reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dziewczyny ja bym miala taka prosbe jakby ktoras z was mogla napisac co warto kupic dla takiego pierwszego maluszka :)
Ja raczej bede musiala wszystko nowe kupic bo w rodzinie juz dawno nie bylo zadnego malucha a z blizszych znajomych w sumie tak samo a ja zielona w tych tematach :)

Doczytalam o jakis dzisiejszych wizytach trzymam kciuki za jak najlepsze wiadomosci :)

reklama
Hej , ja dostalam skierowanie na badania prenatalne . Wizyta 9.04 kto z was bedzie , albo robil juz to badanie? Wyslal mnie az do innego miasta .

Hej dziewczyny :) piszecie tak szybko i dużo, że ciężko się tu do Was dobić :)
Lenati, ja datę genetycznego poznam jutro na wizycie. Mam mieć test pappa jeszcze :/

Łóżeczka też na początku nie będziemy wstawiać do sypialni. Mam kołyskę, w której lulanych było już kilka pokoleń (począwszy od mojego dziadka) i tak do 4 msca się świetnie sprawdza.

A zmieniając temat... Czy ograniczenie kawy w ciąży jest ze względu na kofeinę i ewentualne podnoszenie ciśnienia? Czy jest jeszcze jakiś inny powód?
Ja mam ciśnienie koszmarnie niskie (dziś 92/55) i żeby funkcjonować to muszę je jakoś podnosić...

Mi lekarka mowila wlasnie ze kawe ogranicza sie przez to ze podnosi cisnienie i pobudza jak mame taki dziecko :)
Ale powiedziala tez ze moge pic do 2 filizanek kawy dzienni no i najlepiej zwyklej a nie rozpuszczalnej :)

A co do badan genetycznych to ja nie mialam i nie bede miala bo kolejna wizyte mam w okolicach 15tygodnia a to juz za pozno przeciez na to badanie

Ostatnia edycja:
Cześć kochane :)

Piękna środa dziś aż się chce spacerować ale co z tego jak sił brak :(

Co do łóżeczek turystycznych to jak się kupi solidne i stabilne oraz dokupi materac to spełnia doskonale swoją funkcję i ma jeszcze jedną zaletę nie wkręcają się dziecku rączki czy nóżki podczas snu czy zabawy :)

Ja ogarniam drewniane, bo mamy pokoik no i chcę wszystko kompatybilnie. Przy Franku miałam takie większe 140x70 a na początek kołyskę też z tej serii Niby mam te mebelki stoją złożone w piwnicy i miały być dla drugiego ale z racji że sypialnia nasza będzie w drugiej części domu a pokoje dzieci oddalone to maluch przez pierwsze 3-4 miesiące będzie spał w sypialni ale nie z nami tylko na takiej dostawce żeby było bezpiecznie i wygodnie. No a że te dostawki są po 1000-1200 zeta a służą krótko to stwierdziłam że dostawię normalne łóżeczko 140x70 ze zdejmowanym bokiem. Ma regulację wysokości i będzie materac w materac. Potem bok się założy i do pokoiku a jak będzie starsze bok znowu out materac w dół i mamy łóżko dla średniaka ;) ot moja rzeźba logistyczna ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1426673054.107178.jpgZobacz załącznik 676572[/ATTACH]ImageUploadedByForum BabyBoom1426673074.175093.jpg Zobacz załącznik 676583

Ciekawe ile razy się to zmieni jeszcze ;)

Widzę Putin na tapecie.... Nie mam już ani słów ani sił mówić i myśleć o tym... zdając sobie sprawę że i tak to nic nie zmieni.... :(
My jesteśmy przygotowani jakby co... Wiemy którędy, gdzie i z kim. Może mało patriotycznie to zabrzmi ale będę ratować swoje dzieci...moi dziadkowie, pradziadkowie krew za Polskę przelewali a teraz do garnka nie mają co włożyć nie wspomnę już o pozabieranych im za komuny majątkach ziemskich...trudne to wszystko z punktu moralnego kiedy rozsądek mówi co innego.....

