reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dziękuję! 32Tc to chyba nie jest tak źle. Wierzę, że będzie z nami wszystko dobrze. I, że lekarze wybiorą dla nas najlepszą opcje. W końcu nikt raczej od tak by mi nie rozwiazywal ciąży tyle przed czasem. A skoro lekarz o tym wspomniał to muszą być do tego przesłanki.

Annie,

Pocieszyłaś mnie! :*

Dokonczylam pakowanie. I zrobiłam sobie melisę. Tak mnie zastanawia co przyniosą kolejne dni. Jestem przerażona :(

Dobrej nocy! Jak tylko będę mogła to będę pisac.

Trzymajcie się wy i maluszki :tak:

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja nie mam żadnych dobrych wieści. CC pewnie będę miała w piatek. I to w Toruniu :(
Poza cholestaza jest problem z przepływami w łożysku. Dziewczyny nic praktycznie nie przybrały od zeszłego tygodnia. Przepływy są słabe. Jutro z rana mam jechać na Bielany do szpitala. Zrobią mi wszystkie badania dokładniejsze. I tam w piątek mój lekarz ma dyżur i jak się nic nie poprawi to będą ciąć. Według lekarza ryzyko dla dziewczyn jest w tej chwili dużo większe jak pozostają w brzuchu niż poza nim. Chciałabym chociaż do równego 32tc doczekać :(

Rzeczywiście wiadomości średnie. Problem w tym że cholestazy sie nie leczy tak samo jak stanu przedrzucawkowego - można tylko obserwować. Myślę że decyzja o CC jest słuszna, wiem że wydaje się bardzo wcześnie ale na majówkach 13 była dziewczyna co urodziła w 26 tc. O dziwo dziewczynka dostała 9/10 apgar a chłopiec 8/10 mimo skrajnego wrześniactwa i wagi po 700g. Dziś bliźniaki nadgonily rówieśników wzrostem i wagą. Wiadomo że w wypadku takiego wczesniactwa są różne powikłania ale twoje dziewczyny są starsze o 5 tyg a to dużo!! Wierzę że urodza się zdrowe. I będę trzymała mocno kciuki &&&&

Do mnie mama zadzwonila, ze kupila mi kolejny rozek, bo nie mogla sie oprzec, a w domu mam ich trzy po swoim synku, po siostry i po coreczce siostry, tamten piekny, bo granatowy w białe grochy i co ja biedna mam zrobic, chyba musze go przyjąć :D

Colly ja GBS mialam juz w 33 tyg, lekarz pobral i oni sami oddaja do laboratorium, a co do chusteczek to ja mam ciagle zapas i dla mnie to super rozwiazanie, bo tak to musialam zbierac pranie i zbierac, a teraz wstawiam co popadnie, ze dwie chusteczki jakby co i mam wszytsko poprane :)

Buba i bardzo dobrze, ze macie jakiekolwiek dowody, bo bez umowy bylaby kaszana a na dodatek te nagranie z kamer, ciekawe czy jest w ogole jeszcze zapis, ale walcz i skompromituj dziada, obyscie znalezli cos na szybko, bo niefajnie jak wam sie przedluzy, Nelcia az tak długo pewnie nie posiedzi :)

dream a Ty moze troche poodpoczywaj, a nie szalejesz, dlatego tak ci przepowiedzialam, bo ciagle chodzisz babo i cos robisz, a u Ciebie sytuacja nie jest taka kolorowa :)

Lilolo powodzonka, trzymam kciuki musi byc dobrze :)

malinka wyłącz głos w tel i nie odbieraj albo wcale, albo poprostu najwczesniej kolo 10-11, niech spadaja na szczaw, nie myslisz o zmianie pracy po macierzynskim? chyba nie masz tam zbyt ciekawie co?

małkus oo to tez nieciekawe z tymi skurczami, a teraz jest z Twoja ciążą wszytsko ok? bo chyba poprzednia ciąża byla zagrożona

krewetka ale żadnych wieści nam tu nie napisałas, nie masz czasu nas przeczytac? a co tam takiego ciekawego masz do roboty w tym szpitalu?

