reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

xmamuska uwielbiam croppa ;) też dziś zrobiłam zakupy na aliexpress bo już się nie mieszcze w moje ciuchy. ..

czy ja swiruje? Bo jakoś moje wszystkie objawy ciążowe zniknęły... martwi mnie to trochę. ani smaków ani apetytu, paznokcie sie łamią włosy lecą. .. tak to było w połogu z córką. .. chyba wszystko ok?

reklama
Karo padnięta i tyle zrobilas? ;) ja chyba tyle nie zrobie jak nie jestem padnieta haha
Tez mam nadzieje na sloneczny weekend :)

Co do wózkow miała moze ktoras z Was stycznosc z wozkiem typu parasolka Babyzen YOYO? Zastanawiam sie tez nad czyms takim co widywalam i w sumie takie cos by mi sie przydalo, a mianowcie taka dostawka, poleczka dla starszego dziecka (do stania), wiecie moze jak to wyglada, czy do kazdego wozka to pasuje itd?

Ja na razie nie bede nic kupowala, chyba ze jakies pojedyncze ubranka jka mi sie spodobaja. Na pewno bede musisala kupic cos cieplejszego, jakis kombinezon, tylko nie wiem jaki rozmiar?Bo w sumie to moze byc roznie z pogoda, moze byc cieplo i jak kupie taki 56 to moze nawet go nie ubiore... Co radzicie?

Tez mam zamiar kupić taką dostawkę do wózka. Nie wiem czy każda do każdego pasuje ale myślę że to tylko kwestia tego gdzie jest umiejscowiony hamulec w wózku. Można zmierzyć rozstaw tych zaczepów i sprawdzić czy będzie pasować w wozku

xmamuska uwielbiam croppa ;) też dziś zrobiłam zakupy na aliexpress bo już się nie mieszcze w moje ciuchy. ..

czy ja swiruje? Bo jakoś moje wszystkie objawy ciążowe zniknęły... martwi mnie to trochę. ani smaków ani apetytu, paznokcie sie łamią włosy lecą. .. tak to było w połogu z córką. .. chyba wszystko ok?

U mnie to samo. Paznokcie okropne, włosy też, skóra sucha, a w ciąży niby kobieta rozkwita. Ruchów nie czuję i też się zaczęłam zastanawiać. Na ostatnim usg byłam miesiąc temu, do kolejnego też miesiąc. Chyba powinnam mieć usg co miesiąc żeby żyć spokojniej.

Córka dziś spała od 17 do 19.30. Przez ten cały czas próbowałam ją obudzić, ale się nie dało. W końcu ją podniosłam z łóżka i mówię idziemy się kąpać. Wykąpała się i śpi dalej. Ciekawe o której jutro wstanie. Ja do pracy na 5, mąż wróci późno więc nawet nie ma co liczyć na to, że się wyśpi.

mamuska Twoja starsza córka urodziła się tego samego dnia co moja :-) tylko rok się nie zgadza :-D a nawet godzina podobna, moja o 1:58 :-D

Co do wyprawki to ja chciałabym już powoli kompletować, ale czekam na poznanie płci. Gondolę i fotelik zamówię jak mama pojedzie do Pl (koniec maja) to odbierze zanim ja przyjadę. Ciuchami zajmie się też mama, bo jedzie do Anglii. Ja dokupię to czego będzie brakować albo to co mi się spodoba.

i dzisiaj troszkę się wystraszyłam.. gdzieś od tygodnia mam bóle brzucha, napina się, twardnieje, czuje dyskomfort. Wczoraj miałam problem z wyprostowaniem się bo tak ciągnęło a dzisiaj ledwo doszłam do domu bo ból/skurcz, takie rozpierające coś umiejscowiło się od pachwiny po biodro i ledwo nogą człapałam bo ciągnęło bardzo... teraz siedzę i odpoczywam i jest nawet ok, czuje tylko dyskomfort, ale zastanawiam się czy to możliwe żeby aż tak bolało?

