Ja pamiętam jak byłam z Emila w ciąży i moja koleżanka miała termin tydzień po mnie i w siódmym miesiącu byłyśmy w mięsnym, a tam same emerytki przed nami a chyba siedem ich było. Udawaly ze nas nie widzą. I przyszła babeczka, krzyknęła ba cały sklep ze może tak kobiety w ciąży by przepuściły, zaraz się w sklepie pusto zrobiło.
reklama
waniliowe.love
Fanka BB :)
Ladyk no to naprawde nieziemska sytuacja pewnie babie glupio sie zrobilo
Ale tak to juz jest ze starsze osoby chca wymusic na mlodych ustepowanie miejsca a czasami ta starsza osoba jest wiekszym okazem zdrowia niz ta mlodsza no ale co zrobic uwazaja sie za swietych niestety zawsze tak bedzie :/
A tu gdzie ja mieszkam to wiekszosc osob traktuje ciezarne wyjatkowo i miejsca zawsze ustepuja i w kolejkach tez zazwyczaj przepuszczaja ale zdazaja sie tez i wyjatki xd
Ale tak to juz jest ze starsze osoby chca wymusic na mlodych ustepowanie miejsca a czasami ta starsza osoba jest wiekszym okazem zdrowia niz ta mlodsza no ale co zrobic uwazaja sie za swietych niestety zawsze tak bedzie :/
A tu gdzie ja mieszkam to wiekszosc osob traktuje ciezarne wyjatkowo i miejsca zawsze ustepuja i w kolejkach tez zazwyczaj przepuszczaja ale zdazaja sie tez i wyjatki xd
Buba, hehe [emoji6] .
Ja jestem z tych, co nigdy nie podnoszą głosu i nigdy nie wdają się w pyskówki ani dyskusje z "babsztylami" (u mnie to określenie funkcjonuje zarówno w odniesieniu do pewnego typu kobiet jak i facetów, nie wiedzieć czemu szczególnie emerytów). Ja po prostu oznajmiam sytuację i korzystam ze swojego prawa i krzykaczy zlewam po całej linii. Spotkała mnie kiedyś sytuacja podobnego typu "uprzejmości" tylko na odwrót. 10 lat temu miałam operację stawu skokowego, dość długo poruszałam się o 2 kulach. Nie miałam jeszcze auta i jeździłam komunikacją miejską. Jechałam pewnego razu tramwajem, siedziałam, kule miałam od strony okna położone i nie było ich widać. I stanął nade mną sapiący babsztyl, na oko ok. 60 - 65 lat. Stała gadka: "Jaka ta młodzież niewychowana, rozwali się gównażeria i zadowolona z życia" i bla bla bla. A ja chwyciłam kule, po mału wstałam i z uprzejmie zjadliwym uśmiechem "Proszę sobie usiąść". Przyznam, że takiego odcieniu czerwieni jeszcze nie widziałam. Poleciała na drugi koniec tramwaju i na następnym przystanku wysiadła. [emoji41]
Pięknie załatwiłaś temat!!!! I o to chodzi bo naprawdę czasem babsztyle przeginają, śmigać z kumami to siły mają ale ustąpić miejsca bardziej potrzebującym to już siły nie mają....ja staram się wstawiać za potrzebującymi ale w swojej sprawie często mi głupio dlatego muszę się podszkolić
waniliowe.love
A ze sie tak was zapytam bo jak juz wczesniej pisalam nie dam rady was nadrobic Macie juz jakies typy na imiona?
Bo mysmy ustalili, ze jak chlopak to bedzie Xavier, a jak bedzie jakims cudem dziewczynka to Dagmara
Bo mysmy ustalili, ze jak chlopak to bedzie Xavier, a jak bedzie jakims cudem dziewczynka to Dagmara
Akatsuki
pierwsza tego imienia.
ja mialam akcje w Polskim Sklepie tu gdzie mieszkam. stalam w kolejce do kasy, akurat koniec 7 msc z Lari, mloda skakala niemilorosiernie wiec masowalam brzuch. przede mna rodaczka godzine rozkminiala czy lepiej kupic goude czy krolewski. nagle pani odwrocila sie do mnie z zapytaniem na kiedy mam termin. ja zglupialam I odpowiadam ze na maj, a baba do mnie "e to dopiero marzec, mozesz postac". normalnie pewnie puscilabym jej litanie do wszystkich kur3w ale tak mnie zszokowala ze zapomnialam jezyka w gebie.
waniliowe.love
Akatsuki to baba miala tupet juz lepiej mogla sie nic nie odzywac.... NA taka to nawet szkoda slow zeby cokolwiek jej odpowiedziec
Akatsuki ojej jak zazdroszcze :-) ja jestem wielka fanką naszych Polskich gór i wszystkiego co z nimi związane więc i oscypków
ale tekstem walnęła CI babka, kurde co za brak wychowania, pewnie też by nie wmurowało...
finkemma no ja mam po córce tabun ciuchów więc jak będzie chłopczyk to wszystko od nowa będę musiała zbierac i aż szkoda mi tych sukieneczek co do cwiczeń to ja mam zamiar zacząc niedługo jakieś delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży jak mój m wyjedzie do pracy bo jakby nie zobaczyl ćwiczącą to by zawału dostal taki jest przewrazliwiony
evvula ja używam balsamu i oliwki dla mam z babydream, cena fajna a w poprzedniej ciąży tez używałam i nei mam ani jedneg rozstępu :-)
Buba o matko żyganko 1-2 razy dziennie to małe pocieszenie chyba co??? mi już dawno mdłości przeszły, mam nadzieję zę i Tobie miną :-)
ladyk chciałabym umiec tak działac w kolejkach jak TY :-) ja to raczej z tych niekłócoących się ale jak się wkurze to tez potrafię, najbardziej mnie wkurzają te mochery co za koljkę to by zabiły!! a z tymi kulami to megato rozegrałaś, miała baba nauczkę!! jejku no poprostu jestem uczulona na takie kobiety
u mnei dziś spagetti bolognese jamiiii :-)
ale tekstem walnęła CI babka, kurde co za brak wychowania, pewnie też by nie wmurowało...
