reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dziewczyny ratunku leci ze mnie jak z kranu, temperatura na dworzu rośnie, a wraz z nia rośnie temp w domu. Dzisiajsza noc była najgorsza ze wszystkich, taka duchota ze szok, a wstalam o 5 to sie cieszylam, bo termometr pokazywal 22 st, to ja szybko okna pootwieralam i przeciagów narobiłam, ale nici z tego znowu to samo, chyba jednak ne przetrwam tych upałow :/

Dream nosz k... co za facet, ja bym mu w koncu wygarnela, bo w srodku bym poprostu wybuchała i Tobie tez to radze, bo przeciez nie mozesz tłumic w sobie, to u Ciebie niewskazane, wygarnąć mu i to tak, zeby poczuł się winny, no ja nie rozumiem takiego zachowania sory, nawet w sumie jesli bys nie byla w ciąży to Tobie też coś sie należy, a nie wszytsko Panu Królewiczowi, ja tak na swojego mowie jak mnie tak wk.... Panicz jeden, a co do Twojej Różki to mozeon sie tak zachowuje, bo nie ejst jego córką, myslałas o tym? moze Olka bedzie zupełnie inaczej traktował... czas pokaze, ale plan masz świetny na siebie i życze Ci powodzenia i bede chciała miec na bieząco relacje :D

Julisia nieciekawie u Ciebie z tym żygankiem, chyba juz do konca cie nie pusci :/

kasik jejuu zdrowiej kochana szybko, bo sie wykonczysz

Akatsuki, a jak ospa u Larinki, troche jej przechodzi? wspolczuje, ciagle masz pod gorke

reklama
Dziewczyny pisałyście o zusie i właśnie w tej sprawie mam pytanie. Jestem na L4 od 20.07 i na um o pracę pięcioletniej na pełen etat. Czy muszę się turlać do tych dupków w sprawie kaski? Bo słyszałam, że po miesiącu wypłaty z firmy później odpowiada za to zus. Jak to się załatwia?

dream młoda nie śpi w ogóle w dzien usypianie na noc to też jest bitwa. W nocy wstaje przychodzi do mnie i ściąga ze mnie kołdrę bierze za rękę i ciągnie do siebie do pokoju. pewnie że wypadało by dać po dupie ale ja mam sąsiadów z dwóch stron i nie będę urzadzala im koncertów po nocach bo i tak słyszą non stop jak się na nią drę i pomyślą ze jestem patologiczna jakąś. Poza tym M pracuje non stop, dojeżdża do pracy 30 km codziennie chce mu umożliwić sen bo przecież o wypadek nie trudno jak czlowiek pada na twarz... Prowadze ja do łóżka, daje butle i glaszcze, wlaczam.kołysanki ale ona jest jak na amfetaminie. Śpi po 4 godziny na dobę. Jak ja zostawie samą to zaczyna grzebać po szafkach łazić po domu a tak przecież spać się nie da ...
dolga ona już ma to za sobą. wszystkie krosty zaschly zostały tylko strupki. Od wczoraj wychodzę z nią na zewnątrz..m

Dziewczyny pisałyście o zusie i właśnie w tej sprawie mam pytanie. Jestem na L4 od 20.07 i na um o pracę pięcioletniej na pełen etat. Czy muszę się turlać do tych dupków w sprawie kaski? Bo słyszałam, że po miesiącu wypłaty z firmy później odpowiada za to zus. Jak to się załatwia?

Chybra, pierwsze 33 dni opłaca pracodawca, później ZUS. Jednak jeśli Twój pracodawca zatrudnia powyżej 20 pracowników to świadczenie będziesz otrzymywała od niego, a on będzie rozliczał się z ZUS-em. Jeżeli ma poniżej 20 pracowników to wysyła do ZUS-u (robi to zwykle kadrowa) zaświadczenie (nie pamiętam oznaczenia tego zaświadczenia), że jesteś pracownikiem, przekroczono już 33 dni L4, itp. Jeśli chcesz aby przelewali Ci zasiłek na konto to musisz to zgłosić w placówce ZUS-u lub wysłać poleconym stosowne oświadczenie (jest na stronie ZUS-u), w przeciwnym wypadku kasę przyniesie Ci listonosz. Warto założyć sobie profil internetowy na PUE ZUS, możesz tam sprawdzać kiedy możesz spodziewać się kasy. Aaa i byłabym zapomniała... Jeśli płaci Ci ZUS bezpośrednio to musisz mu dostarczać L4 opisane przez pracodawcę lub upoważnionego pracownika, że przyjął do wiadomości L4, datę przyjęcia L4 oraz informację, iż nadal jesteś zatrudniona.

