reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Mam wrażenie że chwilę mnie nie było a tyle już napisane..
GRATULACJE po udanych wizytach i że znacie już co u Was mieszka :)
Jeżeli chodzi o obiady to ja muszę zupy dziennie robić bo drugich dań w szczególności mięsnych nie dam rady przełknąć. Znowu schudłam. Brzuszek trochę widać ale na wadze mniej.. Nie wymiotuje.. A jednak nie wiem dlaczego co chwilę coś zjem nie są to mega porcje ale jem.
Myślałam że dzisiejszej kalafiorowej zostanie mi na jutro ale niestety zjedli mi ją bo podobno była pyszna.
Mały spi, czekam na męża.

akatsuki wspólczuję strarty dziadka
beti to cówki na pewno Ci pomoga przy maleństwach, ja mam syna który ma 20 lat,
maturę pisze za 3 tygodnie
igem ja tyje, powoli ale na wadze do przodu

kamilove ja nawet nie wiedziałam, ze może być tak, ze nie można donosić jednej płci

buba to patrz, a ja myślałam, ze dzisiaj na dobrym usg pomyłki się nie zdarzają, zwłaszcza jak 3 lekarzy potwierdza
i to do 18 tc,

krewetka to faktycznie jeszcze troszkę czasu zanim będziesz mieć usg, ale zleci szybko, zobaczysz,
ja mam usg na każdej wizycie

Wiesz to było 10 lat lemu,Fran bardzo się wiercił przy każdej wizycie źle ustawiał a ja też nie miałam ciśnienia żeby go męczyć i obracać. Dlatego lekarze mówili że prawdopopdobnie. A na połówkowym spał i wszystko jak na dłoni można było zobaczyć. W 21 wieku też zdarzają się niepewności dlatego ja chodzę do 2 lekarzy ;) zawsze to czworo oczu ;)

dreamgirl stara nie boj sie ja tam tez ruchów nie czuje :p cos mi sie wydaje ze niepredko to nastapi, daj znac od razu jaik u ciebie sie pojawią ;)

kate oo gratulacje kolejnego synka, ee tam pozniej zobaczysz bedziesz miala ekstra wnuczki ;) a co do tego donoszenia płci, to wydaje mi sie ze poprostu chodzi o t ze chlopcy sa słabsi, dlatego chlopca ciezej donosic

beti ekstra sprawa, nie dosc ze córy odchowane, to pewnie beda chcialy pomoc mamie :)

krewetka ja usg tez teraz dopiero polowkowe bede miala, wiec tez musze czekac, moj gin raczej nie robi co wizyte usg, wiec sobie poczekamy :)

Akatsuki wyrazy wspolczucia, ale dziwna historia

Ostatnia edycja:
ja już też czuję ruchy od tygodnia i to dość często i wyraźnie i mam wrażenie że z dnia na dzien coraz mocniejsze :-)

przewaliłam dziś tone ubranek bo musialam odłozyć trochę dla moejj kuzynki która spodziewa sie córeczki za 2 miesiące :-)
przy okazji posortowałam wszystkie na odpowiedni wiek więc później będę miałą lżej z praniem i ukłądaniem ;-)

eli36 ja też niestety miewam problemy z bezsennością :-/
kate no masz rację, najważniejsze żeby się zdrowe urodziło, w rodzinie mojego kuzyna od dwóch pokoleń nie urodziła sie żadna dziewczynka, łącznie 7 chlopców i kuzyn teraz marzył o dziewczynce i znowu chłopiec :-) no ale trzeba się cieszyć że zdrowy :-)
beti gratuluję bliźniakow!!
Akatsuki współczuję :-( smutna i zarazem pięna historia z tym dziadkiem...
dziewczyny ja nawet nei wiedziałam że sa takie mutacje genetyczne które nie pozwalają donosić określonej płci!!

kate, beti ale macie dużą różnice wieku w dzieciach...zaczynacie druga mlodość !! :-) tez mam koleżankę która ma dwie małe córeczki po 17 latach :-)

u jejuniu znowu bliżniaki :tak: Super gratuluję!! Fajnie,że jeden chłopczyk a moze i drugi...

Ciekawa jestem jak te Wasze prawie dorosłe dzieci patrzą na te ciąże? Nie ma komentarzy,że za starzy jesteście na pieluchy albo,ze w głowach się Wam poprzewracało? Za starzy nie chodzi o wiek tylko,ze już za parę lat wnuki być mogą a nie znowu po przedszkolach latać?

Akatsuki współczuję... każdy kto się urodził umrzeć musi i oby każdy jako staruszek a nie młody człowiek w pełni sił.

kamilove tak! Byłam na usg w 7 tyg,był dzidziuś i serducho ślicznie biło radość ogromna! Kolejna wizyta w 10tyg doktor robi usg a tam już dwa hasają :-D to był SZOK!!!!! Ryczeliśmy z mężem jak bobry ze szczęścia! :-) :tak:
Dokładnie tak samo jak u mnie. Byłam w 7tc był jeden dzieć. W 10 zaczęłam krwawic z plolipa wizyta na cito, a tam dwa bobasy [emoji3]

Gratuluję serdecznie! Na kiedy masz termin?

reklama
Co do tego donoszenia dzieci danej płci to jest to niestety prawda i to wcale nie chodzi o to, że chłopcy są słabsi. Bo jeśli mutacje w genach są związane z chromosomem płciowym, możliwe jest, że tylko u określonej płci dziecka ujawnia się błąd i następuje obumarcie ciąży.

Akatsuki,

Przykro mi :( światełko dla dziadka [*]

Ostatnia edycja:
Do góry