reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dziewczyny usg genetyczne kiedy najlepiej zrobić? Między 11 a 13 tyg? Ale liczyć skończone tygodnie czy ten w którym aktualnie jesteśmy czyli np 11+3 to tydz 12? Nie wiem czy nie będę musiała przełożyć usg bo strajki zapowiadają i prom może nie płynąć. Wolałabym jednak nie czekać za długo tylko wcześniej jechac. Wizytę mam umówiony na 10 kwietnia i to będzie 11+6

reklama
Szczesliwa to dobrze masz wizytę zaplanowaną, czytalam ze przeziernosc robi sie od 11 do konca 14 tc (rozpoczetych tyg czyli do 13t6d)
Ktoras z Dziewczyn tu pisala ze Jej gin powiedzial ze najlepiej isc w okolicach 12t0d ;)

Dzięki blair :-) chodzi o to ze raczej będę musiała ta wizytę przełożyć ze względu na strajk który zapowidziany jest akurat na dzień mojej wizyty.

kamilove dobrze CIę rozumiem, aj tez bardzo przeżyłąm pierwsze poronienie, dla mnie to było dzieko a to był dopiero 6 tydzień :-( ale gdyby nei to poronienie to mojej córci by z nami nei było :-)
paulka89 strasznie dużo przeżyłaś! tym raem wszystko dobrze sięskończy :-)
kate rację masz, jak trzeba to wszystko da się zorganizować, ograniczyć wysiłki, grunt to postawić sobei priorytety, czy ważneijsze to czy ktoś sobie źle pomyśłi o bałaganie w nasym domu czy zdrowie naszego dziecka

ja też się zgadzam z dagpio dużó racji jest w tym co mówi, ale przeciez nei napisała że zawze tak jest, u mnei trochę tak było...ja we wszystkie 3 ciąże łątwo zaszłam, w pierwszej nei chcuchałam na siebie ale jak poroniłam to już w drugiej inaczej to przechodziłam i inne podejście do ciąży miałam...

poprzednio mój m rejestrował małą w urzędzie jak byłam w szpitalu, no przecież to nic skomplikowanego, no o ile jest zgoda co do nadania imion haha

jej ja zaczynam II trymestr juz za tydzień! genetyczne też za tydzień 27-go ;-) będę wtedy w 13t1d a lekarz mnie tak zapisał dlatego że moja ciąża jest młodsza o 5 dni więc tak mniej więcej żeby napewno było odpowiednio duże a nie za małe bo ogólnei maiąłm iść na wizytę 20-go ale to by było za szybko.

Ostatnia edycja:
Igem ja tez jeszcze o ciazy nie mowilam... wie tylko maz i moja mama... moze jutro po usg powiem a moze i nie, jeszcze nie wiem ;) my daleko od rodziny mieszkamy wiec jak nie powiemy to sie nie domyśla.. w maju na tydzien przylatuje moj brat z dziewczyna to najwyzej sami zobacza hihihi...

Szczesliwa aby nie później niż 13t6d. Jak przesuniesz wizytę o tydzień to będzie ok.

Blair dobrze Cię zrozumiałam bo odebrałam to jako ciekawość i nic więcej :)
Ja lubię dyskusje. Nie podchodzę do nich tak nerwowo. Może faktycznie powinnyśmy przystopować bo nie wszystkie odbieramy to tak samo.

Kto jutro wizytuje? Blair? Dobrze pamiętam, że Ty?
Strasznie nas tu dużo. Cały czas się gubię. Może przez to te sprzeczki ;)

no ja jak zassiąde wieczorem to nei ogarniam taką ilość postów :p ale się staram haha
mnei też się wydaje że nas tu bardzo dużo!
dyskusje są wg mnie jak najbardziej wskazane ale fajtycznie trochę bardziej lajtowe podejście dobrze nam tu zrobi w końcu mamy tu spędzić razem kolejne 6-7 miesięcy ;-)

Dzień dobry!:-)

Dzięki dziewczyny za pomoc. Myślałam raczej żeby przełożyć wizytę na wcześniejszy termin, ale muszę się jeszcze dowiedzieć dokładnie jak z tym strajkiem, bo okazało się, że różne związki w różnych dniach strajkują. A nie wiem w jakich jest prom.

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam dziewczynkę, 4650 ważyła! Poród poszedł gładko i szybko, mała już na nogi stawała po urodzeniu :-D Łysa była jak kolano (moje pierwsze dziecko miało bujną czuprynę po porodzie) i nie mam pojęcia do kogo była podobna choć twarz widziałam. I to tyle zapamiętałam z tego snu ;-)

Idę dzisiaj do pracy, za chwilę będę musiała się zbierać. Miłego dnia :-)

reklama
Krewetka fajny pomysl z kupieniem biżuterii będzie miała pamiątkę :) ja za kasę z osiemnastki co dostałam od rodziny, chrzestnego kupiłam sobie te komplet biżuterii i teraz mam pamiątkę ;)

moja dostała łańcuszek z małym serduszkiem, kolczyki, ja pamiętam ze na komunie dostałam kolczyki i pierścionek, mam je do dzis i córcia je dostanie na komunie, bedzie wspaniala pamiatka:tak:

Dziewczyny usg genetyczne kiedy najlepiej zrobić? Między 11 a 13 tyg? Ale liczyć skończone tygodnie czy ten w którym aktualnie jesteśmy czyli np 11+3 to tydz 12? Nie wiem czy nie będę musiała przełożyć usg bo strajki zapowiadają i prom może nie płynąć. Wolałabym jednak nie czekać za długo tylko wcześniej jechac. Wizytę mam umówiony na 10 kwietnia i to będzie 11+6

miedzy 11+0 a 13+6

aaa i dostałam info z NFZ ze to usg jest zalecane ale nieobowiązkowe.....

milego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry