reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Witam!

Dopisuję się do majowych rocznic... 16 maja mamy 6 rocznicę ślubu.

Super ten test chusteczek, okazuje się,że moje ulubione nivea to był bardzo słaby wybór.

Buba po co Ty spodnie ciążowe kupujesz jak użyjesz je dopiero pod koniec września bo dopiero wtedy brzuch Ci się pojawi ? :-) Buba to co już masz wyremontowane a co Cię jeszcze czeka.?

akatsuki zwolnienie masz, wózek masz, mieszkanie prawie masz to teraz już tylko sielanka do porodu.

Wczoraj moje dzieciaki były znowu u dentysty... nie mam już słów na te ich dziurawce. Gabi znowu leczenie kanałowe i kolejna dziurka której 3 tyg temu nie było. Antek też dziurka. Od lutego na ich zęby wydaliśmy 1200 zł. Czy Wasze starszaki też tak maja słabe ząbki? Dodam,ze to mleczaki tak chorują. Gabi jeszcze nie ma stałych a u Antka dwa stałe są zdrowe.

reklama
Dzień dobry :)

O 14 mam drugie usg połówkowe i mam nadzieję, że tym razem będzie porządne!
My też mamy rocznicę ślubu w maju ;) 4 lata ;) a w lipcu 9 lat związku <3
Kupiliśmy ostatnio samochód i w nim są świetne pasy, dolny jest wlasnie na biodrach (a nawet odrobinę poniżej, częściowo opiera się na udach). W pierwszej ciąży nie miałam adaptera ale bardzo uważałam żeby pas był nisko.
Lecę sobie kawę zrobić bo dopiero oczy otworzyłam i w łóżeczku jeszcze leżę ;) Hania z tatusiem urzęduje.
Miłego dnia Dziewczyny!

Miałam wa wczoraj poodpisywac, a w koncu nie wiem co, bo byłam okropnie zła i juz zapomniałam co pisałyście w każdym bądz razie

Akatsuki super wiadomosci, powoli sie układa :) jakie to mieszkano, duże?

Karo super jest ten blog, w poprzedniej ciazy go czytałam i wiele rzeczy kupilam sugerujac sie nim, wiec rozniwem polecam :)

Buba proponuje kupic Cyclo3forte na wzmocnienie naczyn krwionosnych, wtedy moze krwawienia ustapia, ja brałam w poprzedniej ciazy, narazie nie mam problemow, nawet dziasla mi nie krwawią, ale zobaczymy co bedzie pozniej

kasik ja tam uzywam fitti z biedronki i sa ok, a taniocha, bo 3pak kosztuje 10zł

Annie trzymam kciuki :)

iga witaj w naszym skromnym gronie :)

A my dzisiaj tez mamy rocznice ślubu, dokładnie 3 lata :) Niestety troche o niej zapomnielismy z nerwow i własnie mi przypomniałyście, ale coz moze do wieczora troche nam przejdzie i sobie spędzimy jakos miło czas, narazie mój P pojechal po tuje, z którymi przeboje mamy. Postanowlismy zrobic sobie ładna działeczkę. Posadzic rozne drzewka, zasiać trawke itp. Wczoraj przyjechali przywiezc nam czarnoziem i stwierdzilismy, że może nam sie zapaść kostka od samochodu i wysypał nam go przed działką. Wzieliśmy małą kopareczke, żeby była lekka i nic sie nie stalo, raz dwa trzy pan nam ogarnal podworko i pojechal. My pozniej patrzymy a kostka zapadnieta i wielkie plamy po oleju z koparki. Omg ale sie wkurzylismy. Ja to ja, ale moj P to taki nerwus, wiec juz dzien zwalony, ale jakos tam sie do wieczora dogadalismy, ze przyjada nam kostke poprawia, a taki swiezy olej to sobie wyczyscimy. Niestety sczezscie nie trwało długo. Koło 21 P postanowił pojechać do sklepu, wsiadł do samochodu, nie zapalac światła w garazu, otworzyl brame i wyjezdza i buum. Zostawilam otwarte szeroko drzwi w samochodzie z tyłu, on tego nie zauwazyl, wiec po drzwiach... jeju ale okropny dzien i to z poniedziałku :/

Wirginia - to najlepszego z okazji rocznicy :)
Nim się obajrzysz dobijesz do 10, 15 ja to nawet nie wiem kiedy to zleciało ;) nie ma za szerokich bioder są biodra kobiece i mniej kobiece które posiadam ja. Więc moja droga szerze biodra są dla mężczyzny bardziejj atrakcyjne, może dla nas kobiet w dobie zewsząd atakujących chudzine modelek to wzorem są te wąskie biodra ale uwieżcie mi że faceci wolą kobiece a nie męskie tyłeczki ;)

No, no najlepszego!!!!!

