Aaaaaaa..... a ja czekam na wieści!

Wróciłam od lekarza właśnie, no i nic - wirusówka jakaś, jeśli do środy nic się nie zmieni, to dostanę antybiotyk. Tymczasem *spam* i apap i zbijać temperaturę poniżej 38 stopni.
Także pozostaje czekać.

reklama
Wróciłam od lekarza właśnie, no i nic - wirusówka jakaś, jeśli do środy nic się nie zmieni, to dostanę antybiotyk. Tymczasem *spam* i apap i zbijać temperaturę poniżej 38 stopni.
Także pozostaje czekać.
Zdrówka życzę!!

Znowu przeczytałam i zapomniałam co miałam odpisać :( miażdżyca
Juszka witaj, super, że jest nas tak dużdużo z marca, jakoś mi się lzej na sercu robi jak patrze, że nie tylko ja się tak spieszylam z drugim dzieciaczki

U mnie pamięć fatalna...dobija mnie to. Trudno ogarniać jak co chwilę trzeba sie zastanawiać co się miało zrobić....
Widzę że sporo jaest was dziewczyny które mają małą różnicę wieku, powiem szczerze że zazdroszczę bo dla dzieci to super sprawa!

Do góry