reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Wywaliło mi całego posta a chciałam edytować...

Doris, u nas wiadomo, że to zakażenie układu moczowego. Teraz czekamy na wyniki z posiewu żeby sprawdzić czy wszystko jest już ok i czy można odstawić antybiotyk. Jeden był pobierany we wtorek, drugi wczoraj więc mam nadzieję że jakiś wynik dziś przyjdzie. Nie wiedziałam, że na to się tak długo czeka. Dobrze wiedzieć bo myślałam że oni to tak przedłużają. Jak bakterii już nie będzie to badamy dokładnie serduszko. Jeśli wyjdzie bez zaburzeń to idziemy do domu.

Chciałam Wam dopisać na temat wagi. Mój synek był oceniany na 3000 - 3200 w niedzielę a w czwartek urodził się 3600. Jak to możliwe że przez całą ciążę miał być drobnym chłopcem a urodził się kluską? :p wiadomo że to nie jest dokładny pomiar ale jakoś przeważnie te wagi są błędnie zawyżane a nie zaniżane. Mam pełno ciuszków na 56 z których pewnie nawet nie skorzystam. A że metki poodcinane to nie wymienię...

reklama
Witam się i ja dziękuje za miłe słowa,jesteśmy bardzo zadowoleni z tych zdjęć,najbardziej rozczulają mnie te na jasnym tle ... wczoraj jak tak patrzyłam na to zdjęcie to aż się popłakałam ze wzruszenia :tak:

Dziewczyny z tymi czopami i ktg bez paniki, ja w poprzednich ciazach ani tej ktg nie miałam robionego,dopiero jak po terminie wylądowałam na patologi ciąży to tak robią chyba 3 razy dziennie każdej ciężarnej :tak:

Jeśłi chodzi o czop w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje,w drugiej już słyszałam o tym i miałam przyjemność zobaczyć swój własny,który odpad mi w południe w szpitalu a w nocy urodziłam :tak:

Tak że nie ma reguły :no:

Ja chyba ostatnie dni z brzuszkiem :-) szczerze już się ciesze że to końcówka, że już za chwilkę przytule mojego jajcyka małego i wycałuje tą malusią dupkę :-):rofl2: Troszkę mnie stresuje opcja wywoływanie , czy leżenie bez sensu na patologi no ale jak mus to mus,mam nadzieje tylko żę nie okaże się że szacują wage na 4 kg a młody urodzi się 3500 :eek: bo nie potrzebnie mnie tylko stresują,a im bliżęj środy tym bardziej się stresuje:tak: Najlepszy w tym wszystkim jest mój mąż który zaplanował sobie i każe mi urodzić 2.10 bo on ma 3,4.10 wolne to się dziewczynkami sam zajmie i w poniedziałek okolicznościowy weźmie i mnie do domu przywieze z Bartusiem i wszystko zgrabnie logistycznie pójdzie o! Zaplanował wszystko :tak::-D

Krewetka a odciągasz Igorkowi katar może t fridą ? ponoć rewelacyjna

Colly niestety u nas służba zdrowia tak działa a nie inaczej,ale spokojnie będziecie silniejsi o nowe doświadczenia, może tak to potraktuj :tak:

Xmam dobry plan nie jest zły! :-D mój V ma dzisiaj urodziny i od wczoraj jak synek się wierci to on gada do brzucha: synu Ty mi się tutaj nie popisuj bo to to ja już widziałem, Ty wyskakuj na zewnątrz i pokaż mi wtedy co potrafisz. Jutro są moje urodziny!! :-D :-D generalnie powiedział wczoraj, żebym pakowała torbę bo dzisiaj rodzę :-D

Dolga a moze dzisiaj cos ruszy, nie martw sie mnie po pierwszym porodzie tez strasznie krocze bolalo usiasc bylo ciezko ale teraz jest o niebo lepiej, zupelnie inaczej :-)
Akatsuki fajnie ze masz juz mame do pomocy :-)
Xmamuska przepiekne zdjecia
Colly kciuki za pomyslne wyniki a z ta waga to chyba najgorsze jak sie pomyla w ta strone co u Ciebie bo to moze byc nawet niebezpieczne!

Lilka jest mega spokojna, wogole nie placze, aniolek :-)

Colly gdzie twój Ariel to kluska? Wg mnie to standardowo ważył przy porodzie jak na swoją długość.

Koleżanka opowiadała mi o znajomej której na usg wyszło ze dziecko waży 3500 a okazało się ze ważył 5 kg. Poród miała masakra.

Xmam zazdroszczę sesji. My nie mamy kasy wiec musieliśmy sobie darować.

