reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dzień dobry :)

My z córcią tez juz nie śpimy. Mała ma paskudny kaszel - zaraziła się od Tymona :( wiec zbieramy się po jakiś syropek do apteki i potem na 13 do pracy.

Dziś jakoś tak dziwnie boli mnie podbrzusze i śluz jest taki dziwny :/ zastanawiam się czy czasem infekcja jakaś mi się nie przyplatala [emoji20]

Pogoda u nas dziś tez piękna [emoji295] Uciekam juz śniadanko ogarniać, a potem do apteki.

Kciuki za wizytujace dziś jeżeli takie są &&& i witam nowe mamusie [emoji3]

reklama
Cześć dziewczyny ale mam głupie sny ostatnio :( jakiś czas temu sniło mi się dużoo pcheł,aż widziałam larwy,i to na moim psie,dziś z kolei śniło mi się że wypadają mi zęby , masakra zero krwi ale plułam całymi zębami z korzeniami :( ehhh

Ide zaraz na badania krwi,głodna jestem jak nie wiem co,to moje pierwsze badania w ciąży mam
- morfologie
-WR
-Glukoze
-mocz
-2 x toxo
- TSH

Moje dzieci mają dziś kiermasz świąteczny w szkole i musze coś przygotować im,i tak sobie myśle że chyba jakieś babeczki upiekę

Miłego Dnia :*

Dziewczyny witajcie z ranka :)

Ela no może się wstrzymaj, jesli nic nie boli i nie plamisz to chyba jest ok, ale rozumiem Twoje obawy i jesli bedziesz sie czuła lepiej psychicznie to mozesz podjechac, a kiedy masz wizyte?

Akatsuki, no szok? a z jakiej racji nie chca przyjąć?

dreamgirl no własnie ja tez sie boję o infekcje na basenie, chociaz w poprzedniej ciąży byłam parę razy :) chociaz może przesadzam, a znowu na kręgosłup dobrze :)

olka21 witaj :)

kamilove ech.. z tymi infekcjami tez ciągle coś tam sie mnie trzyma, mam nadzieję, że wezme leki i bedzie już ok

xmamusia oo jakie sny, to ja już wole moje noce bez snów, juz przez ostatni rok to mi sie chyba nic nie snilo :/

Ostatnia edycja:
Akatsuki w Northampton mieszkam. Ty tez z UK? O co chodzi z tym zwolnieniem? Czemu Ci nie chca przyjac?

U mnie narazie ok. Kolejna wizyte w ze scanem mam na 2.04 boje sie tak bardzo czy wszystko jest ok....bo tak bardzo bym chciala.

Hej dziewczyny, jeśli pozwolicie to chciałabym do Was dołączyć. Nareszcie mnie również się udało. Termin mam na 19 października
Pozwolimy, a co tam :-D A jak samopoczucie? Jakieś dolegliwości?

Dzień dobry
Dziś czuje sie o niebo lepiej nie mam jak narazie żadnych boli i nie plamie. Chyba pójdę tak na wszelki wypadek do szpitala... Nie wiem co robić?
Idź - na wszelki wypadek. Nic nie stracisz, a przynajmniej się uspokoisz. A to najważniejsze.

Odliczam te dni i zostały już tylko dwa do genetycznego... Coraz bardziej się denerwuję, nie wiem czym do jasnej ciasnej...
U mnie dolegliwości też zniknęły - w większości. Czasem mam zgagę, zwłaszcza wieczorami. No i dopada mnie okazjonalnie zmęczenie.
A tak z newsów - zrobiłam już część porządków wiosennych, zostały mi okna i łazienka, ale poza tym już sporo ogarnęłam. I jestem dumna :-)

Hej dziewczynki.
Prawie nie spałam w nocy nastrój mam podły, płakała bym tylko... Przed chwilką rozmawiałam z Larci opiekunka i zerwałam kontrakt, bardzo ładnie się zachowała pozwoliła z tygodniowym wypowiedzeniem zerwać, mimo że w umowie jest miesiąc. Serce mi sie kraje bo L uwielbiała tam chodzić, a teraz nie będzie miała kontaktu z dzieciakami... Niestety ostatnia sesja odwołana została bo Lari ma biegunkę i nie mogła ryzykowac opiekunka... Jeszcze gorzej sie poczułam z tego powodu :(

Co do pracy, to zadzwoniłam wczoraj do managerki mojej i tłumacze że mam long term sickness a ona że jej przykro jest i że szkoda że musze odejść... Ale halo ja nie chce odejść tylko chce zostać na zwolnieniu do końca ciąży! No więc poszukałam w internecie i jest takie prawo że powyżej 4 tyg chorobowe moze byc podstawa do rozwiązania kontraktu. No więc zaraz znowu muszę dzwonić do Citizen Advice i dowiedzieć sie czy mogę sie jakos bronić przed tym, jest opcja ze moge przejść na miecierzyński wcześniej ale nie jestem pewna jak to działa. Jeśli udało by po 4 tygodniach sicka przejśc na macieżyński to i wulk syty i owca cala...
A pracuje oczywiście legalnie i wszystko jednakże prawo pracy to jest nieco inne niz w PL i nie ma tak wielkiej ochrony dla ciężarówek.
Nie wiem co się wydarzy, musze się skonsultować z doradcami społecznymi, mam niby w poniedziałek tam spotkanie umówione ale moja szefowa chce żebym jej dała znac w piatek po lekarzu co i jak ...
W piatek cholerne zastrzyki, idzie sie pociąć.
Nie wiem dziewczyny jak poprawic sobie nastrój bo caly świat mi spadł na głowę właśnie.

