reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

oj dziewczyny ale tu dzisiaj cisza :)

dgapio wiesz co ja mialam bardzo duzo sluzu i lekarz mi powiedzial, ze zadnej infekcji nie ma i ze to dlatego, ze maly mi tak cos tam uciska i zaciska juz sama nie pamietam, ale mysle ze to nie jest czop, tylko poprstu zwiekszona wydzielina

małkus wiem, ze nie powinnam nic lekcewazyc dlatego obserwuje, ale nic nie zauwazam nadzwyczajnego :/ a Ciebie i so_happy podziwiam, ze tak łatwo do siebie dochodzicie, moj pierwszy porod niby szybki, ale pozniej jak krocze bolało to hoho

Buba szok, szacunek, ja po niewielkich spacerkach dysze i w ogole jestem juz nie do zycia :(

a ja sie juz coraz bardziej zastawiam czy te wielkie skrzepy sluzu z krwia to byl czop :( moze to byl poprostu taki duzy sluz a bylam po troche bolesnym badaniu, bo lekarz sie chcial do glowki dokopac :/ wszedzie czytam, ze jak z krwia to raczej porod w ciagu 24 h a u mnie nic

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm, mój lekarz nie wykonuje mi ani badania przepływów ani nic nie wspominał o dojrzałości łożyska ani nawet na ktg mnie nie wysyła... Muszę jutro zapytać koleżanki, która mi go poleciła czy jej zalecił...

Po całym dniu jestem mega zmęczona- zaraz pewnie padnę.

Dwa pryszcze mi wyszły [emoji2] Rano peeling robiłam, wiec to może od tego.

Jutro planuje ubrać posciel i ochraniacz na łóżeczko. [emoji3]

Mi czop nie odszedł jeszcze. W ogóle podobno oznak zbliżającego sie porodu u mnie brak, choć gin powiedział, że przy ułożeniu miednicowym często wcześniej odchodzą wody...

Zaczynam odliczać dni. Któraś ma cc 9.10? [emoji2]

Dziewczyny wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się fotkami z naszej mini spontanicznej sesji :-) Są cudone i chybado końca życia bym żałowała jak bym ich nie zrobiła :tak:

Załączniki

• DSC04300 kopia róż.jpg
    DSC04300 kopia róż.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 91
  • DSC04296 kopia.jpg
    DSC04296 kopia.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 108
  • DSC04278-2 kopia.jpg
    DSC04278-2 kopia.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 108
  • DSC04278 kopiaB&W.jpg
    DSC04278 kopiaB&W.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 117
  • DSC04259 kopia.jpg
    DSC04259 kopia.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 103
  • DSC04247 kopia.jpg
    DSC04247 kopia.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 95
  • DSC04240 kopia2.jpg
    DSC04240 kopia2.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 95
Xmam,

To zdjęcie w koszuli białej cudowne <3 wyglądasz przepięknie!!

Reszta też super :) świetna z was rodzinka :tak:
Wysłane z mojego Microsoft Lumia 640 przy użyciu Tapatalka

Xmamuska piękna pamiątka!! Zrob sobie z tego wielki plakat I pierdyknij na ścianę ;) albo najlepiej foto tapete.
Dolga nie boj żaby pewnie na spontanie wyklujesz tak jak malkus ;)
Buba co jeszcze zostało do końca remontu??
Dream rodzisz co czy sie opi@#$ asz? :D
Paulka hop hop jak samopoczucie? ?
Colly?? Żyjesz tam? Jak serduszko Arielka??

Ja zostałam poblogoslawiona moja mama I widzicie normalnie mam tyle luzu I czasu dla siebie ze nawet na forum nic nie pisze :D mama już dzisiaj miala dość Lari i pol dnia mi narzekała na nią az mi bokiem wyszło. Bezsenność mnie męczy śpię po 3-4 godziny a potem jak android... środa co raz bliżej... wszystko na miejscu czeka, nawet fotelik jeździ w aucie juz ... kurde jak dziwnie wiedzieć kiedy się dziecko urodzi :o nie wiem zbyt jak żyć z ta wiedzą ...

Witam się wieczorkiem.
Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek.

Nie mam ostatnio czasu na nic. Wczoraj byliśmy z M. na warsztatach Mamo, To Ja. Przypomnialam sobie dużo rzeczy. Pokazali jak reagować przy zakrztuszeniach i wogóle pierwsza pomoc. Dostaliśmy próbki kosmetyków, butelkę mała, pieluszkę i jakies reklamówki. Skończyło się po 20tej (od 17tej)
Trochę mnie to zmęczyło a w ramach milego zakończenia dnia M zaprosił mnie na kebab...mniam pychotka :-)
Czuję się dziś jakby ktoś mnie skopał prosto w krocze. Nie dość że mała pcha na pecherz to jeszcze ten ból. I podbrzusze i uda jak na @. Niestety na rychly poród sie nie zanosi.

To która Następna do rozpakowania ?

Dziś mnie mój były takwkurzyl ze aż się poplakalam....

Dziś sie już pożegnam a jutro poczytam i podpisuje.
Dobranoc

xmam śliczne foteczki, tez najbardziej mi sie te w koszuli podoba :)

Akat własnie tej wiedzy mi brakuje, kiedy to dziecię przyjdzie na świat

Lilolo i jak tam Twoje królewny, Emi dalej spokojna?

a dream rzeczywiscie albo sie opitala albo trzyma w ramionach Olusia :)

Pol dnia dzisiaj w szpitalu, 2 razy ktg ale ostatecznie ginek puścił mnie do domu. Jutro znowu ktg i tak chyba codziennie bedzie. Padnieta jestem jutro się odezwę.

reklama
Hej dziewczyny
Serdecznie gratuluje naszym nowym mamusiom! Wspaniałe że macie swoje pociechy już po drugiej stronie brzusia :) życzę wam dużo zdrówka!
So Happy xmamusika piękne zdjęcia!!!
Ciekawa jestem która następna z nas będzie chwalić się maleństwem.
Ja dziś byłam w szpitalu oglądać sale porodowe i muszę przyznać że całkiem fajnie było, nawet chciałam juz tam zostać ale nie chcieli mnie jeszcze...;) ImageUploadedByForum BabyBoom1443126324.187692.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1443126342.873007.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1443126354.975538.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1443126406.665787.jpg
A tak wyglada jedna z sal...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1443126324.187692.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443126324.187692.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 139
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1443126342.873007.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443126342.873007.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 142
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1443126354.975538.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443126354.975538.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 120
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1443126406.665787.jpg