reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

dbdg z tym ile ciuszkow do szpitala to zalezy ile bedzie Twoje dzieciatko w szpitalu, po sn lezy sie niby 3 dni, wiec biore 3 komplety ciuszkow, a jakby cos wyszlo ze dluzej to ktos mi dowiezie

xmamuska ja zamierzam najpierw podawac jakby co bobotic, to cos w podobnie jak sab simplex choc chyba i tak troszke słabsze, ale tez niezle, bo uzywalam ze starszym i siostra uzywala z coreczka, a wlasnie doczytalam w internecie, ze tak naprawde sab simplex i bobotic to to samo, bo ten sam sklad, wiec nie ma co szukac niewiadomo czego :)

Lilolo beedzie dobrze, dziewczynki sa pod dobra opieka, a co do pobudzenia laktacji to chyba tylko i wylacznie sciaganie, ale sama nie wiem dokladnie czy to duzo da, bo jak doris ja nie mialam z tym problemow

kamila wspolczuje zeba, ale jak to nie wiedziala ktory i wsyztskie rozwieercila? eee dziwne, trzymam kciuki za wizyte :)

paulka super, ze zmniejszyła c sie dawka insuliny :)

doris oo to daj znac jak po holterze poszlo, ile w tym sie chodzi?

Ostatnia edycja:
reklama
Dolga bo boli ale nie wiadomo ktory i czy to zab czy zapalenie okostnej ktore juz przerabialam trzy razy :( tylko ze nie moge zrobic rtg wiec nie wiadomo skad bol :(
Ufam tej dentystce wiem ze juz niejednego zeba mi uratowala ale i tak boli jak cholera :(

Dbdg ja nie biore ubranek do szpitala u mnie nie mozna :p dopiero na wyjscie ubiera sie w swoje.

xmamuska sab simplex to chyba jedyne skuteczne krople przy kolce , tylko te oryginalne firmy Pfizer,
nie są szkodliwe, lekarze je polecają, nawet osobiście je odsprzedawałam dziewczynie, której lekarz ze szpitala
polecił, zeby kupiła, one sa sprzedawane tylko w aptece

kamila współczuje bólu zęba

lilo wydaje mi się, że jednak lepszy będzie elektryczny. Nie masz dziewczyn przy sobie, więc musisz często używać laktatora, a przy ręcznym się zajedziesz. Jest taka metoda 7-5-3, po tyle minut odciągasz pokarm z piersi, najpierw z jednej 7 minut, później z drugiej 7, później 5 z tej pierwszej itd. Nawet jak nie leci. No i przede wszystkim psychika. Wbij sobie do głowy, że dasz radę, że to dla dobra dziewczynek, że nawet jak teraz nie leci to zaraz się rozkręci itd. Trzymam kciuki :*

doris oo to daj znac jak po holterze poszlo, ile w tym sie chodzi?
Mam to nosić 24 h czyli do jutra do 9:30. Już mam dość bo dookoła brzucha (tak tuż nad) mam taki pasek przypięty i jak siedzę to mnie ściska. Jutro muszę to sobie sama zdjąć bo przychodnia zamknięta w sobotę :-)
A konsultację mam w środę, 2 września.

Dziewczyny,
Dzisiaj mój M. kąpał lalkę i pielęgnacyjne jakieś sztuczki urządzał, ubierał i w ogóle :) Było śmiechu co nie miara, ale było to fajowe ;)

Lilo, fajnie, że możesz być z dziewczynkami. Zastanów się nad żłobkiem dla J. Albo nad jakąś opieką kilkugodzinną - trudno. Ja bym tak zrobiła, Jagoda miała swój czas i była jedynaczką. Teraz musisz trochę czasu poświęcić małym Królewnom. I tyle. Nie zastanawiaj się, to nie jest droga sprawa. A ta laska z sali to jakaś kretynka... Niektóre mają dzieci za karę, tylko współczuć - dzieciakom oczywiście. Na laktację są herbatki, kup sobie koniecznie. Laktator elektryczny na pewno więcej zdziała niż ręką,

Kamila1983, moje zapalenie powoli schodzi. Jeszcze trochę jest, ale jak wyleciała część tego czegoś to przestało boleć i chodzę i poruszam się normalnie. Trzy razy dziennie smaruję i czekam, aż reszta się wchłonie. Pewnie jeszcze kilka dni i tak będzie. Dzięki za pamięć :) Współczuję zębów... kiszka jest z tym zdjęciem RTG. Tak byś poszła na foto i od razu byłoby wiadomo, który to ząb, a tak to zabawa... Jak u gina?

