reklama
paulka87
Fanka BB :)
Hejka dziewczyny
Na samym początku życzę Wam Wesołych, Spokojnych i Rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy!!
Nie pisałam długo bo byłam u mamy od czwartku. Wczoraj wieczorem wróciliśmy.
Przeżywam znów chwile grozy. W piątek nad ranem znów zaczęłam krwawić czerwoną krwią, dobrze że byłam u mamy bo miałam blisko do lekarza. Zrobił mi usg ale na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, nic się nie odkleja. Musiało mi coś w szyjce macicy pęknąć i od wczoraj cały czas brudzę na brązowo, raz więcej raz mniej. ale strach jest cały czas.
Wczoraj mama odebrała mi wyniki papp-a ale na szczęście dzidzia nie ma żadnych wad genetycznych, poprostu strasznie się wierciła i wyszły dwa pomiary przezierności karkowej inne ale wszystkie w normie. Zresztą tak samo było z wielkościa szkraba, raz wyszło niecałe 7cm a poźniej 7,2cm. Na szczęście moja dziewczynka jest zdrowiutka )
Widzę że u was przygotowania pełną parą do świąt, wypieki i wogóle, ja nic nie robię bo idę "na gotowe"
Na samym początku życzę Wam Wesołych, Spokojnych i Rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy!!
Nie pisałam długo bo byłam u mamy od czwartku. Wczoraj wieczorem wróciliśmy.
Przeżywam znów chwile grozy. W piątek nad ranem znów zaczęłam krwawić czerwoną krwią, dobrze że byłam u mamy bo miałam blisko do lekarza. Zrobił mi usg ale na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, nic się nie odkleja. Musiało mi coś w szyjce macicy pęknąć i od wczoraj cały czas brudzę na brązowo, raz więcej raz mniej. ale strach jest cały czas.
Wczoraj mama odebrała mi wyniki papp-a ale na szczęście dzidzia nie ma żadnych wad genetycznych, poprostu strasznie się wierciła i wyszły dwa pomiary przezierności karkowej inne ale wszystkie w normie. Zresztą tak samo było z wielkościa szkraba, raz wyszło niecałe 7cm a poźniej 7,2cm. Na szczęście moja dziewczynka jest zdrowiutka )
Widzę że u was przygotowania pełną parą do świąt, wypieki i wogóle, ja nic nie robię bo idę "na gotowe"
Jak mi wyszło 2,7 poziom TSH to od razu dostałam skierowanie do endokrynologa. I biorę euthyrox 50/75.Malinka a jaki masz wynik tSh ? Bo przecież ta moja panda nic mi nie powiedziała , ja mam 2,7
Mi też wcześniej było zimno, ale odkąd biorę hormony na tarczycę to to mi minęło. I jest mi zazwyczaj akuratnie.wiecie co mnie nurtuje od 2 nocy jest mi tak zimno ze budzę się i wkładam bluzę polarowa i śpię w niej przykryta z grzejniki em od kręconym na 4 hmm
Ja też! Dzisiaj zaczął mi się 14 tydzień. Super i oby tak dalej leciałooficjalnie rozpoczynam dzisiaj drugi trymestr
malinka89
Reniam pomyliło mi się ft4 jest ważniejsze i mam podobny wynik do twojego jednak tsh powinno być niższe.. Lepiej w sprawach tarczycy ufać endokrynologowi niż ginekologowi, mój stwierdził że w tarczyce się nie miesza i bardzo dobrze że jestem pod stałą opieką endo i tylko go informuje jak jest
Więc reniam i xmamuska lepiej skonsultujcie swoje wyniki z endo
Akatsuki i dreamgirl gratuluję II trymestru! :-)
Więc reniam i xmamuska lepiej skonsultujcie swoje wyniki z endo
Akatsuki i dreamgirl gratuluję II trymestru! :-)
Xmamuska ja biorę euthyrox 75 i mam bardzo malutka tarczyce..
Reniam mi kiedyś bardzo dobry internista któremu tarczyca nie obca bo żonę ma z nadczynnościa powiedział że dla kobiet w ciąży wartość idealna to w okolicy 1 mimo że nie ma dodatkowych norm to właśnie najlepiej utrzymywać wynik w tej granicy. On też jako pierwszy przepisał mi tabletki i kontrolnie wysyłał mnie co chwilę na badania dopóki nie doczekam się wizyty u endo, bardzo mi pomógł i mu wierzę. Wiec lepiej idźcie do endo zweryfikować wyniki :-) a bierzecie jod? Bo tarczycowki powinny go przyjmować jak najwcześniej... A co z ft3, badali wam?
Będe musiała zadzwonić do Endokrynologa i skonsultować,ale moja dotychczasowa Pani gin ma 2 specjalizacje,jest również Endo,i liczyłam że coś powe odnośnie moich wyników,no ale cóż . Zadzwonie do mojej endo po świętach i się dowiem co i jak.Jeśli chodzi o Ft3 i Ft4 to robiłam reguralnie przed operacją to są hormony tarczycy,której ja nie mam już,a leki zastępują ją,jodu nie brałam nigdy
lantka
Zaciekawiona BB
malinka89 mi od razu endokrynolog przepisał jod. codziennie muszę brać. i oczywiście mój ginekolog też powiedział, że się nie wtrąca w sprawy tarczycowe, od tego jest endokrynolog.
ja mam podobno drobniutką tarczyce i stąd ta niedoczynność. przed wykryciem byłam strasznie senna i taka apatyczna. teraz jest lepiej. no i cieplej też m jest! ale to przez ciąże się zmieniło. ;-)
ja mam podobno drobniutką tarczyce i stąd ta niedoczynność. przed wykryciem byłam strasznie senna i taka apatyczna. teraz jest lepiej. no i cieplej też m jest! ale to przez ciąże się zmieniło. ;-)
so_happy
hej
my już byliśmy w kościele zw święconką
dziewczyny chciałam Wam złożyć życzenia świąteczne
Życzę Wam, Kochane,
aby te święta wielkanocne
wniosły do Waszych serc
wiosenną radość i świeżość,
pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.
my już byliśmy w kościele zw święconką
dziewczyny chciałam Wam złożyć życzenia świąteczne
Życzę Wam, Kochane,
aby te święta wielkanocne
wniosły do Waszych serc
wiosenną radość i świeżość,
pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.
reklama
cześć dziewczynki ;-)
Przepraszam że was nei doczytam ale moej dziecko ma rotawirusa i mam w domu armagedon, wymioty, biegunka, ehhhh jakaś masakra!
Przyszłam złożyć wam życzenia więc..
Spokojnych wesołych świąt w miłości najbliższych, abyście odpoczęły w te święta z samymi ozytywnymi myślami w głowach :-)
oraz życzę wam wszystkim abyście urodziły w tym roku śliczne zdrowe Maluszki i sobie też tego życzę
Buziaczki Kochane :-*
Przepraszam że was nei doczytam ale moej dziecko ma rotawirusa i mam w domu armagedon, wymioty, biegunka, ehhhh jakaś masakra!
Przyszłam złożyć wam życzenia więc..
Spokojnych wesołych świąt w miłości najbliższych, abyście odpoczęły w te święta z samymi ozytywnymi myślami w głowach :-)
oraz życzę wam wszystkim abyście urodziły w tym roku śliczne zdrowe Maluszki i sobie też tego życzę
Buziaczki Kochane :-*
Podziel się: