reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Asia witaj

Kate nie wytłumaczę tego fachowo, bo nie jestem lekarzem a mi na biologii sprawiało trudność nauczyć się mitozy. No ale takie badania robi się też pod kątem ustalenia przyczyn poronienia, jak jest ich wiele, tu akurat właśnie chodzi o zażywanie acardu, zastrzyków z heparyny. Przy problemach z krzepliwością krwi.

Dzień dobry :)

Asika, witaj!

Hania ogląda Nemo, a ja z kawką Was nadganiam :)
W soboty przychodzi do nas pani do sprzątania więc dziś tylko obiadek do ugotowania i słodkie lenistwo.
Wczoraj się nam znowu auto zepsuło! 1200 zł w zeszłym tyg, wydaliśmy na naprawy! A tu znowu coś :( Pojechaliśmy na zakupy i godzinę później wracamy do auta a ono ani rusz! M. się tak wqrwił, że podjął decyzję o kupnie nowego. W kontekście planowanych zmian w mieszkaniu (musimy przystosować sypialnię na przyjście Fasolinki) i zakupów wyprawkowych i wakacji itd. kupno auta jest lekko przerażające ;)

Dziewczyny z Warszawy ​gdzie planujecie rodzić?

Dzięki za powitanie :-)

Kamila no mój mąż to dał mi popalić, nasze bycie razem to pasmo awantur, wyprowadzek, powrotów i kolejnych wyprowadzek ale najważniesze ,ze mamy to już za sobą,że teraz jest spokojnie i sielsko.
Kamila jesteśmy z tego samego rocznika.

Od 6. miesiąca ciąży z Hanią byłam na L4, potem rok na rodzicielskim, potem na wychowawczym a teraz przechodzę znowu na L4... boję się kontroli ZUS ale sama kadrowa mi tak doradziła, więc mam nadzieję, że jakoś to się ułoży bez problemu. KAMILOVE Ty się nie boisz kontroli? Widzę, że mamy podobnie ;)
Po kolejnym wychowawczym zamierzam wrócić do pracy.

Annie tylko z tego co wiem po wychowawczym trzeba wrocic do pracy, bo byłas wyrejestrowana z chorobowego, wiec się dowiedz dokłądnie, żeby jakichś jaj nie było i żebyś kaskę dostała. A kontroli co tu się bać, jesteś w ciąży i kobieta ma takie prawo, akurat ciężarnym to podważyć tego nie moga :) nie martw się :)

W Warszawie brzydko, pochmurnie. Nosa nie chce się wyściubiać spod kołdry. Kamilove widzę, że masz plan rozłożony na lata [emoji2] . No ja w październiku zakończę prokreację. Trójka dzieci styknie, a jeszcze będą rok po roku to urobieni z mężem będziemy po łokcie co najmniej do 2025 hehe [emoji12] .

ladyk ja mieszkam 100km od wa-wy i u nas tez okoropnie, a ja już myślałam, że będziemy z Niczkiem na spacerki dłuuugie wychodzić ;( a nic tego nie zapowiada, my chyba też kończymy w pazdziernniku, bo juz dzieci dwójka nam styknie, mąż powiedział, że tylko ludzie przez nas umierają :/

Z moim L jesteśmy niecałe 7 lat. Od 2 mieszkamy razem, od roku zaręczeni. Kłócimy się dosyć często ale to z racji temperamentu. Właściwie to jest dla nas forma rozmowy ;) ja lubię te nasze kłótnie. Super oczyszczają atmosfere. no i nie lubię takiej flegmy jak para ludzi do siebie tylko cmoka i się ze wszystkim zgadzają.

Jakie plany na wekend? Odpoczywacie?
Ja zaraz uciekam na uczelnie a wieczorkiem impreza urodzinowa u moich rodziców :)

My właśnie też często gęsto w rozmawach się kłocimy, ale to takie rpzepychanki słowne, no już tacy ejsteśmy i za sekunde się smiejemy :p
Planów za bardzo nie mamy, właśnnie sobi posprzątaliśmy w domku, mąż miał iść do pracy, ale idzie jednak na nockę, wiec może skoczymy do moich rodziców na herbatke ;)

Witam!
Miałam być wrześniówką ale okazało się,że moje bobo za małe na zapłodnienie w grudniu więc ginek wyliczył mi poród na 5 pazdziernika ( muszę suwaczek przestawić)

Witaj, no pewnie, że przyjmiemy, a wiesz ja też mam termin na 30.09, ale z usg wyszlo na 5.10 i myśle ze i tak w pazdzierniku urodze, bo mialam jakies strasznie dlugie i nieregularne cykle, wiec i owu pozniej, a zreszta jesczez mysle ze urodze po terminie :)
A widzisz, trochę to potrwało, a jednak przy trzecim dziecku dorósł hehe ;)

Dziewczyny z Warszawy ​gdzie planujecie rodzić?

Majkę rodziłam w zeszłym roku w szpitalu na Madalińskiego. Bliźniaki też bym chciała tam rodzić.
Moja bratowa rodziła bliźniaki na Karowej. Dało radę SN, ale bez znieczulenia, bo tam nie ma na życzenie. To był jej 3 poród i powiedziała, że wspomina go jako traumę, najgorszy. Darła się wniebogłosy z bólu. 2 pierwsze porody rodziła na znieczuleniu.

Annie tylko z tego co wiem po wychowawczym trzeba wrocic do pracy, bo byłas wyrejestrowana z chorobowego, wiec się dowiedz dokłądnie, żeby jakichś jaj nie było i żebyś kaskę dostała. A kontroli co tu się bać, jesteś w ciąży i kobieta ma takie prawo, akurat ciężarnym to podważyć tego nie moga :) nie martw się :)

No właśnie zawiesiłam wychowawczy (to jest 30 dni od dnia złożenia podania do rozpoczęcia pracy) i od razu przejdę na l4. Tak mi kadrowa doradziła.
W pierwszej ciąży też się źle czułam i byłam na L4 ale jakoś się tak nie stresowałam.

LADYK, ja Hanię na Inflanckiej rodziłam ale nie chce tam wracać.... I nie wiem gdzie rodzić :(

reklama
Do góry