Dziewczyny a co myślicie o tych niemieckich kroplach na kolki Sab coś tam ?? Słyszałam że działają,ale słyszałam też że są szkodliwe hmmmmmmmmm
Od położnej wiem, ze te niemieckie mają ten sam skład co nasz espumisan.

Czuje się sama nie wiem jak :( jestem taka odrętwiała. Tak niby do mnie dociera niby nie. Smutno mi bardzo i wyć mi się chce w poduszkę lezalam na sali z dziewczyną i ta dziewczyna co chwilę, a to do kibla na papierosa a to po kawę do zupełnie innego skrzydła szpitala i be przerw mnie prosiła bym pilnowala jej synka. A mi same łzy leciały, że to nie moje dziecko :( ze moje są lo drugiej stronie szpitala. Przykre to bardzo. Pusto w brzuchu, pusto w ramionach... Ale ważne, że dziewczynki żyją i Maja się nie najgorzej.

Bardzo jestem ciekawa co u krewetki.

Dziewczyny jakieś dobre rady jak laktacje pobudzić? Emilię Milenkę i Tak dopiero będziemy uczyć za jakieś półtora tygodnia jedzonka mojego pokarmu i to na początek przez sondę bo małe i tak nie mają jeszcze odruchu ssania ale chciałabym spróbować powalczyć z tą laktacją. Mój zaraz z pracy ma przyjechać to pojadę po laktator. I chciałabym elektryczny ale w sumie jak mi narazie nic nie leci to jest sens pakować 300parę zł w coś co może się zupełnie nie przydać?

Myślę że tylko elektryczny a laktator zawsze potem można odsprzedać. 3maj się cieplutko

Dolga bo boli ale nie wiadomo ktory i czy to zab czy zapalenie okostnej ktore juz przerabialam trzy razy :( tylko ze nie moge zrobic rtg wiec nie wiadomo skad bol :(
Ufam tej dentystce wiem ze juz niejednego zeba mi uratowala ale i tak boli jak cholera :(

Dbdg ja nie biore ubranek do szpitala u mnie nie mozna :p dopiero na wyjscie ubiera sie w swoje.

Kamila powodzenia. Wiem co czujesz, oby szybko przeszło

Krewetko a jak Ty się czujesz?

Kasik ten biustonosz shake milk mam :-) bardzo fajny. Kiedys juz pokazywslam mam ten i jeszcze jeden kremowy, dokupie sobie w przyszlym tygodniu jeszcze jakis czarny i na razie wystarczy

ano wlasnie pamietalam, ze go polecalas, wiec mam nadzieje, ze ja tez bede zadowolona :)
Te dwa ostatnie mamy zamiar kupić jak pojedziemy do stolicy oczekiwać na poród ;-) Łóżeczko i przewijak musimy wyciągnąć z piwnicy. Na razie tego nie robię, bo nie mam gdzie postawić. Dalej jesteśmy w kropce i nie wiem czy mam robić miejsce u córki w pokoju ( a z tym bardzo ciężko, bo ma tyle zabawek), czy jednak pokój dla małej nam się zwolni. "Trochę" mnie denerwuje ta niepewność.

a dlaczego nie wiesz czy pokoj sie zwolni?
a z tymi zabawkami to mam to samo, syn ma ich tyle,pokoj tak zawalony, ze nie wiem jak oni we dwojke pozniej sie zmieszcza :) bo poki co lozeczko dla mlodego bede miala w sypilani

Dzięki za ciepłe słowa, jestem po ktg czekam na konsultacje lekarska. Zuzia zaczęła się ruszać dopiero pod ktg. Napędzila mi dziś niezłego stracha, prawie jej nie czułam, albo bardzo delikatnie, było tak ze przez 2-3h w ogóle jej nie czułam. Zjedzenie słodkiego nie pomogło, leżenie na lewym boku tez nie, prośby i głaskanie mamy i taty tez nie, więc zadzwoniłam do Teścia czy czekać do jutra i zobaczyć jak się będzie zachowywać czy sprawdzić. Powiedział ze lepiej pojechać na IP sprawdzić, lepiej dmuchać na zimne niż coś przegapić. Przyznam szczerze ze jechałam do szpitala lekko spanikowana bo Zuzia nie dawała żadnych znaków. Dopiero pod ktg, wiec trochę mi ułożyło...

Nie odzywałam się cały dzień bo wyczekiwalam na ruchy i się zamartwialam i jakoś głowy nie miałam na forum...

fajnie, ze wszystko jest w porzadku. wyobrazam sobie jak musialas sie stresowac...