Moze to to co ja mialam? Dziewczyny nie bylam w szpitalu. Dzis rano zadzwonilam do poloznej i ona mnie troche uspokoila. Powiedziala tez ze jesli nie krwawie i nie mam nawracajacego sie bolu to sie nie kwalifikuje jako osoba z podejrzeniem poronienia a ze jestem w 15-tym tygodniu to musialabym jechac do Early Pregnancy Unit a tam tylko z podejrzeniem poronienia przyjmuja. Powiedziala ze takie bole sie zdarzaja. Caly czas wslu****e sie we wlasne cialo i poki co nic mnie nie boli, dalej mam zgage, odbija mi sie i bekam wiec chyba jest ok.

Co do wyprawki to ja tez czekam na to az poznam plec a moje polowkowe dopiero 19-go czerwca wiec chyba jako ostatnia z was mam to badanie :baffled:

Ja miałam taki skurcz/napinanie się brzucha dwa razy. Pierwszy raz tydzień temu, drugi wczoraj. Oba dokładnie w tej samej sytuacji czyli po obudzeniu i przekręceniu się na drugi bok. no i czuję to dokładnie na środku brzucha między pępkiem a spojeniem łonowym.

A te badanie obciążenia glukozą ja mam zrobić na ostatnią chwilę przed następną wizytą czyli w 23 tc. Nakartce lekarz zapisał mi, że wystarczą 2 pobrania, i że tej glukozy ma być 75g.

Witam się weekendowo :)

Akatsuki Ja też mam oststanio bardzo slabe paznokcie, az mi sie nie chce ich malowac. Nie martw sie, na pewno wszytsko jest ok, taki juz chyba nasz los ciezarnych, ze bedziemy caly czas sie martwic ... ja mam wizyte w srode, nie moge sie doczekac jej, zeby sie upewnic ze wszystko ok.

Xmamuska Test ociazenia glukoza wykonuje sie miedzy 24 a 28 tc.

Moj synek z mezem pojechali na basen, ja ogarnelam sie, pije kawke, musze jeszcze zrobic liste zakupow, dokonczyc wczorajsze sprzatanie i zaczynamy weekendzik :)

Tak jak Dziewczyny piszą obciążenie glukoza kolo 25 tyg, ja pisałam jak miałam w poprzedniej ciąży, a karo pisała, że musiała mieć wcześniej, bo jak dobrze Zrozumiałam w poprzedniej ciąży miała cukrzycę, wiec bez obaw :)

Akatsuki u mnie to samo włosy lecą jak w połogu, albo i lepiej, paznokcie połamane, tez się zastanawiałam czy wszystko ok, ale tłumacze to sobie ciążą po ciszy i organizm osłabiony

Pogoda piękna, ale ja dzisiaj zastępuje mamę w pracy. Mąż siedzi z synkiem i siostrzencem, a po południu może jakiś grilik na świeżym powietrzu :) mąż mi wczoraj dom Wysprzatal, wiec mam laBe. Wczoraj też teżmie Brzuch pobolewan i twardnial, ale położyłam się i ok

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-)

Akatsuki mnie paznokcie nie lecą ale włosy swiruja, raz przestają się przetluszczac że mogłabym tydzień nie myć a teraz musze najlepiej codziennie.. A jeszcze tydzień temu się zachwycalam jakie są super i namacac się nie mogłam a teraz eh... I mnie też objawy zniknęły nawet razu mnie nie zemdli, nie wymiotuje już w ogóle, nie bekam - a bekalam strasznie mocno i głośno jak nigdy :p aż ciężko było nad tym zapanować przy ludziach :p i w sumie jedyne co mi zostało to bóle chyba tych więzadeł no i doszło to twardnienie brzucha..

A ten wczorajszy atak bólu to chyba na szczęście nic takiego i bardziej jelita mi zeswirowaly bo jak już zdążyłam się położyć wygodnie i przysnac no to już ewidentnie musiałam WC zaliczyć bo myślałam że mnie rozsadzi :-o

Do góry