reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

dream jakby sie dalo to z przyjemnoscia bym sie z toba podzielila ;)

Annie jeszcze troche, dasz rade :) a corcia wytrzyma i bedzie zadowolona z rodzenstwa :)

ladyk i jak tam u ciebiebie kroplowka podzialala?

buba, julisia kciuki za szybki koniec remontow ;)

Ja rowniez lacze sie w bolu z niespiacymi w nocy :/ dzisiaj wyjatkowo 4 razy bylam siku w nocy pierwszy raz mi sie tak zdarzylo,
Cala noc myslalam o Ladyk co tam u niej sie dzieje i to chyba tez potegowalo moj brak checi do spania
A i jeszcze przez cala noc bolaly mnie plecy w sensie tak dziwnie ciagnely od odcinka ledzwiowego do bokow brzucha i jeszcze ten straszny bol piersi ktory zaczal sie 4 dni temu :/

reklama
Doberek
Ladyk jak tam u Ciebie sytuacja?
Buba ścigaj drania jak się da. Masakra, ze ludzie tak oszukują. Ps zazdroszczę że koniec już widać teraz bezpiecznie do efektów końcowych i cieszyć się z remontu. Ja już wiem ze się nie wyrobimy.
Dziewczyny jak wy te skurcze rozpoznajecie?
Doris u mnie też upały. I wymiękam.
Malinka powodzenia w pracy i z remontem.
Powodzenia wszystkim zaczynającym rok szkolny, przedszkolny
No i mam jeszcze chwile dla siebie a potem ostro do pracy. Wiecie co dziewczyny my tu się nieźle nakręcamy zamiast odpoczywać to latamy po marketach budowlanych hehe a pogoda nas nie rozpieszcza.

Cześć!

Ladyk jak u Ciebie sytuacja?

Dziewczyny juz odprowadzone do przedszkola. Taka radosc na widok kolezanek i kolegów ze z wrażenia zapomnialy się pożegnać z mamą i przywitać z pania ;-)

Czwac ekip kuz na budowie. Ja muszę dojechać na 11 do nich, a teraz korzystam z okazji poki jest upal i pranie małego wstawiłam. Jeszcze troche ogarne dom i obiad, no jak juz wyjdw z domu to pewnie na nocke wrócę.

Hej Dziewczyny! Dziękuję Wam za słowa wsparcia i otuchy! Lżej mi na serduchu! Ja już po obchodzie. Jeszcze w trójpaku. Cały czas pod kroplówką. Na chwilę obecną akcja porodowa się wyciszyła. Ale lekarz powiedział, że z ciążą mnogą wszystko jest możliwe. Ta kroplówka jest najsilniejsza, więc jak poród mimo niej dalej ruszy...to ruszy. Ze względu na rozwarcie drugą dawkę sterydów dostanę po 12 h, czyli zaraz. Także leżę i czekam. I głodna jestem okrutnie.
Noc taka sobie, może przymknęłam oko łącznie na 3h. Łóżka na porodówkach nie należą do najwygodniejszych. Hehe. Poza tym często mi ktg robili. Na szczęście u chłopców ok.

Colly mi lekarz nic nie mowil o jakis leczeniu wczesniej, tylko przed porodem podali antybiotyk, ale ja w sumie nie wiem jak to dokladnie jest bo dostałam zastrzyk moze godzine albo pol przed pojawieniem sie na swiat synka, ale chyba zadziałał, jak nic mu nie było

Julisia uwazaj na siebie, nie masz kogos z rodziny kto moglby ci troche pomoc w tym lataniu, bo sie nam wykonczysz, albo co gorsza urodzisz wczesniej

Ladyk milczy... ciekawe co to oznacza, trzymam kciuki za was &&&&

Nie moge patrzec na te wasze remonty remonciki, jeju teraz nam sam koniec kiedy jest tak ciezko, do tego upały a wiekszosc z was szaleje na budowie, my zakonczylismy wszytskie prace wraz z zapłodnieniem haha :D

so_happy jak humorek, troche lepszy?

Akat a ty co sie nie odzywasz i straszysz nas, co z skurczami?

Edit;

Ladyk ufff.. dobrze to słyszeć, moze jeszcze troszeczke polezycie :)

Ladyk dobre wiadomości :) oby te sterydy podziałały i już będzie dobrze, a może jeszcze nawet wytrzymasz trochę dłużej i w ogóle będzie super.

Dolga, dzięki za odpowiedź, już myślałam że nikt mi nie odpisze ;) no i nie wiem co zrobić bo muszę zadzwonić do mojego lekarza z wynikami a on będzie się upierał na antybiotyk.

Hej laski. Nie strasze bo jestem w radosnym dwupaku ; ) tylko N się taka obniżyła że chodzę jak cowboy i nie ma dla mnie wtgodnej pozycji. Skurczy wczoraj nie mialam ale byłam w domu przez praktycznie cały dzień.
Dziś przywożą mi sofę ; ))) weeee. Poza tym pakuje torbę bo niewiadomo nigdy nic.
Lady dobre wieści. Bądź dobrej myśli. Moja kumpela ma synów urodzonych w 34 tc i są zupełnie zdrowi więc bądź dobrej myśli a każda doba działa na korzyść :)

reklama
Ladyk dobre wiesci krzyzuj nogi i niech chlopaki posiedza jeszcze troche, przynajmniej az druga dawka sterydow zadziala a kto wie moze po kroplowce ustanie akcja na dluzszy czas i poczekaja z wyjsciem jeszcze troche :) co by nie bylo napewno zakonczy sie dobrze :)

U mnie po 2 dniach upalow dzis deszczyk tak jak zapowiadali i ochlodzenie 18st i tak caly tydz ma byc, upaly juz maja nie wrocix co mnie cieszy bo lzej mi w taka pogode i wiecej energi mam.
Jutro kontrola u gina , w czwartek wypozyczam maszyne do prania tapicerek i dywanow i piore sofe i dywanik i cala wykladzine ü Ami w pokoju a w piatek lub sobote wstawiamy lozeczko :)
Czuje z kazdym dniem ze jest coraz blizej do porodu, choc ja to sie rozpakuje jako jedna z ostatnich , bo 26.10 to jeszcze daleko , no chyba, ze Sara bedzie szybko przybierac na wadze wtedy wywolanie predzej ( uroki cukrzycy) choc ostatnio w 2tyg 300g przytyla i miala 1,6kg w 31tc wiec mysle ze ur sie ok 3kg

Do góry