wirginia trzymam &&&&& za wizyte :)

doris wredna baba z tej Twojej wspolniczki, wlasnie takie najgorsze, tylko o własny tyłek dba, bo nie wie co to rodzina, a z tym sexowaniem haha to mnie rozbroiłas, ale masz w 100% racje, choc moj meżulek tego nie rozumie, niedlugo to sie położe jak kłoda i powiem rób swoje :D

Myślę o zmianie, bo tu już jestem zmęczona tymi dziwnymi sytuacjami. No i chciałabym jeszcze bliżej swojego zawodu. Zobaczymy co czas przyniesie. Na razie bede się delektować macierzyńskim :-D A telefon już ustawilam na automatyczne wyciszenie, więc nie zapomnę już i niech se teraz dzwonią :-D

Ach te Mamusie BB :)
Dziękuję Wam za troskę Kochane - wszystkim na raz i każdej z osobna. Dzisiaj leżałam od 9 do 12...
Powiem Wam, że od rana mam ból tam w kroczu jak na miesiączkę. Nie wiem czy to przejdzie... Kuźwa no. Co się do cholery dzieje chciałabym wiedzieć.

Małkus - właśnie tak jak dziewczyny piszą, nie wskazane są gorące kąpiele, woda powinna mieć max 38 stopni. Bo tylko wzmożesz akcję porodową :) A nie ją uciszysz ;-)

Kamila, dzięki za porady. Wyślę mojego M. po tę maść ichtiolową jak skończy pracę. Póki co smaruję Sudocremem, ale to nie działa za bardzo przyznam. Rozważam pójście do kosmetyczki, ale boję się mega. Więc poczekam, ale jak wstaję czy siadam to aż zaciskam zęby, bo tak mnie to nap.ieprza. Po prostu masakra, nigdy tak nie miałam... Płakać mi się chce... :-(

Wirginia, ja też jakaś nerwowa jestem. Mnie wkurza jak pies liże łapy albo się drapie. Normalnie chcę go związać...

Malinka, dobrze dziewczyny piszą - jak jesteś na zwolnieniu to nie wolno Ci pracować. Wystarczy że ktoś z pracy Cię podpierdzieli, ktoś złośliwy i nie dość że zabiorą Ci świadczenie, to jeszcze mogą jakąś karę przywalić i Tobie i pracodawcy. Nie znam się na tym konkretie jakie są konsekwencje, ale na pewno niesympatyczne. Naprawdę weź to olej. Jesteś na zwolnieniu i niech se szukają sami. Nikt nie jest niezastąpiony...

Eli, hehehe, dobre :) No ja też podejrzewam, że nie zdążę za daleko odejść, posiedzę sobie i poczekam aż się rozwarcie pojawi. Gorzej jak mi te wody odejdą szybciej. Dzisiaj wszystko jest jakieś inne, sikam inaczej, oddycham inaczej, on się inaczej ułożył, jakieś bóle, sama nie wiem czy już nie zwariowałam po prostu...

Wiem wiem.. A życzliwych ludzi nigdy nie brakuje :-/ W domu jak coś robię to pół biedy, bo ciężej nakryć ale w przyszłym tygodniu idę na parę godzin do pracy przeszkolic nowa kobitke bo w końcu jednak kogoś znaleźli!

6 pralka się pierze :szok:, jeszcze tylko jedna i na dzisiaj kończę... Potem jeszcze pościele i ręczniki. :baffled:
Załamka! :angry: Nie wiem jak ja to wszystko poprasuje, ale to już jutro. Kupiłam worek próżniowy w pepco, ale do jednego to się chyba nie zmieści. :confused2:

Powiedzcie mi, ochraniacz do łóżeczka i rożek też prałyście?

U mnie w pracy, mimo, że zastępstwa jeszcze nie ma nikt mi głowy nie zawraca. Owszem szef zadzwoni raz na dwa tygodnie ale to bardziej zapytać jak się czuję i pogadać. Malinko, przecież Ty nie masz żadnego obowiązku, ba, nawet nie powinnaś wykonywać żadnej pracy. :tak:Wiem, że to łatwo powiedzieć, bo gdyby mnie o coś poprosili to pewnie bym to zrobiła w miarę możliwości. Lubię swoją pracę, choć myślałam, że bardziej mi będzie brakowało. :-D