Mrówkaa ja słyszałam że facet rozwija się tylko do 4 r.ż.
Dream to ci się egzemplarz trafił, może synuś go trochę zmieni na lepsze.

Sorki że milczę ostatnio, ale mam już dość tych temperatur. Nawet gotować mi się nie chce. Dzisiejsza nocka też ciężka, sąsiedzi urządzili sobie imprezę z głośną muzyką,która budziła mnie co rusz, a przecież okna nie zamknę bo się uduszę. M.spał w salonie i nic nie słyszał. Po 2 w nocy kolejna pobudka ale do akcji wkroczył sąsiad z naprzeciwka, opier.dolił nastraszył policją i ucichło.

Od piątku jesteśmy posiadaczami kota:tak:, albo kotki- ja się nie znam, mój tata twierdzi że kotka. Rafi znalazł ją na płocie, mały kicio nie mógł zejść, więc go zdjął, daliśmy mu pić i chyba mu się spodobało u nas bo ani myśli wracać skąd przyszedł. Popytałam po sąsiadach, ale nikt się nie przyznaje że to jego, więc pewnie zostanie. Któraś zna się na kotach? Jak często taki młody kotek powinien jeść? Musimy udać się z nim do weterynarza, żeby obejrzał czy zdrowa i ewentualnie zaszczepił i odrobaczył. Mój M. oczywiście syczy na kota bo ja w ciąży, ale przecież w domu z nami nie siedzi, przynajmniej do czasu kiedy lekarz go nie zbada.

Kitek a to nie pracodawca dostarcza zwolnienie do zusu?
Dolga łącze sie w bólu z powodu gorąca :/ u nas tem nie spada i pomimo ze nie ma slonca to straszny zaduch :/

Akatsuki sto lat dla ciebie :) aby ci sie wszystko poukładalo i pierworodna dały ci w końcu odpocząć :)

Akatsuki kochana życzę żeby w końcu wszystko Zaczęło wam się układać, a twój diabełek zmienił się w aniołka :) a jeśli chodzi o córeczkę to jak przeszła ospa to może by ją zaczął szkolić, mozenpoprostu na sąsiadów nie zwracać uwagi

Ooo dziewczyny u nas na dworze zrobiło się przyjemnie, wieje wiatr i ufff.. Jak dobrze, nawet tych 30 st nie czuc

reklama
dream młoda nie śpi w ogóle w dzien usypianie na noc to też jest bitwa. W nocy wstaje przychodzi do mnie i ściąga ze mnie kołdrę bierze za rękę i ciągnie do siebie do pokoju. pewnie że wypadało by dać po dupie ale ja mam sąsiadów z dwóch stron i nie będę urzadzala im koncertów po nocach bo i tak słyszą non stop jak się na nią drę i pomyślą ze jestem patologiczna jakąś. Poza tym M pracuje non stop, dojeżdża do pracy 30 km codziennie chce mu umożliwić sen bo przecież o wypadek nie trudno jak czlowiek pada na twarz... Prowadze ja do łóżka, daje butle i glaszcze, wlaczam.kołysanki ale ona jest jak na amfetaminie. Śpi po 4 godziny na dobę. Jak ja zostawie samą to zaczyna grzebać po szafkach łazić po domu a tak przecież spać się nie da ...
dolga ona już ma to za sobą. wszystkie krosty zaschly zostały tylko strupki. Od wczoraj wychodzę z nią na zewnątrz..m

A może to na tle psychologicznym korzysta że mam Mame dla siebie bo zaraz pojawi się ktoś inny i to ją tak nakręca? 3mam kciuki by szybko sie to poprawiło. I wszystkiego najlepszego w dniu urodzin spokojnego rozwiązania, mniej problemów a póki co ochłody.

Dream 3mam za Ciebie kciuki ps w branży przedstawicieli handlowych są dobre zarobki wiec jeśli to Twój plan to rewelacja masz świetne podejście na potem BRAWO !! 3mam kciuki !!

kitek dzięki za cenne porady bo mnie też się przydały

Do góry