reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Znaczy tak ja wam napisze, że Ukraina to tak naprawdę nie bardzo mnie obchodzi. Wiem podła pipa ze mnie. Ale oni sami rządu nie umieją utworzyć i porządku trzymać tez nie potrafią. To naród co musi czuć bata nad sobą bo inaczej w głowie się przewraca. No sorry, ale takie wnioski wyciągnęła pi ich rewolucjach, co rusz nowych rządach itd.

Co do polityki względem Rosji to sama nie wiem co pisać. Z jednej strony Asika masz rację, a z drugiej nie ma co się plaszczyc przed Putinem bo potem skończymy jak Łukaszenka i Janukowycz :/

reklama
kamilove rosja to potęga a my jak ziarnko piasku i tym ziarnkiem ani Merket ani Tusk się nie przejmie i nikt nas nie będzie bronił a wolałabym z Putinem trzymać mimo,ze terrorysta ale swoich inaczej traktuje i jako władca rosji o interesy swego państwa dba. A my z nimi graniczymy i tu jest sedno sprawy!!!!!!! Ach denerwuję się bardzo jak o tym myślę więc z mojej strony koniec tematu. Zachęcam wpisać w wyszukiwarkę "wianuszki na wołyniu" to apropos biednej Ukrainy !!!!!:wściekła/y:

Asika,

Mnie ten temat tez przeraża :( jeszcze laski mnie tu straszą, że mi chłopa do wojska zabiorą :mad: I o jakiś sądach wojskowych piszą. Buuu :(

Idę na ogrod się dotlenic chociaż Tymon i Jago jeszcze śpią :/

Hej!
Widzę ze ostatnio ciężkie tematy poruszacie poród sn/cc, karmienie piersią lub mm, teraz wojna.

Dolga na ile wystarczy taką kołyska/kosz? Mam zamiar kupić i postawić w razie czego u nas w sypialni, no nic większego się nie zmieści.

Asika
Kiedys tak bylo to fakt ale tego pokolenia nie mozemy osadzac o to co bylo kiedys, to tak jak ludzie teraz osadzaja niemcow ze sa tacy straszni bo Hitler a tak naprawde pokolenie Hitlerowskie za niedlugo umrze calkowicie nie mozna obwiniac ich za to.

Hej :)

jakoś się ostatnio nie mogłam w rozmowę wbić...
zaczynam się lekko denerwować bo nie mam kontaktu z lekarzem, od tyg próbuję do niego się dodzwonić i nic... G się wkurzył i powiedział żebym sobie przemyślała czy warto do niego jeździć czy nie lepiej zmienić...

co do zakupów dzieciowych, to my musimy kupić wszystko... do tego pokój trzeba będzie przygotować, odmalować, kupić mebelki, jedynie szafa jest...

miłego dzionka :*

Heeeeej :)

co do wyprawki to my dostaniemy sporo ciuszków, bujaczkow, gadżetów itp itd bo moja mama z chrzestna uruchomiły kontakty i maja dalsi znajomi nam przekazać, wiec jak juz dostaniemy pewno koło wakacji to przejrzymy i zobaczymy co brakuje i co dokupić :) choć ze ciuszki na początek kupie jakieś tez nowe ale to mało jak cos :)

my tez nie będziemy mieli osobnego pokoju dla dziecka bo na razie dokańczamy remont domku a piętra na razie ruszyć nie damy rady wiec za jakiś czas dopiero, ale na początku w jednym pokoju spokojnie damy radę, mamy juz kącik wybrany, trzeba tylko znaleźć łóżeczko drewniane i komodę która pomieści wszystko dla malucha :)

wozek tez juz mamy na oku bo mamy możliwość odkupienia w bardzo dobrym stanie xlandera xa, co o nim myślicie? Może któraś z was z niego korzystała?

na razie chyba wyprawkę dla siebie muszę zrobić bo brzusio rośnie :) przejrzałam allegro ale tylko jedna rzecz mi sie spodobała, jakaś wybredna chyba jestem i nie mam pojęcia gdzie sie zaopatrzyć :p chyba do pepco sobie skocze :) i jeszcze kiecke muszę znaleźć bo za ponad miesiąc na ślub idę a kolejny w sierpniu, masakra :p

co do samopoczucia z rana jest dobrze :) nic na razie mnie nie mdli ale glodek łapie i chyba gruszkę wszamie :)

ps. Ja w tematy Rosji, Ukrainy, wojny w ogole sie nie wtrącam :p

Ostatnia edycja:
reklama
Dolga na ile wystarczy taką kołyska/kosz? Mam zamiar kupić i postawić w razie czego u nas w sypialni, no nic większego się nie zmieści.
My po wielkiej długiej rozmowie dzisiaj, zdecydowaliśmy się na kołyskę do sypialni. Sypialnię mamy małą, łóżeczko musiałoby być małe, a takie są dość drogie. Strasznie mi się podobał wózek wiklinowy na kółkach, który miała znajoma dla swojej córki. Super praktyczne to było. Takie na olx kosztują ok 200zł.
Starczają do 6 mscy :)

Do góry