reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
Cześć dziewczyny straszny wiatr chyba dziś odpuszczę spacerek .Młoda ma wysypkę wygląda mi na skazę białkową zobaczymy ja mam i syn to i ona pewnie niestety.Smoczki zaleca się faktycznie zmieniać co miesiąc ,ale przecież same widzimy czy trzeba . Jak czasem czytam co powinnysmy robić to życia by nie starczyło . miłego dnia

Hej dziewczynki u nas też chyba skaza buzia całą w plamach ;(
Co do smoczkow faktycznie co miesiąc są mój mati ciągle pije od 0+ bo 1+ jak ma to strasznie ulewa zbyt szybko leci a nasz mądra położna stwierdziła że w smoczku 0+ to do 6 miesięcy z jedną dziurka ;d dziecko chyba by się że zmęczenia naplakalo ..

Chybra to dużo zdrówka dla mamy, też wydaje mi się, że lepiej dmuchać na zimne i wyciąć wszystko. Moja ciocia zaraz po porodzie miała wycinaną macicę i już od 15 lat ma spokój, żadnych komplikacji, nawrotów itp.

Julisia to kciuki za jak najszybszy koniec prac remontowych :) Na święta pewnie już bedziecie mieć wszystko na cacy :)
Również zdrówka dla mamy.

Ania ropla powodzenia w opiece nad dziewczynami. Ja też większość czasu sama, mój mąż wychodzi do pracy z samego rana a wraca na kąpanie dzieci , ew pół godzinki wcześniej heh :-p

Miłego dnia dla wszystkich mamusiek :)

Dream pierwszy wieczór za nami... dałam radę, a najbardziej chodzi mi o kapanie tudzież prysznic starszej bo co wieczór są dyskusje na ten temat, wczoraj udało się na styk, Kinga wyszła z wanny i młoda zaczęła ryczec. ...
A dzisiaj byłam z młodą na szczepieniu... Waży 4750, w ciągu 6 tyg przybrała 1,5 kg... na samym cycu, póki co jest łatwiejsza w karmieniu niż jej siostra...

Ja tez poproszę o zaproszenie na fb bo na bb nie mam czasu odpisywać :*
Ja juz dziewczyny pozapisywalam na nowy rok do audiologa i ortopedy. Jeszcze poszukać musze kardiologa i na razie tyle. Nie szczepilam jeszcze młodej bo starsza wirusuje i się bałam. Może w następnym terminie się uda.
Pytanie czy wasze dzieci też tak się najadaja ze mocno ulewaja . Moja czasem tak rzyga ze przebierać ja ze 3 razy.

Dziewczynki, jeżeli chodzi o te smoki nie do butelki tylko uspokajające to je też powinno się co miesiąc zmieniać?

Zanim się zorientowaliśmy mama już była po operacji, miała ją mieć wczoraj o 11, a tu o tej godzinie już była po i mimo że wczoraj po narkozie była nieżywa to dzisiaj już jej cewnik wyjmują, już usiadła na łóżku i już normalnie rozmawiałyśmy przez tel :-) Mają ją trzymać minimum do piątku. Myślę, że będzie dobrze. Lepsze było pomartwienie się jeden dzień po takiej decyzji niż czekanie 3 miesiące na wizytę kontrolną po lekach hormonalnych i później kombinowanie terminu na operację, bo podejrzewam, że i tak byłaby nieunikniona. Okazało się, że wiele kobie w moim otoczeniu miało ta operację i przez to się uspokoiłam. Dzięki dziewczynki za słowa otuchy ;-)

Eli 36 - ten wiatr mnie wnerwia, bo właśnie też z młodym nie mogę wyjść na dwór :baffled: Ale sama i tak wyjdę wieczorem przewietrzyć mózg.