Same rocznice się posypały :) najlepszego dla wszystkich i każdy staż czy to lat kilka czy kilkanaście jest powodem do dumy :) oby latka nam biły w harmonni i szczęściu :)

Ja dziś dzień sprzątania, remanent w szafach, trzeba zrobić miejsce na nowe zdobycze :) a na poważnie to zaraz przenosimy się do tej wyremontowanej części i nie chcę targać zbędnych rzeczy.

Ale córa mnie dziś kopie...no tak tłucze że wymięknę zaraz.....

Dziewczyny która z was walczy z krwotokami z nosa. No keje mu się jak z kranu. Biorę rutynę, wit c arbikę i nic....no masakra...

Miłego wtoreczku!
Buba, ja może z nosa tak silnych krwotoków nie mam. Jak wydmucham nos, to czasem odrobinę krwi znajdę na chusteczce. Ale za to dziąsła.... Hoho Mycie zębów = czerwona umywalka. Używam aptecznych past, miękkich szczoteczek i marną poprawę widzę. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Lekarz mi mówił, że tak niestety się w stanie błogosławionym zdarza, ale po ciąży przechodzi. I rzeczywiście, po porodzie jak ręką odjął. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.
Ale piękny wtorek! Ja właśnie gotuję pomidorową, a potem idziemy z Mają pourzędować na placu zabaw. [emoji5]
Miłego dnia Dziewczyny!

Nie, mieszkam w hrabstwie Surrey. dzięki dziewczyny za kciuki mam nadzieję że tym razem to już to ;)
No to oby to było to - trzymam kciuki! Kiedy otrzymasz odpowiedź?

Czytałam dziś taki test, może Was zaciekawi:)
Sroka o....: Chusteczki nawilżane
U mnie nadal poranne wymioty i nudności- nie ma dnia bez nich...No ale cóż zrobić.
Fajny tekst, dzięki za linka :-) Czemu Ty bidulko nadal masz mdłości...

Dziewczyny która z was walczy z krwotokami z nosa. No keje mu się jak z kranu. Biorę rutynę, wit c arbikę i nic....no masakra...
A pytałaś lekarza czy to jest normalne? Bo jak czasem kropelka czy dwie polecą no to rozumiem, ale takie krwotoki to się robi niebezpiecznie. Przecież codziennie masz ubytek w krwi... Może warto się skonsultować? Ja nie miałam w tej ciąży jeszcze żadnej krwi z nosa...

Wczoraj moje dzieciaki były znowu u dentysty... nie mam już słów na te ich dziurawce. Gabi znowu leczenie kanałowe i kolejna dziurka której 3 tyg temu nie było. Antek też dziurka. Od lutego na ich zęby wydaliśmy 1200 zł. Czy Wasze starszaki też tak maja słabe ząbki? Dodam,ze to mleczaki tak chorują. Gabi jeszcze nie ma stałych a u Antka dwa stałe są zdrowe.
Asika a powiedz - jak można robić leczenie kanałowe mleczaka? One nie mają kanałów. Są bardzo słabo unerwione...
Stan zębów zależy w dużej mierze od higieny no i od diety. Od doboru szczoteczki, pasty i regularności mycia.
Ja mogę tylko Ci doradzić na podstawie tego, co miałam z moją córcią. Ona ma dziurę w szóstce, czyli z zębie stałym, oczywiście już zrobioną. Dodatkowo jak była młodsza to miała sporo dziur w czwórkach czy piątkach. Miała oczywiście pozakładane plomby, ale powypadały i wówczas dentystka otwierała zęba bardziej, tak by był dostęp swobodny i musiałam czyścić w środku takim przyrządem, którego nazwy niestety nie pamiętam (ale napiszę jak sobie przypomnę). Dwa z tych dziurawców już wypadły i wyrastają nowe zęby. Więc jest ok.
Miała jedną naprawdę sporą dziurę w piątce górnej, to się nie obyło bez znieczulenia, ale już szóstkę, mimo że unerwiony stały ząb chciała bez znieczulenia robić, bo nie lubi igieł - to był jej wybór. Wytrzymała do końca, a dziura okazała się kosmiczna.
W każdym razie... mogę Ci poradzić, aby dzieci nie używały szczoteczek elektrycznych, bo nie nauczą się dobrze myć zębów, zęby są niedomyte - co możesz sama sprawdzić, bo białawy nalot widać gdzieniegdzie gołym okiem. Trzeba pilnować aby po wieczornym myciu nie piły już nic i nie jadły, bo to co osiądzie wieczorem na zębach będzie się w nie wgryzać przez całą noc. Na pewno musisz pamiętać o systematyczności, jak już naprawisz zęby dzieciom to raz na pół roku, nie rzadziej muszą być na kontroli. Nie powinny też myć zębów w ciągu dnia, bo ściera się szkliwo i osłabia zęby. Wystarcza w zupełności rano i wieczorem. Ja na przykład rano najpierw daję małej śniadanie, a dopiero potem ona idzie myć zęby, aby na te kilka godzin mieć czyste i bez jedzenia w szczelinach.
Oczywiście to są tylko przykłady i moje doświadczenie z jednym dzieckiem. Więc nie chcę aby to zostało potraktowane jako wymądrzanie. Po prostu moje dziecko też ma średnie zęby. Nie ma całkiem okropnych, ale nie ma też mocnych wcale. Codziennie staram się jej dawać jogurt lub coś mlecznego, do tego co drugi, trzeci dzień witaminy dla uczniów (są takie vibowit od 8 r.ż.). Co więcej mogę zrobić - pilnować aby myła, przypominać, zwłaszcza wieczorem. Fajne są też takie produkty do płukania jamy ustnej, ja miałam dla niej Listerine dla dzieci. I płukała chętnie po myciu zębów, aby jeszcze ewentualnie wypłukać cokolwiek spomiędzy zębów.
Mam też takie tabletki, muszę je poszukać. Takie różowe tabletki do kupienia w sklepach z akcesoriami dentystycznymi lub może w aptece. Po umyciu zębów dziecko rozgryza tabletkę, czy pół i języczkiem rozprowadza po zębach. Tam gdzie ma niedomyte to będzie różowy nalot. Jakaś substancja kolorowa przykleja się do brudu i widać, gdzie nie domywa. Ja mam jeszcze sporo tego, bo po jakimś czasie przestałam używać. Jak będziesz chciała mogę Ci to oddać.
No i nie wiem co jeszcze, uff... napisałam się. Poszukam nazwy tych tabletek.
A - przypomniałam sobie to urządzenie - EKSKAWATOR. A idę do łazienki poszukać tabletek. O mam - wklejam Ci zdjęcie. I dodam jeszcze, że są też takie do płukania co niby barwią zdaje się na niebiesko, ale przyznam, że na nią to nie działało. A te tabletki owszem. Są oczywiście też w innych kolorach (na pewno fioletowe), ale to tak naprawdę bez znaczenia, bo chodzi o to, byś Ty to dokładnie widziała.