finkemma no ja mam po córce tabun ciuchów więc jak będzie chłopczyk to wszystko od nowa będę musiała zbierac i aż szkoda mi tych sukieneczek co do cwiczeń to ja mam zamiar zacząc niedługo jakieś delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży jak mój m wyjedzie do pracy bo jakby nie zobaczyl ćwiczącą to by zawału dostal taki jest przewrazliwiony
evvula ja używam balsamu i oliwki dla mam z babydream, cena fajna a w poprzedniej ciąży tez używałam i nei mam ani jedneg rozstępu :-)
Buba o matko żyganko 1-2 razy dziennie to małe pocieszenie chyba co??? mi już dawno mdłości przeszły, mam nadzieję zę i Tobie miną :-)
ladyk chciałabym umiec tak działac w kolejkach jak TY :-) ja to raczej z tych niekłócoących się ale jak się wkurze to tez potrafię, najbardziej mnie wkurzają te mochery co za koljkę to by zabiły!! a z tymi kulami to megato rozegrałaś, miała baba nauczkę!! jejku no poprostu jestem uczulona na takie kobiety
u mnei dziś spagetti bolognese jamiiii :-)
oo ja tez nie lubie feee
ja na siłkę nie chodziłam, a teraz to już mam zakaz jakiegokolwiek sportu tzn wysiłku, chciałabym pojeździć na rowerze ale moj m mi zabrania:-(
Ja od kilku lat jeżdżę rowerem więc nie odpuszczam i nadal jeżdżę (srednio 10 km dziennie) poinformowałam dopiero wczoraj moją gin i mówiła, że mogę jeździć
reklama
sysia87ami2011
Witam sie wtorkowo , slonecznie i cieplutko - siedze sobie z kawka na balkonie w krotkim rekawku i slonko fajnie grzeje, ajj az sie chce cos robic i wogole, a jutro trzeba wracac do pracy ehh byle do 5 maja i urlop w PL
Co do oscypkow ja nie lubie, ale ja wogole serow nie jadam jedynie twarog i takie "twarogowe" do smarowania na chlep typu philadelpia , buko itp itd
Ja brzuch smaruje balsamem ujedrniajacym z seri Mama Penaten , ale w 1 ciazy tez sie smarowalam tym slynnym Palmsersem co go teraz tak namietnie rekamuja ale mi smierdzial wiec zmienilam na cos innego i smarowalam sie codziennie a i tak mam rozstepy i moja lekarka mi pow ze to nie zalezy od tego czy sie smarujemy czy nie, bo sa kobiety co nie smaruja sie wogole a nie ujrzy sie u nich rozstepow, to uwarunkowane genetycznie i zalezne od jedrnosci naszej skory , wiec jak rozstepy maja byc to i tak beda.
Co do cwiczen ja przed ciaza cwiczylam, ale racji pracy potem czasu mialam coraz mnia teraz nie cwicze , czasem rower czy cos z rodzinka ale sporadycznie, za to duuuzo spacerujemy z corka jak wraca z przedzskola, rower, spacer, plac zabaw dziennie robimy po 10km czasem wiecej zalezy od dnia , w pracy tez sie nachodze na schylam, ale teraz to tak do czerwca i bym chciala L4 ale zobaczymy bo w De to nie sa lekarze skorzy do wystawiania L4 od tak , nawet polscy lekarze
W czwartek mam wizyte, kurcze juz sie doczekac nie moge , wkoncu zobacze swojego maluszka i moze dowiem sie co sie tam chowa
Co do oscypkow ja nie lubie, ale ja wogole serow nie jadam jedynie twarog i takie "twarogowe" do smarowania na chlep typu philadelpia , buko itp itd
Ja brzuch smaruje balsamem ujedrniajacym z seri Mama Penaten , ale w 1 ciazy tez sie smarowalam tym slynnym Palmsersem co go teraz tak namietnie rekamuja ale mi smierdzial wiec zmienilam na cos innego i smarowalam sie codziennie a i tak mam rozstepy i moja lekarka mi pow ze to nie zalezy od tego czy sie smarujemy czy nie, bo sa kobiety co nie smaruja sie wogole a nie ujrzy sie u nich rozstepow, to uwarunkowane genetycznie i zalezne od jedrnosci naszej skory , wiec jak rozstepy maja byc to i tak beda.
Co do cwiczen ja przed ciaza cwiczylam, ale racji pracy potem czasu mialam coraz mnia teraz nie cwicze , czasem rower czy cos z rodzinka ale sporadycznie, za to duuuzo spacerujemy z corka jak wraca z przedzskola, rower, spacer, plac zabaw dziennie robimy po 10km czasem wiecej zalezy od dnia , w pracy tez sie nachodze na schylam, ale teraz to tak do czerwca i bym chciala L4 ale zobaczymy bo w De to nie sa lekarze skorzy do wystawiania L4 od tak , nawet polscy lekarze
W czwartek mam wizyte, kurcze juz sie doczekac nie moge , wkoncu zobacze swojego maluszka i moze dowiem sie co sie tam chowa
Podziel się: