reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

oj dziewczyny ale tu dzisiaj cisza :)

dgapio wiesz co ja mialam bardzo duzo sluzu i lekarz mi powiedzial, ze zadnej infekcji nie ma i ze to dlatego, ze maly mi tak cos tam uciska i zaciska juz sama nie pamietam, ale mysle ze to nie jest czop, tylko poprstu zwiekszona wydzielina

małkus wiem, ze nie powinnam nic lekcewazyc dlatego obserwuje, ale nic nie zauwazam nadzwyczajnego :/ a Ciebie i so_happy podziwiam, ze tak łatwo do siebie dochodzicie, moj pierwszy porod niby szybki, ale pozniej jak krocze bolało to hoho

Buba szok, szacunek, ja po niewielkich spacerkach dysze i w ogole jestem juz nie do zycia :(

a ja sie juz coraz bardziej zastawiam czy te wielkie skrzepy sluzu z krwia to byl czop :( moze to byl poprostu taki duzy sluz a bylam po troche bolesnym badaniu, bo lekarz sie chcial do glowki dokopac :/ wszedzie czytam, ze jak z krwia to raczej porod w ciagu 24 h a u mnie nic

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm, mój lekarz nie wykonuje mi ani badania przepływów ani nic nie wspominał o dojrzałości łożyska ani nawet na ktg mnie nie wysyła... Muszę jutro zapytać koleżanki, która mi go poleciła czy jej zalecił...

Po całym dniu jestem mega zmęczona- zaraz pewnie padnę.

Dwa pryszcze mi wyszły [emoji2] Rano peeling robiłam, wiec to może od tego.

Jutro planuje ubrać posciel i ochraniacz na łóżeczko. [emoji3]

Mi czop nie odszedł jeszcze. W ogóle podobno oznak zbliżającego sie porodu u mnie brak, choć gin powiedział, że przy ułożeniu miednicowym często wcześniej odchodzą wody...

Zaczynam odliczać dni. Któraś ma cc 9.10? [emoji2]

Dziewczyny wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się fotkami z naszej mini spontanicznej sesji :-) Są cudone i chybado końca życia bym żałowała jak bym ich nie zrobiła :tak:

Załączniki

• DSC04300 kopia róż.jpg
    DSC04300 kopia róż.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 89
  • DSC04296 kopia.jpg
    DSC04296 kopia.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 103
  • DSC04278-2 kopia.jpg
    DSC04278-2 kopia.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 106
  • DSC04278 kopiaB&W.jpg
    DSC04278 kopiaB&W.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 116
  • DSC04259 kopia.jpg
    DSC04259 kopia.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 102
  • DSC04247 kopia.jpg
    DSC04247 kopia.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 93
  • DSC04240 kopia2.jpg
    DSC04240 kopia2.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 93
Xmam,

To zdjęcie w koszuli białej cudowne <3 wyglądasz przepięknie!!

Reszta też super :) świetna z was rodzinka :tak:
Wysłane z mojego Microsoft Lumia 640 przy użyciu Tapatalka

Xmamuska piękna pamiątka!! Zrob sobie z tego wielki plakat I pierdyknij na ścianę ;) albo najlepiej foto tapete.
Dolga nie boj żaby pewnie na spontanie wyklujesz tak jak malkus ;)
Buba co jeszcze zostało do końca remontu??
Dream rodzisz co czy sie opi@#$ asz? :D
Paulka hop hop jak samopoczucie? ?
Colly?? Żyjesz tam? Jak serduszko Arielka??

Ja zostałam poblogoslawiona moja mama I widzicie normalnie mam tyle luzu I czasu dla siebie ze nawet na forum nic nie pisze :D mama już dzisiaj miala dość Lari i pol dnia mi narzekała na nią az mi bokiem wyszło. Bezsenność mnie męczy śpię po 3-4 godziny a potem jak android... środa co raz bliżej... wszystko na miejscu czeka, nawet fotelik jeździ w aucie juz ... kurde jak dziwnie wiedzieć kiedy się dziecko urodzi :o nie wiem zbyt jak żyć z ta wiedzą ...

Witam się wieczorkiem.
Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek.

Nie mam ostatnio czasu na nic. Wczoraj byliśmy z M. na warsztatach Mamo, To Ja. Przypomnialam sobie dużo rzeczy. Pokazali jak reagować przy zakrztuszeniach i wogóle pierwsza pomoc. Dostaliśmy próbki kosmetyków, butelkę mała, pieluszkę i jakies reklamówki. Skończyło się po 20tej (od 17tej)
Trochę mnie to zmęczyło a w ramach milego zakończenia dnia M zaprosił mnie na kebab...mniam pychotka :-)
Czuję się dziś jakby ktoś mnie skopał prosto w krocze. Nie dość że mała pcha na pecherz to jeszcze ten ból. I podbrzusze i uda jak na @. Niestety na rychly poród sie nie zanosi.

To która Następna do rozpakowania ?

Dziś mnie mój były takwkurzyl ze aż się poplakalam....

Dziś sie już pożegnam a jutro poczytam i podpisuje.
Dobranoc

xmam śliczne foteczki, tez najbardziej mi sie te w koszuli podoba :)

Akat własnie tej wiedzy mi brakuje, kiedy to dziecię przyjdzie na świat

Lilolo i jak tam Twoje królewny, Emi dalej spokojna?

a dream rzeczywiscie albo sie opitala albo trzyma w ramionach Olusia :)

Pol dnia dzisiaj w szpitalu, 2 razy ktg ale ostatecznie ginek puścił mnie do domu. Jutro znowu ktg i tak chyba codziennie bedzie. Padnieta jestem jutro się odezwę.

reklama
Hej dziewczyny
Serdecznie gratuluje naszym nowym mamusiom! Wspaniałe że macie swoje pociechy już po drugiej stronie brzusia :) życzę wam dużo zdrówka!
So Happy xmamusika piękne zdjęcia!!!
Ciekawa jestem która następna z nas będzie chwalić się maleństwem.
Ja dziś byłam w szpitalu oglądać sale porodowe i muszę przyznać że całkiem fajnie było, nawet chciałam juz tam zostać ale nie chcieli mnie jeszcze...;) ImageUploadedByForum BabyBoom1443126324.187692.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1443126342.873007.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1443126354.975538.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1443126406.665787.jpg
A tak wyglada jedna z sal...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1443126324.187692.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443126324.187692.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 137
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1443126342.873007.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443126342.873007.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 138
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1443126354.975538.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443126354.975538.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 115
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1443126406.665787.jpg