Co do seksu to ja w sumie nie mam żadnych obaw. Pytałam gina czy mogę i czy to nie zaszkodzi skoro ta szyjka mi się odwróciła. Powiedział, że można, więc korzystamy jeszcze. Moje libido nic nie spadło :-D, choć wieczorami już nie mam siły zazwyczaj.
Choć z pozycjami to też bez szału. :-) Zostały same mało romantyczne, hehe. :-)

Mnie ostatnio ugryzła osa w nogę, pierwszy raz w życiu. Wpadłam w taka panikę, że zadzwoniłam na pogotowie. :-D

dream, nie wiem na czym to zapalenie mieszka polega, ale współczuję bardzo. :crazy:

annie, bardzo fajne jest to łóżeczko chicco :tak:

Ja to wszystko wiem :p ale wiecie ciężko odmówić jak wiem że nikt inny tego teraz nie ogarnie.. No a druga sprawa człowiek jest po prostu głupi i chyba ciągle myślę że jakoś to docenia heh

7 pralek?! O rany! Ja dziś ledwo jedna ogarnęłam i ledwo miałam gdzie rozwiesic! A tu już kolejne dwie porcje czekają na pranie a gdzie pozostałe przejrzeć i poprac nie mówiąc o recznikach, pościeli itd! Dobrze że się za to wzięłam bo to chyba będzie dwutygodniowy maraton... Na szczęście prasowanie później :-D

Ale zaduch moze i burza przyjdzie do mnie :) juz moze bo pranie poschlo :)

Co do seksu to u nas na spokojnie bo juz nie dam rady szalec :p no nadrobimy po pologu, oporow nie mamy ani stachu :) częstotliwość częsta ;)

Bylam na cwiczeniach w szkole rodzenia odprężyć sie :) polozna mnie obdarowala nowa dostawa kosmetyków w tym mascia na brodawki wielka tuba wiec kolejna rzecz z losty zakupow odpada. Jak ja lubię tam chodzic :)

Wirginia kciuki za wizyte :)

Dbdg ja upralam ochraniach

Aga to mąż sie załatwił :/

Malinka a nie mozesz im wytłumaczyć ze jestes na zwolnieniu i nic nie musisz?

Ale masz fajnie z tymi prezentami w szkole rodzenia! :-)

Tłumaczyć ja im mogę :-D A kierownik i tak swoje... Dzisiaj powiedziałam że nie wiem kiedy to ogarnę bo mam te problemy z netem, no to usłyszałam że mam iść do kafejki i to zrobić, bo to już wczoraj powinno być zrobione... No ręce mi opadły. Przypomniałam że jestem na l4 i jedynie mogę z domu pomoc gdy naprawia łącze, nie dotarło. No cóż. Kiero mógł wcześniej ogarnąć wiele spraw, ale wolał wpadać w cug i znikać na tygodnie. No ale są równi i rowniejsi

Aga, no to ładnie się mężuś załatwił. Oby obeszło się bez operacji bo wtedy to wszystko się przedłuża. Będzie ciężko ale dasz radę. Mąż w domu też będzie mógł wiele zrobić. Mózg ma sprawny no i w końcu dużo można zrobić na siedząco lub przez telefon/internet. Chodzenie o kulach to chyba też żaden problem dla takiego sportowca ;)

Doris, współczuję. Ja strasznie nie lubię moknąć.

Co do seksu... Mojemu L brzuch nie przeszkadza. Wydaje mi się że wyobraża sobie że go nie ma ;) z tym że nasz ostatni seks wyglądał tragicznie (komicznie?). Musieliśmy zrobić dwa razy przerwę na siku i raz na zajrzenie do internetu w jakiej pozycji będzie dobrze. Skończyły nam się pomysły bo albo L uciskał mi brzuch albo coś mnie tam bolało. Także chyba sobie robimy przerwę do 40tc.

Dziewczyny, czy Wy wycinacie/odprówacie te wszystkie metki? Tego jest cała tona i na samą myśl o tym słabo mi się robi a moja mama mówi że z tych pierwszych rozmiarków trzeba to wywalić żeby bobasa nie gryzło. Pranie też chyba mi na 4 pralki pójdzie.

