reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
oficjalnie rozpoczynam dzisiaj drugi trymestr ;)
właśnie zbieram dziecko i koszyk do kościoła ;)
udanych podbojów kuchennych kobietki!

Hejka dziewczyny :)
Na samym początku życzę Wam Wesołych, Spokojnych i Rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy!! :)

Nie pisałam długo bo byłam u mamy od czwartku. Wczoraj wieczorem wróciliśmy.
Przeżywam znów chwile grozy. W piątek nad ranem znów zaczęłam krwawić czerwoną krwią, dobrze że byłam u mamy bo miałam blisko do lekarza. Zrobił mi usg ale na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, nic się nie odkleja. Musiało mi coś w szyjce macicy pęknąć i od wczoraj cały czas brudzę na brązowo, raz więcej raz mniej. ale strach jest cały czas.

Wczoraj mama odebrała mi wyniki papp-a ale na szczęście dzidzia nie ma żadnych wad genetycznych, poprostu strasznie się wierciła i wyszły dwa pomiary przezierności karkowej inne ale wszystkie w normie. Zresztą tak samo było z wielkościa szkraba, raz wyszło niecałe 7cm a poźniej 7,2cm. Na szczęście moja dziewczynka jest zdrowiutka :))

Widzę że u was przygotowania pełną parą do świąt, wypieki i wogóle, ja nic nie robię bo idę "na gotowe" :p

Malinka a jaki masz wynik tSh ? Bo przecież ta moja panda nic mi nie powiedziała , ja mam 2,7
Jak mi wyszło 2,7 poziom TSH to od razu dostałam skierowanie do endokrynologa. I biorę euthyrox 50/75.

wiecie co mnie nurtuje od 2 nocy jest mi tak zimno ze budzę się i wkładam bluzę polarowa i śpię w niej przykryta z grzejniki em od kręconym na 4 hmm
Mi też wcześniej było zimno, ale odkąd biorę hormony na tarczycę to to mi minęło. I jest mi zazwyczaj akuratnie.

oficjalnie rozpoczynam dzisiaj drugi trymestr ;)
Ja też! Dzisiaj zaczął mi się 14 tydzień. Super i oby tak dalej leciało :-D

Reniam pomyliło mi się ft4 jest ważniejsze i mam podobny wynik do twojego jednak tsh powinno być niższe.. Lepiej w sprawach tarczycy ufać endokrynologowi niż ginekologowi, mój stwierdził że w tarczyce się nie miesza i bardzo dobrze że jestem pod stałą opieką endo i tylko go informuje jak jest

Więc reniam i xmamuska lepiej skonsultujcie swoje wyniki z endo

Akatsuki i dreamgirl gratuluję II trymestru! :-)

Xmamuska ja biorę euthyrox 75 i mam bardzo malutka tarczyce..

Reniam mi kiedyś bardzo dobry internista któremu tarczyca nie obca bo żonę ma z nadczynnościa powiedział że dla kobiet w ciąży wartość idealna to w okolicy 1 mimo że nie ma dodatkowych norm to właśnie najlepiej utrzymywać wynik w tej granicy. On też jako pierwszy przepisał mi tabletki i kontrolnie wysyłał mnie co chwilę na badania dopóki nie doczekam się wizyty u endo, bardzo mi pomógł i mu wierzę. Wiec lepiej idźcie do endo zweryfikować wyniki :-) a bierzecie jod? Bo tarczycowki powinny go przyjmować jak najwcześniej... A co z ft3, badali wam?

Będe musiała zadzwonić do Endokrynologa i skonsultować,ale moja dotychczasowa Pani gin ma 2 specjalizacje,jest również Endo,i liczyłam że coś powe odnośnie moich wyników,no ale cóż . Zadzwonie do mojej endo po świętach i się dowiem co i jak.Jeśli chodzi o Ft3 i Ft4 to robiłam reguralnie przed operacją :) to są hormony tarczycy,której ja nie mam już,a leki zastępują ją,jodu nie brałam nigdy

malinka89 mi od razu endokrynolog przepisał jod. codziennie muszę brać. i oczywiście mój ginekolog też powiedział, że się nie wtrąca w sprawy tarczycowe, od tego jest endokrynolog. :)
ja mam podobno drobniutką tarczyce i stąd ta niedoczynność. przed wykryciem byłam strasznie senna i taka apatyczna. teraz jest lepiej. no i cieplej też m jest! ale to przez ciąże się zmieniło. ;-)

hej
my już byliśmy w kościele zw święconką
dziewczyny chciałam Wam złożyć życzenia świąteczne

Życzę Wam, Kochane,
aby te święta wielkanocne
wniosły do Waszych serc
wiosenną radość i świeżość,
pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.

reklama
cześć dziewczynki ;-)

Przepraszam że was nei doczytam ale moej dziecko ma rotawirusa i mam w domu armagedon, wymioty, biegunka, ehhhh jakaś masakra!

Przyszłam złożyć wam życzenia więc..

Spokojnych wesołych świąt w miłości najbliższych, abyście odpoczęły w te święta z samymi ozytywnymi myślami w głowach :-)
oraz życzę wam wszystkim abyście urodziły w tym roku śliczne zdrowe Maluszki i sobie też tego życzę :-p

Buziaczki Kochane :-*

Do góry