No dobra, zdaje relacje.

Cały dzień (no od tej 14 czyli 2 godz po lyknieciu) jest bardzo dobrze! Ani razu nawet mdłości nie miałam! Czuję się mniej znuzona i zmęczona mam wręcz powera jakiegoś :-) zupełnie odzylam bez tych wymiotów no i w końcu się najadlam... :-) a przecież od ponad 3 tygodni miałam mdłości a od dwóch wymioty z czego od tygodnia intensywne... Jeszcze ciekawa jestem jak będę się czuła po przebudzeniu bo to też ważne bo codziennie cały rytuał miałam żeby wstać.. Zdam relacje, ale póki co z czystym sercem polecam! Dodam że biorę max dawkę 6 tabletek na dobę i na razie przy takiej pozostanę a później jak to zjem to przejdę na ten drugi suplement co wam wcześniej pisałam :-) także szukajcie, zamawiajcie, probujcie! Bo imbir i witaminka jeśli nawet nie pomogą to tez nie zaszkodza :-) choć ze wierzę że wam też pomoże :-)

No wreszcie jest nadzieja :)) super że pomogło! Napisz proszę raz jeszcze nazwy bo nie mogę znaleźć w postach :(

Dziewczyny współczuje Wam tego rzyganka. Ja już mam to za sobą. Chociaż ostatnio zasłabłam w pracy. Czyli jak nie jedno to drugie ale te nudności chyba najgorsze :( ogólnie oprócz tych ziółek są jeszcze jakieś czopki ale jak to działa to nie wiem.

U mnie omdlenia są w pakiecie i to dość często :( ciemno przed oczami i sru...też dlatego od miesiąca nie prowadzę auta i gniję w domu... Bo poprostu jest to niebezpieczne...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426673054.107178.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426673054.107178.jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 39
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1426673064.102459.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426673064.102459.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 47
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1426673074.175093.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426673074.175093.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 39
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1426673700.875036.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426673700.875036.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
podpowiedziałyście mi dobry pomysł :) bo zastanawiałam się jak rozwiązać kwestę, że nasza sypialnia nie jest za duża, więc ciężko z łóżeczkiem, a przecież dziecko musi przez pierwsze miesiące być blisko w nocy, więc od razu oddelegowanie do drugiego pokoju nie wchodzi w grę i nie wiedziałam jak to ugryźć, ale mała kołyska do sypialni to jest świetny pomysł! :D i problem z głowy :)

Buba mi też się zaczęły mroczki przed oczami, w ogóle zauważyłam że chyba nie powinnam prowadzić samochodu, bo jestem strasznie rozkojarzona i zachowuję się czasem jak typowa "baba za kółkiem...
bardzo fajne to łóżeczko :)

Któraś pisała o liście wyprawkowej, że się przyda żeby nie nakupić pierdół niepotrzebnych, popieram pomysł bo ja też jestem zielona w temacie... ale to może założymy oddzielny wątek? żeby było wszystko w jednym miejscu i żeby można było tam zawsze wrócić, a nie wertować tutaj strony... co Wy na to? :)

Buba juz spieszę z odpowiedzią :) te co łykam teraz to MAMARIN MAMMA ale wczoraj upolowalam tez inne PREVOMIT który ma dodatkowo kwas foliowy, wit b1, b6 i c a ten pierwszy ma tylko b6 no i cała paczka starcza na 5 dni tylko a tego prevomitu na 14 :) z drugiej strony jest różnica w zawartości imbiru, ale nie moge cos ogarnąć jaka :)
tez myślałam o takim większym łóżeczku co by pózniej tapczanik był z niego :)

blair świetny pomysł z oddzielnym wątkiem :)

reklama
Do góry