Hej dziewczynki.
Prawie nie spałam w nocy nastrój mam podły, płakała bym tylko... Przed chwilką rozmawiałam z Larci opiekunka i zerwałam kontrakt, bardzo ładnie się zachowała pozwoliła z tygodniowym wypowiedzeniem zerwać, mimo że w umowie jest miesiąc. Serce mi sie kraje bo L uwielbiała tam chodzić, a teraz nie będzie miała kontaktu z dzieciakami... Niestety ostatnia sesja odwołana została bo Lari ma biegunkę i nie mogła ryzykowac opiekunka... Jeszcze gorzej sie poczułam z tego powodu :(

Co do pracy, to zadzwoniłam wczoraj do managerki mojej i tłumacze że mam long term sickness a ona że jej przykro jest i że szkoda że musze odejść... Ale halo ja nie chce odejść tylko chce zostać na zwolnieniu do końca ciąży! No więc poszukałam w internecie i jest takie prawo że powyżej 4 tyg chorobowe moze byc podstawa do rozwiązania kontraktu. No więc zaraz znowu muszę dzwonić do Citizen Advice i dowiedzieć sie czy mogę sie jakos bronić przed tym, jest opcja ze moge przejść na miecierzyński wcześniej ale nie jestem pewna jak to działa. Jeśli udało by po 4 tygodniach sicka przejśc na macieżyński to i wulk syty i owca cala...
A pracuje oczywiście legalnie i wszystko jednakże prawo pracy to jest nieco inne niz w PL i nie ma tak wielkiej ochrony dla ciężarówek.
Nie wiem co się wydarzy, musze się skonsultować z doradcami społecznymi, mam niby w poniedziałek tam spotkanie umówione ale moja szefowa chce żebym jej dała znac w piatek po lekarzu co i jak ...
W piatek cholerne zastrzyki, idzie sie pociąć.
Nie wiem dziewczyny jak poprawic sobie nastrój bo caly świat mi spadł na głowę właśnie.

Akatsuki kochana no wieści nie za dobre ale pamiętaj że zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji. Kompletnie nie znam się na prawie pracy w UK ale myślę sobie tak że nie może być tak że z powodó Twojego zwolnienia zerwą kontrakt. Żeby znaleźć jakiś kruczek jak to obejść....Trzymam kciuki :* Widzę że jakby było mało to jeszcze zastrzyki na dodatek....trzymaj się kobitko, przesyłam buziaki i trzymam kciuki aby jaknajmniej bolały!

Witam nowe mamusie :)

Ella - wypoczywaj i może jednak ten szpital i sprawdzić co i jak?

Dolga- zuch dziewczyna, do świąt jeszcze chwila a Ty już obrobiona! Zazdroszczę bo ja tylko leżę i kombinuję co ogarnę jak wstanę ;) na szczęście moja kochana Tatiana narazie mnie wyręcza, bez niej to bym przez to leżenie zarosła pod sufit...:( ale mam misterny plan, niech no tylko wstanę ;)

Ostatnia edycja:
hej ;)
wczoraj po pracy padłam, znowu przespalam prawie 13h. Dzis pierwszy dzien wolnego, korzystajac z ladnego sloneczka ide zaraz na krotki spacer dotlenic Malenstwo ;)

Katjana gratulacje!!! ;)

Malkus tak, zabranie Faceta na usg to bardzo dobry pomysl ;)

Buba ze mnie sie smiali jak bylam mala i nazywali "Ania podrozniczka" bo Rodzice tez ze mna wszedzie jezdzili ;) my z G to wloczykije jestesmy i juz nie mozemy sie doczekac kiedy bedziemy podrozowac we trojke ;) dokladnie nasza Polska jest cudowna tylko trzeba chciec a mozna na prawde piekne miejsca odkryc, my nie raz wsiadamy w samochod i jedziemy przed siebie gdzie nas oczy poniosą i zwykle wtedy odkrywamy piekne miejsca ;)

Kamilove tez sie ciesze Jego zmiana, a mdlosci dzis wrocily na szczescie mniejsze ;)

Mrowka a to zazdroszcze mi moj powiedzial ze na tym etapie obie plcie wygladaja tak samo... ale ja tam i tak widze dziewczynke ;)

Akatsuki co za idioci w tej pracy! lekaz wypisal zwolnienie czy to im sie podoba czy nie! walcz Kochana!

witam nowe Mamy ;)

milego dnia ;)

reklama
Hej dziewczyny,

Dreamgirl ja się boję infekcji bo często je łapie po basenach, morzach, jeziorach. Niby da się to wyleczyć ale w ciąży wolę unikać.

Akatsuki a nie możesz cały czas jechać na zwolnieniu krótszym niż 4 tygodnie czy to nic nie zmieni?

Ela jeśli Cie to uspokoi to jedź.

Olka21, witaj, gratulacje !

Dziewczyny, czy Wam leci krew z nosa? No bo ja mam tak, że niby krew z nosa nie leci ale mam wrażenie pełnego nosa a jak wydmucham to sama krew. No i przeważnie z jednej dziurki a dziś z dwóch. No nie wiem co mam z tym robić. Bo chyba nie powinnam tego tak zostawić. Do lekarza idę dopiero w poniedziałek.

Do góry