Hehe no to na prawdę było komicznie :-D

U mnie nadal cisza z seksem. Już prawie 5 miesięcy więc już przywyklam, nawet chyba już mi się nawet nie chce haha :-D A jeszcze trochę do porodu i dodać polog no to może na święta se przypomnę jak to było :-D chyba że znów mojemu celibat się zalaczyl a ja już nie zamierzam się prosić :p poczekam aż mu się zechce i wtedy ja go z pół roku przytrzymam, niech zobaczy jak to fajnie :-D jakaś złośliwa się chyba robię :p

Co do metek, ja na razie nie zamierzam wycinać :-)

Ja nie mam żadnych dobrych wieści. CC pewnie będę miała w piatek. I to w Toruniu :(
Poza cholestaza jest problem z przepływami w łożysku. Dziewczyny nic praktycznie nie przybrały od zeszłego tygodnia. Przepływy są słabe. Jutro z rana mam jechać na Bielany do szpitala. Zrobią mi wszystkie badania dokładniejsze. I tam w piątek mój lekarz ma dyżur i jak się nic nie poprawi to będą ciąć. Według lekarza ryzyko dla dziewczyn jest w tej chwili dużo większe jak pozostają w brzuchu niż poza nim. Chciałabym chociaż do równego 32tc doczekać :(

O kurcze :-( ale skoro dziewczynkom będzie lepiej poza brzuszkiem... trzymam bardzo mocno kciuki, żeby te leki na przepływy zadzialaly a jeśli jednak nie to za szczęśliwy poród! Będzie dobrze! Już są duzutkie i silne :-)

Cześć dziewczyny,czytam Was regularnie ,ale jakoś nie miałam siły nic pisać.

Buba współczuję sytuacji,niepotrzebny stres akurat w takim stanie w jakim jesteś.Trzymam kciuki,żeby udało się odzyskać pieniążki i szybko znaleźć prawdziwego fachowca.

Iga ja mam bóle podbrzusza,czasami takie jak na miesiączkę.Ciągnie mnie ten brzuszek do dołu,pachwiny mnie ciągną,ogólnie chyba zaczynam odczuwać te nieprzyjemne strony ciąży.Pytałam dzisiaj lekarza czy mam się martwić,powiedział,że to są skurcze przepowiadające i dopóki nie są mega regularne i nie bolą(ja raczej czuję dyskomfort) to jest okej.

Wirginia94 ja też jestem ostatnio nabuzowana,wszystko mnie drażni,a najbardziej jak czuję fajki..Nie czaje jak ktoś widząc mój brzuszek i stojąc obok może sobie tak bezpardonowo palić.Ostatnio nie wytrzymałam i powiedziałam gościowi,że chyba w środku wiaty przystanku się nie pali.To tylko spojrzał i leniwie przesunął się za szybę,oczywiście nadal śmierdziało.

aga1986 współczuję,że cały remont został na Twojej głowie. Oby jednak mąż szybko doszedł do siebie,bo operacja w najbliższym czasie to niezbyt dobra opcja.

dbdg kupiłaś taki worek który można zassać odkurzaczem? ja się właśnie nad takim zastanawiam. Napiszesz mi czy są jakieś różne rozmiary i ile mniej więcej kosztuje taki worek? z góry dzięki:) co do prania to ja wyprałam ochraniacz.Rożka nie posiadam.

Colly ja niektóre metki wycięłam. Akurat mnie nie gryzą jak sie ich pozbędę,bardziej mnie wkurza jak takie płachty czuję na plecach.

Co do sexu to u nas brak.Nie ma czasu na rozmowę,co dopiero mówić o jakichś przyjemnościach..

Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza,jest wszystko okej.Szyjka długa,zamknięta. Miałam pobrany ten GBS,od razu zaniosłam do laboratorium.Wyniki mają być w ciągu trzech dni. Dostałam też skierowanie na antygen HBS.
Wczoraj miałam leczonego zęba,na szczęście nie duża dziura. Dokuczają mi tylko dziąsła,bo się mocno rozpulchniły i krwawią.Zawsze miałam z nimi problem,teraz się nasiliło.