Ja jestem po spotkaniu z położną. Bardzo mnie uspokoiła. Już się tak nie boję :) Dadzą mi dodatkowe ZZO do szycia! Co jest wspaniałą wiadomością bo tego się chyba najbardziej bałam (przy Hani szycie bolało bardziej niż poród bo mialam wewnątrz kilkanaście szwów...po 2h lekarz przyszedł sprawdzić i się okazało, że trzeba szycie powtórzyć, na szczęście się nade mną zlitowali i pod narkozą to zrobili). Jestem pozytywnie nastawiona. Będzie dobrze! :)

grunt to dobre nastawienie :):):) pewnie, ze bedzie dobrze

czeka nas też dziś wypad po zeszyty i inne przybory szkolne. dla 4 dzieci to będzie co kupować :D

wow tylko podziwiac. jakos nie pamietalam, ze masz juz czworo dzieci.
Dzień dobry! :-)
Mi ostatnio nie chce się kompletnie nic. :baffled:

mi tez bardzo czetso nie chce sie nic

a co do ilosci ubranek, to ja chyba zapakuje 4 komplety, najwyzej maz mi dowiezie jak bedzie taka potrzeba

Lecę się zaraz pakować, bo o 13.30 wyruszamy do Sierpii na 3 dni. Cieszę się, że zmienię krajobraz :) Leżaczek, jeziorko i książka... Nareszcie porządny relaksing w tej ciąży.

milego relaksu :)

katjana zazdroszcze i podziwiam :) nas tez byla czwórka w domu i zawsze wesoło, podejrzewam, ze u was jest podobnie, tylko Tobie moze troszeczke ciezko

ja mam czworo rodzenstwa, u Nas tez było wesoło, a teraz jest super jak sie wszyscy zjedziemy do rodzicow. Fajnie miec taka duza rodzinke :)

Hej mamuski !!!!
Lilo i Krewetka GRATULACJE i 3majcie sie Kochane :-) dzielne z Was dziewczyny ;-)

A tak z innej beczki... wczorajszy dzien to jakis koszmar, najpierw poparzylam brzuch wrzatkiem jak odcedzalam makaron pozniej ogladalam TV i nagle czuje ze mi serce wyskoczy mierze puls a tam 105 :-0 po 2 godz lezenia przeszlo i stwierdzilam ze poprasuje ciuszki dla malego bo chyba tylko ja nie jestem przygotowana do startu wiec otworzylam szafe po zelazko a z samej gory spadl na moj brzuch 1,5l plyn taki bol ze cholera ale maly szybko zaczal sie ruszac to od razu sie uspokoilam. Juz nie wspomnie o nocnych koszmarach ipatrzeniu w sufit jak SZPAK W 5 GROSZY :-/ a gdzie tu do konca pazdziernika :-(

oo matko, co za dzien, wspolczuje

.

Dziewczyny jakieś dobre rady jak laktacje pobudzić? Emilię Milenkę i Tak dopiero będziemy uczyć za jakieś półtora tygodnia jedzonka mojego pokarmu i to na początek przez sondę bo małe i tak nie mają jeszcze odruchu ssania ale chciałabym spróbować powalczyć z tą laktacją. Mój zaraz z pracy ma przyjechać to pojadę po laktator. I chciałabym elektryczny ale w sumie jak mi narazie nic nie leci to jest sens pakować 300parę zł w coś co może się zupełnie nie przydać?

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

ja bym na Twoim miejscu zainwestowala w elektryczny, wydaje mi sie, ze recznym nie rozkrecisz laktacji. A pozniej bedziesz mogla go odsprzedac.

Pisalyscie o tatusiach przy cc. U mnie to wygladalo tak, ze maz stal za szyba w pokoju obok, wiec widzial mnie, ja jego. A jak malego wyjeli i badali, wazyli to maz byl z synkiem, wiec fajnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bobotic używałam jak R. był mały. Może i trochę pomagał, a tego drugiego niemieckiego nie znam.

Lilolo ja też bym radziła elektryczny bo jak piszą dziewczyny ręcznym się zaje.biesz i będziesz miała dość. Ja miałam ręczny, karmiłam piersią i odciągałam tylko jak miałam za dużo pokarmu i szlag mnie trafiał, więc jak bym miała rozkręcić na ręcznym laktację to bym sobie z góry dała spokój.

Kamila oby ząb był trafiony.Współczuję bólu.

Ja dziś już padam na ryj. Ogarnęłam prawie całą chałupę i ledwo żyję. Za to jutro relax, znajomi przyjeżdżają, robimy wieczorem ognisko na pożegnanie wakacji.

Ostatnia edycja:
Do góry