reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

U mnie po tygodniu krwawienie w sumie bym określiła jako słabe, co do szwów to się trochę przeliczyłam i kilka mi jeszcze jednak zostało, ale już w sumie nie są dokuczliwe. Z innej beki po jakim czasie pępuchy odpadły Waszym dzieciaczkom i czym je pielęgnowałyście przed i po ich odpadnięciu ? Nam babeczki szpitalne kazały raz dziennie przemywać gazikiem z ciepłą wodą i szarym mydłem i tak też robię i pępuch jest już mega wysuszony.

reklama
Kitek może być tak że ty ze swoim opuszkowym rozwarciem pójdziesz szybciej niż ja :-)

Iga wiem co czujesz :-( najgorsza ta końcówka i oczekiwanie kiedy to w końcu się zacznie i z każdym bólem nadzieja ze to juz. Zeswirowac idzie. Kiedyś w końcu nadejdzie ten czas ale to marne pocieszenie

Dbdg to zupełnie nic już nie leci? Bo mnie krwawienie zdarzy się może z raz dziennie w małej ilości a tak to śluz podbarwiony albo krwią albo brązowy leci... Nie wiele go ale jest

Wspolzyc słyszałam że można po 4 tygodniach, ale ja poczekam na zgodę gina :p

Chybra nam pepuszek odpadł w 13 dobie, troszkę krew się saczyla ale minimalnie przez jeden dzień, kikut psikalam octaniseptem i po odpadnieciu też. Tak położne mówiły w szpitalu

Ja mam nerwa

Położna miała być środa, najpóźniej czwartek, do dziś jej nie ma...

Pamiętacie też moja sytuację z wypłatą ubezpieczenia za pobyt w szpitalu? Co gościu leciał w kulki? Przypomnę że w szpitalu byłam w maju, nie mogę do tej pory doprosic się pieniędzy. W dodatku doszły kolejne dwa pobyty i narodziny dziecka, jestem w plecy kupę kasy bo ten oszolom jest niekompetentny i nie idzie się z nim skontaktować wrrrrr

Malinka a gdzie jestes ubezpieczona? Nie ma jakiejś infolini albo nr do zarzadu?

Niestety sprawa jest do wyjaśnienia przez tego gościa. Składki mi odciagaja, nr polisy mam, gdy zglosilam się w czerwcu do PZU to okazało się że nie mogli mnie znaleźć ani po nr polisy, ani pesel ani nic. Więc sprawę zgłoszono wyżej do osób które mają dodatkowe uprawnienia w tej sytuacji. I dostałam odmowe bo niby moja polisa nie obejmuje pobytu w szpitalu. Bzdura. Miał gościu to wyjaśnić W księgowości i niby był w kontakcie z kimś z PZU co się stało bo to niby pierwsza taka sytuacja. Dzwonie do niego non stop, albo nie odbiera albo odbiera i obiecuję że załatwi i oddzwoni. I dupa... W poniedziałek planuje zadzwonić na infolinię do PZU ale niewiele to da bo oni mnie nie widzą, parodia...

Ale masz na papierze warunki umowy, to ze oni maja burd.el w papierach to nie Twoja wina. Dzwon i strasz rzecznikiem praw konsunenta itp powodzenia!

Umowy jak i zakresu w wersji papierowej również się nie doprosilam, jedyny dowód to to że mi odciagaja składkę z pensji... Ręce opadają

W poniedziałek zadzwonię jeszcze do działu prawnego w mojej firmie i zobaczymy

Dziewczyny życzę wam szybko postepujacego rozwarcia hehe

Dream, Lenati jak u was sytuacja?

Dream a coś z tych rzeczy może być związane z tą taśma która miałaś w ciąży?

U mnie krwawienie po SN samo w sobie było dosyć krótkie, ale juz jestem praktycznie 4 tyg po i ciągle leci jakąś taką żółta wydzielina, wiec czekam

Ewula co do nasiadowki z nadmanganianu potasu to niestety mi nie pomogła, choć rozmawiałam z pielęgniarka i mówiła że jak najbardziej. Ale ja poszłam do lekarza, bo tak doradztwa mi położna i biorę antybiotyk, taki dla karmiącej

Chybra u nas pępek odpadł w 12 dobie jakoś, z pierwszym synkiem tak samo było. Ja tam się do pępka praktycznie nie dotykalam. Parę razy przemylam octeniseptem i jak odpadł to Tez nim Przemywalam

Malinka toć to jakieś jaja są, dzwoń i wyjaśniaj do PZU, sama może więcej dojdziesz niż ten facet :/

reklama
Do góry