Życzę Wam miłego wieczoru:)

Worki próżniowe też używam więc pozwolę sobie odpowiedzieć, mam dwa z pepco i 20 z allegro. Na allegro dużo taniej i sprawują się bardzo dobrze, na razie korki szczelnie trzymają :-)

Mam pytanie o te chusteczki do prania... Jakich używacie? Bo bardzo mnie to zainteresowało i z chęcią bym je kupiła :-D

Malinka ja uzywam chusteczek dr Beckmanna od 3-4 lat i nie zdazylo mi sie nic pofarbowac a piore nasze rzeczy jasne i kolorowe razem a tylko ciemne i czarne osobno wrzucam 1 chusteczke na jedno pranie czasem dwie jak teraz dla Sary jak nie jestem pewna nowych ubran

Lilolo wszystko będzie dobrze, jesteś po dobrą opieką, a dziewczyny nie są już takie malutkie. Jeśli lekarz mówi że będą bezpieczniejsze po drugiej stronie brzucha, to pewnie ma rację. Trzymam kciuki za Was.

Lilolo &&& za dziewczynki. .. lekarze podejmą decyzję najlepsza dla ich zdrowia. ..
Buba teraz jak zależy na czasie to takie komplikacje. .. powodzenia z nowym wykonawca... i żeby tamte mu nie uszło. ...
Ja byłam dzisiaj z młodą w przedszkolu na adaptacji. .. cudowne mam to dziecko ale przykro było patrzeć, jaka ona nieśmiała. .. ale wiem, że jak pozna otoczenie to będzie odwazniejsza. .. i okazało się, że jedna z pań, ta najmłodsza, mieszka w naszym bloku i kojarzymy się z widzenia. .. w grupie 25 osób (w żłobku państwowym w jej grupie było 36 :O) w tym 5 z jej grupy zlobkowej...
A propos samopoczucia ja się czuje bardzo dobrze... nie mam żadnych dolegliwości. .. jedynie brzuch przeszkadza i szybko się mecze... a seks jest tylko ja nie bardzo mam ochotę, zwłaszcza jak K mnie wkurza a potem chce... no i martwią mnie te moje mięśnie kegla, ćwiczę i ćwiczę a efekt żaden. ..
A po porodzie przyznam się, że tradycyjny seks nastąpił dopiero po 4 m-cach. .. do tego czasu blizna po nacieciu bolała tak, że miałam wrażenie ze mnie rezerwie. .. nieprzyjemne to było. ..

Ostatnia edycja:
Kurczę, drugi już raz budzę sie w nocy. Jeszcze koszmar miałam i mi sie spać odechciało... [emoji17] I stopy mnie bolą jakbym się wczoraj gdzieś nałaziła, ech! Końcówka ciąży jest do bani! [emoji16]

Kamila ja za gbs płaciłam 45 zł

Wirginia fajnie, że na wizycie wszystko ok, a twój maluch duży już :)

Malinka ja używam chusteczek z biedronki albo z rosmanna i jedne i drugie mi odpowiadają, teraz w biedrze są akurat, wiec polecam, bo tańsze a Różnicy nie widzę i tez używam ich już ze 2 lata

Dbdg ja też się dzisiaj budziłam mimo wypije melisy. No i mam jakiś wewnętrzny budzik ustawiony na 6:30-45. Niezależnie ile bym spała to budzę się o tej porze i nie chce mi się spać.
Ja dzisiaj znowu mam dzień aktywny. Muszę kilka spraw załatwić a V znowu cały dzień na szkoleniu poza Wwa i muszę jeździć komunikacją miejską gdzie niestety wszyscy niedowidzą i aż dziw bierze, że z białymi laskami nie chodzą. Dzisiaj chociaż parasol wezmę :p

reklama
Lilolo kurcze szkoda ze dziewczynki nie mogą spokojnie posiedzieć w brzuszku ale na pewno lekarze wiedzą co robić i zrobią to co najlepsze dla waszej trójki. Jak się z tym czujesz ze juz może za kilka dni je zobaczysz ? Trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawy :)

Ania kropla ja też w tym tygodniu chodzę z synkiem na adaptacje, chodzimy na 2 godzinki dziennie. Mój natomiast jest odważny wiec z tym problemu nie mam. Uważam że jest trochę nieposłuszny, kilka razy czasem trzeba mówić mu ale w przedszkolu to inne dziecko :) na komendę sprzątamy zabawki to zaczął szybciutko sprzątać a jak zjadł drugie śniadanie to najpierw się zapytał czy może odejść od stołu ;)
Duża ta wasza grupa. Ile jest opiekunek ?

Ja chusteczki do prania tez kupuje w rossmanie.

Do góry