WP_20150512_001.jpg
Witajcie dziewczyny :-) dzis postanowilam do WAS dołączyć, mam termin na 30 października jutro jade na USG i nie moge sie doczekac płci dziecka zeby juz wystartowac na zakupy :-) POZDRAWIAM WAS KOCHANE !!!
Hejka Iga :) Jak będziesz znała płeć to dopiszę Cię do listy :) Daj znać :)

Załączniki

• WP_20150512_001.jpg
    WP_20150512_001.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 62
Dreamgirl, ja chętnie skorzystam z Twoich doświadczeń zębowych! Dzięki! [emoji5] Dopiero wchodzę w ten temat. Ale moja córka ma dopiero 13 miesięcy i tydzień i prawie całą buzię zębów. Właśnie witamy się z górnymi szóstkami, bo dolne już wyszły. Myję jej ząbki rano i wieczorem silikonową szczoteczką i Elmexem dla dzieci (od 1 ząbka do 6 roku życia). I tak się zastanawiam, kiedy pierwsza kontrola u dentysty? Po zakończeniu ząbkowania?

tekst o chusteczkach bardzo dobry. znam go z pierwszej ciąży. Dodam tylko kilka uwag z autopsji: najlepsze na rynku wg mnie sa Huggies i używam je od dwoch lat do wszystkiego nie tylko do dziecięcego pupy. Tanim odpowiednikiem może być Mamia z Aldi. Nie są tak świetne ale kosztują o połowę mniej więcej stosunek cena jakość bardzo na plus. Nie polecam ani pieluch ani chusteczek pampers. Firma jest zdecydowanie nie warta ceny i fejmu.
Kamila ja mialam już dwie wizyty z położna, dwie w szpitalu i jedną z GP ale moj przypadek jest nieco inny bo ja miałam pre eclampsie w pierwszej ciąży. Wszystkie wizyty masz w swoim folderze. Dla pierwszej ciąży bez komplikacji to chyba położna co 6 tyg do 30tc a potem co 2 tyg i dwa Usg.
dreamgirl wypelnilam dokumenty teraz tylko czekam żeby wpłacić zaliczke. Jak wplacimy to chata nasza.
dolga to jest mieszkanie dwupoziomowe w bloku na parterze. Trzy pokoje i ogród zamiast balkonu. Metrażu tutaj się nie podaje ale na oko 70-80mkw ogród na oko 4mX4m.

reklama
Akatsuki ekstra to mieskanko musi byc, moze jakies fotki nam pykniesz jak juz podpiszecie umowe

Do góry