reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej Laseczki :-)
Tak, tak, ja nadal w dwupaku :-D
Szkoda trochę, nie wiem czy któraś z Was tak ma, ale ja to każdego wieczora myślę sobie co by było gdybym w nocy zaczęła rodzić. Każdego są to inne scenariusze :sorry: Związane z dniem tygodnia czy innymi takimi czynnikami... No ale cóż, trza czekać i już, dzieciaki lepiej wiedzą, kiedy są gotowe do wyjścia. A ja się jutro dowiem jak moja szyjka, czy mam rozwarcie czy cokolwiek, mam nadzieję, że ten gin z Medicover sprawdzi dojrzałość łożyska i ilość wód. Bo to takie dość istotne dwa parametry na tym etapie.

Mam jeszcze do Was pytanie, a nie pamiętam czy je już zadawałam: czy którejś z Was puchną i drętwieją DŁONIE?????

Elu... też zaczynam takie stany mieć, zmęczenie materiału wychodzi z nas... płacz ile chcesz przynajmniej ciśnienie z Ciebie schodzi. I róbmy przysiady, oprócz jakiejś szansy przyspieszenia porodu jeszcze sobie mięśnie ud wzmocnimy :-D

Ania, czyli ten masaż taki w kit? To nie robię więcej, bez sensu, czas tracę na głupoty...

dbdg - u mnie Olek czasami się tak rusza godzinami, on jest wiercipięta generalnie od samego początku. Ale jeśli Cię to niepokoi to jedź koniecznie.

Katjana, no poniekąd rozumiem o czym piszesz. Jak Rózia jest na weekend u swojego Taty to wiadomo, że mają same przyjemności. Więc od czasu do czasu mu coś przekazuję. Np. listę słówek do nauczenia z angola :-D Ale on się przykłada i pilnuje jej. Rzadko go potrzebuję w tej materii... Mała jest dopiero w 3 klasie, więc tych zadań jest malutko. Ale potem będzie więcej i na pewno część będzie brała do niego. Jak mu się nie będzie podobało, to nie będzie do niego jeździła. Bo odrobienie zadania jest dla mnie ważne i bez tego nie będzie odwiedzin u Taty. Po prostu :-D

reklama
Dream ja masuje bo mam nadzieje na uniknięcie nacięcia.... jak się uda to powiem ze warto tak tracić czas, jak nie to faktycznie strata ale o tym się dopiero przekonam....
Sysia zazdroszczę energii i pogody. ... u nas w przedszkolu w piątek był piknik sportowy i niestety przez deszcz odbył się wewnątrz. ...

Witam w niedziele

Mi synek dzisiaj zrobił pobudke po 5, wiec siedzimy od rana i się bawimy. Czekamy aż mąż wstanir koło 12, bo miał ciężką nocke, a później lecimy na chrzciny. Oczywiście wczoraj jak mąż na nocce to miałam Skurcze dosyć nieregularne ale częste co 5,6,3 minuty. Chociaż e końcu mi się znudziło liczenie i poszłam spać i wszystko minęło :)

Dbdg ja mam tak bardzo często i właśnie w tych tygodniach szczególnie, ja bym pewnie nie pojechałam na IP, ale daj znać co i jak

Chybra to za długo się nie pobawilisxie, ale ważne że w ogóle byliście

Colly dobre wieści, obydwie zaraz wyszli

Malinka znowu? Zdrówka :)

Współczuję niespiacym, ja nie mam zupełnie takiego problemu hehe

Dream ja z dłońmi miałam tak e poprzedniej ciąży, a teraz jest ok, nic tylko trzeba przetrwać :p

Ostatnia edycja:
Hej Laseczki :-)
Tak, tak, ja nadal w dwupaku :-D
Szkoda trochę, nie wiem czy któraś z Was tak ma, ale ja to każdego wieczora myślę sobie co by było gdybym w nocy zaczęła rodzić. Każdego są to inne scenariusze :sorry: Związane z dniem tygodnia czy innymi takimi czynnikami... No ale cóż, trza czekać i już, dzieciaki lepiej wiedzą, kiedy są gotowe do wyjścia. A ja się jutro dowiem jak moja szyjka, czy mam rozwarcie czy cokolwiek, mam nadzieję, że ten gin z Medicover sprawdzi dojrzałość łożyska i ilość wód. Bo to takie dość istotne dwa parametry na tym etapie.

Mam jeszcze do Was pytanie, a nie pamiętam czy je już zadawałam: czy którejś z Was puchną i drętwieją DŁONIE?????

Dream, ja mam wrażenie, że cała puchnę... Najgorzej to stopy i dłonie, do tego one drętwieją od czasu do czasu. Zwykle czekam, aż przejdzie.

Co do myśli....... chyba każda z nas ma takie obawy. Każdego dnia zastanawiam się czy to TEN DZIEŃ. Scenariuszy nie piszę, bo o akcji porodowej wiem tyle co wcale :p Ogarniam jedynie teorię :p

Kasik cudownie!!! Wielkie gratulacje! !

Aaa ja w ferworze nierównej walki czyli pakowanie i przeprwadzka w toku. Masakra ile tego jest!!! A jeszcze kiedyś trzeba będzie to rozpakować. ...

Julisia- powodzenia, obyś szybko się uporała z pakunkami :)

Czekam na IP na ktg, 3 osoby przede mną. Baba idiotka powiedziała ze to może być poród [emoji3] skoro mam bóle podbrzusza i ze lekarz mi na pewno nie podpisze ze nic sie nie dzieje i ze bede musiała sie wypisać na własne życzenie, pfff.

Czekam na IP na ktg, 3 osoby przede mną. Baba idiotka powiedziała ze to może być poród [emoji3] skoro mam bóle podbrzusza i ze lekarz mi na pewno nie podpisze ze nic sie nie dzieje i ze bede musiała sie wypisać na własne życzenie, pfff.

A co niby zwiastuje ten poród? Zwiększona aktywność dziecka? I mają tylko jeden aparat do ktg?

reklama
A co niby zwiastuje ten poród? Zwiększona aktywność dziecka? I mają tylko jeden aparat do ktg?

Te bóle podbrzusza i aktywność dziecka. Ten toruński szpital to żenada, nigdy tu nie zostanę. Najwyraźniej jeden i z bólami mam czekać w kolejce za kobietami, które przyszły na umówione badanie. Izba Przyjęć, *****. [emoji3]

Do góry