Ja juz bym chciała rodzić. Ale z drugiej strony tak się panicznie boje porodu ze odwlekam pakowanie torby.

Dgdb ja z E nie jeździłam na KTG. U nas zazwyczaj jeździ się dopiero po terminie porodu. Teraz chodzę do lekarza w innym mieście i tu mają inne zwyczaje i chodzi się raz w tygodniu po skończonym 37 tc.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

hej

xmam slicznę zdjęcia, pięknie wyglądacie

Krewetka, Landyk zdrówka dla dzieci

Colly
kciuki za dobre wyniki i szybki wypis do domu

mój mały cały czas spi, caluteńkie noce przesypia, raz tylko je, czasem jak mam nawał
pokarmu to budzę go, zeby chociaż troszke zjadł, M sie ciągle pyta czy my na pewno mamy
jeszcze 1 dziecko bo on tego nie zauważył

miłego dnia !!!!

So Happy pozazdrościć tak grzecznego niemowlaczka,u mnie Julcia była takim dzieckiem :tak: uwaga nie będzie to fajne :no: za to teraz wypija mi całą krew,jest łobuzem jakich mało i się kłóci i pyskować zaczyna :angry::baffled::wściekła/y::eek:

Zapomniałam się pochwalić żejedna zmoich przyjaciółek po roku starań o 2 dziecko jest w końcu w ciąży :tak: wczoraj była u lekarza i potwierdził serduszko 8 tydzień :-) ale to nie koniec :no: potwirdził 2 serduszka :rofl2: będą bliźniaki :-) Ależ niespodzianka,żadna z moich koleżanek nie ma bliźniaków :no::-) śmiałyśmy się do siebie chyba pół godziny do słuchawki :tak::-D

Cześć.

Xmam śliczne zdjęcia!

Krewetka zdrowka dla Igorka. Szybciutko ogarnęłas temat chrzcin.

Colly troche to wszystko trwa w tym szpitalu ale lepiej teraz dokładniej posprawdzac niz później zalowac. Będzie dobrze, cierpliwości. Jaka kluska? O czym Ty piszezz? 3600 to piekna średnia waga.

Fajne plany porodowe te chłopy sobie porobily haha :-)) mój wypalił z tekstem ze moge rodzic kiedy uwazam ze jest czas :) jakbym to ja ustalal ;-)

Super ze malenstwa takie grzeczniutkie :)

Ostatnia edycja:
xmamuska ale im dłużej jest grzeczny tym lepiej:tak::tak:, super wiadomość , ze kolezanka będzie miec bliżniaki,
ja kiedyś bardzo chciałam bliźniaki,

reklama
Hej dziewczyny
Serdecznie gratuluje naszym nowym mamusiom! Wspaniałe że macie swoje pociechy już po drugiej stronie brzusia :) życzę wam dużo zdrówka!
So Happy xmamusika piękne zdjęcia!!!
Ciekawa jestem która następna z nas będzie chwalić się maleństwem.
Ja dziś byłam w szpitalu oglądać sale porodowe i muszę przyznać że całkiem fajnie było, nawet chciałam juz tam zostać ale nie chcieli mnie jeszcze...;) Zobacz załącznik 712131Zobacz załącznik 712132Zobacz załącznik 712133Zobacz załącznik 712134
A tak wyglada jedna z sal...

Ela a gdzie to takie fajne szpitale maja?

Ja mam termin cc dopiero na 11.10 ile to jeszcze trzeba czekac, masakra nie iwem czy predzej jajka nie zniose.

KATAR u tak malutkich dzieci to najgorsze co moze byc, z Jula w 10 dniu zycia przez katar trafilam do szpitala z zapaleniem pluci oskrzeli, mowili ze jeszcze jeden dzien zwłoki i nie wiedza czy dali by rade ja uratowac. pozniej co jakis czas powracal katar a z kazdym katarem moja panika, strach bezsennosc i obawa czy uda sie wyleczyc zanim siadzie na plucka i oskrzela. MASAKRA. i tego boje sie najbardziej, bo w okresie grzewczym czesto sa katarki.

Ja dzisiaj albo jutro skrece w koncu łóżeczko dla malego, wypiore posciel bo chyba w konc dzisiaj przyjdzie i moge rodzic choc pewnie nic sie nie wydarzy szybciej. brzuch wysoko, czopu ani sladu, szyjka twarda to co ja sie bede łudzic ze zobacze szybciej mojego dzidziusia?

Tak duzo piszecie ze jak chce odpisac na jakiegos posta to zaraz zapominal co do kogo, ze nie mozna pisac na bierzaco i przeskakiwac stron tak zeby sie nei kasowalo to co sie pisało. :D

Do góry