Normatywna - mój niuniek zaczął ulewać odkąd zaczęliśmy używać tych nowych butelek Tommee Tippiee, dziwne, bo niby powinny być pomocne. Dziś w nocy normalnie prawie wszystko mu się wylało jak leżał na plecach, aż się wystraszyłam, dobrze, że leżałam obok Niego :-(

czesc wszystkim w ten straszny deszczowy dzień:no: Z ulewaniem nie pomogę bo moja nigdy nie ulała wiem ,że są mleka specjalne jak nie karmisz . Smoczek mam z najmniejszym przepływem bo karmię tez piersią i ie chcę jej rozleniwić poza tym niech cwiczy mieśnie żuchwy . Jak wasze dzieciaczki znaszą leżenie na brzuchu ? moja się nadziera i kładzie ręce do tyłu nic nie chce ćwiczyć podnoszenia . Byłam dziś u gina wszystko ok przepisał mi limetic brała któraś chyba przy nim już pozostanę .

reklama
Dream ty jako jedyna z fb zaglądasz jeszcze i na bb?
Więcej dziewczyn zagląda i tu i tu, ale rzeczywiście tam jest po prostu wygodniej :-)

Dream pierwszy wieczór za nami... dałam radę, a najbardziej chodzi mi o kapanie tudzież prysznic starszej bo co wieczór są dyskusje na ten temat, wczoraj udało się na styk, Kinga wyszła z wanny i młoda zaczęła ryczec. ...
A dzisiaj byłam z młodą na szczepieniu... Waży 4750, w ciągu 6 tyg przybrała 1,5 kg... na samym cycu, póki co jest łatwiejsza w karmieniu niż jej siostra...
Wow, nieźle przybrała!!! Brawo dla Ciebie za poradzenie sobie z dwójką :-) U mnie nie ma tego problemu, bo Róza ma już prawie 10 lat... więc ona mi pomaga a nie ja jej :-) Doceniam taką róznicę wieku pomiędzy dzieciakami :-)

Ja tez poproszę o zaproszenie na fb bo na bb nie mam czasu odpisywać :*
Ja juz dziewczyny pozapisywalam na nowy rok do audiologa i ortopedy. Jeszcze poszukać musze kardiologa i na razie tyle. Nie szczepilam jeszcze młodej bo starsza wirusuje i się bałam. Może w następnym terminie się uda.
Pytanie czy wasze dzieci też tak się najadaja ze mocno ulewaja . Moja czasem tak rzyga ze przebierać ja ze 3 razy.
Napisz na pw, tam napiszę Ci co i jak.

Zanim się zorientowaliśmy mama już była po operacji, miała ją mieć wczoraj o 11, a tu o tej godzinie już była po i mimo że wczoraj po narkozie była nieżywa to dzisiaj już jej cewnik wyjmują, już usiadła na łóżku i już normalnie rozmawiałyśmy przez tel :-) Mają ją trzymać minimum do piątku. Myślę, że będzie dobrze. Lepsze było pomartwienie się jeden dzień po takiej decyzji niż czekanie 3 miesiące na wizytę kontrolną po lekach hormonalnych i później kombinowanie terminu na operację, bo podejrzewam, że i tak byłaby nieunikniona. Okazało się, że wiele kobie w moim otoczeniu miało ta operację i przez to się uspokoiłam. Dzięki dziewczynki za słowa otuchy ;-)
Eli 36 - ten wiatr mnie wnerwia, bo właśnie też z młodym nie mogę wyjść na dwór :baffled: Ale sama i tak wyjdę wieczorem przewietrzyć mózg.
No to wychodzi na to, że jest już ok i po strachu! Super! Pozdrowienia dla Mamy!

czesc wszystkim w ten straszny deszczowy dzień:no: Z ulewaniem nie pomogę bo moja nigdy nie ulała wiem ,że są mleka specjalne jak nie karmisz . Smoczek mam z najmniejszym przepływem bo karmię tez piersią i ie chcę jej rozleniwić poza tym niech cwiczy mieśnie żuchwy . Jak wasze dzieciaczki znaszą leżenie na brzuchu ? moja się nadziera i kładzie ręce do tyłu nic nie chce ćwiczyć podnoszenia . Byłam dziś u gina wszystko ok przepisał mi limetic brała któraś chyba przy nim już pozostanę .
U nas w Gdańsku pogoda na razie jako taka. Nawet byłam już na spacerze z rańca. Jeszcze słoneczko było. Ja kładę na brzuszku kilka razy dziennie, aby mały ćwiczył mięśnie pleców/karku i w ogóle - dla zdrowotności :-) Trochę marudzi, ale generalnie już powoli załapuje o co chodzi. Jeszcze tydzień, dwa i będzie chciał tylko tak leżeć pewnie :-) Bierz jej rączki do przodu - w końcu załapie.

Do góry