reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dolga- zdrówka dla synka, mam nadzieję że szybko wszystko powróci do normy no i lepszego samopoczucia życzę! Będzie dobrze ja też czasami miewam myślówy jak to z dwójką będzie choć moje drugie to samodzielne i jeszcze pomoże ale tak to ponoć już mamy że lubimy na zapas się martwić a i tak wiadomo że radę damy :)

Akat- cudna komoda!!!! Ty to zdolniacha jesteś!!!! Pełen podziw że jeszcze Ci się chce i siły masz :) Widzę że pełne obroty masz ;) Co do Lari to myślę że całe zamieszanie ciąża, nerw z wynajmem, przeprowadzka, Twój pobyt w szpitalu a teraz walka z czasem mogły trochę dziewczynę rozregulować-życzę aby szybko się poukładało :) Nell coraz częściej chodzi mi po głowie ;) Liwia Nell R....ale ja niezdecydowana. Znowu dziecko bezimienne miesiąc będzie ;)

Rany to już tak mało czasu??? Na kiedy masz termin CC?

Colly-jeszcze nic nie jest przesądzone i wierzę że na następnym badaniu wszystko będzie w porządku!

Malinka - dobrze że pogadane, teraz czekać tylko na efekt :)

Miłego poranka!

reklama
Buba, 5.12 :szok:, a myślałam, że to ja wcześnie wstaję... :-D

Kurcze, w sobotę po raz pierwszy w życiu użądliła mnie osa, a dzisiaj się budzę jakaś taka wielka pokrzywka i swędzi okropnie. Poszłabym do lekarza, ale oczywiście jest już po 8 więc powiedzą, że komplet... :angry: Chyba jednak jestem uczulona... :baffled:

Zobaczyłam właśnie pogodę, zapowiada się upalny tydzień. Jakie to wspaniałe... :-) Muszę jakiś leżak sobie zorganizować, bo na plaży nie wyleżę na płaskim... :confused2:

malinka, no mam nadzieję, że Twój chłop się poprawi... :tak:

akatsuki, no super to wygląda! pomysł genialny!

colly, może to tylko jakieś chwilowe było, na pewno wszystko jest si!

Dbdg- głód mnie zbudził i budzik Franka bo nowy zegarek sobie kupił i coś poprzedtawiał z alarmem ;) ale wpadłam na BB i dalej w kimę ;) na 2,5 h.

Może leżak na plaję? Ja na leżaku spoko daję radę tylko nogi mysisz mieć w górze np na dtołeczku czy czymś coby krążenie lepsze było....a jak leżę na płaskim to na boku albo na brzuchu mam materac dla ciężarnych ;)

Miłego opalanka ja dziś też zaraz idę uprawiać ten proceder ;)

Colly - oczywiście trzeba to sprawdzić dla własnego spokoju sumienia, ale u mnie na poprzedniej wizycie jak dr badał serduszko to wyszło, że bobas ma w nim zmianę, tzw ognisko hyperechogenne, tez byłam zaniepokojona :-( Ale na ostatniej wizycie jak to badał to powiedział, że już nie ma się do czego przyczepić, bo ognisko tak jakby zniknęło, więc wiesz, będzie dobrze :-) A nawet jeśli będzie arytmia to nie jest to też coś strasznego, jak np ją mam . A skoro taki bobas jest jeszcze w Tobie to w razie czegoś będą mieli czas aby mu to jeszcze zniwelować .

Witam po weekendzie,
U nas upłynął bardzo spokojnie w domu i na spacerach do pobliskiego parku dzięki temu uporalam sie z zaleglymi dokumentami czekajacymi od dawna na segregacje.

Akatsuki śliczna ta Twoja komoda.

Colly trzymam kciuki aby następne badanie serduszka wyszło idealnie może to był jakiś błąd urzadzenia.

Dolga dużo zdrówka dla synka oby choroba szybko odpuscila.

Buba ladnie Nell i coraz bardziej popularne natomiast Liwia tez super nie spotkalam jeszcze małej Liwii.

My zastanawiamy się nad Paulina albo Pola.

Zapowiada się gorący dzień miłego wszystkim☺.

Ostatnia edycja:
A nawet jeśli będzie arytmia to nie jest to też coś strasznego, jak np ją mam . A skoro taki bobas jest jeszcze w Tobie to w razie czegoś będą mieli czas aby mu to jeszcze zniwelować .

Chybra masz arytmię? I jak Ty sobie z nią radzisz? Nie nasiliła Ci się w ciąży? Ja u siebie tego nie lubię i dla mnie szczerze mówiąc to jest nieprzyjemne :-(

Colly ja czytałam trochę po tym jak napisałaś o tym podejrzeniu arytmii u maluszka i u wszystkich było tak samo, to znaczy albo spadki i wzrost uderzeń wynikały z tego, że maluszki przyciskały sobie pępowinę albo w ogóle nie stwierdzono przyczyny a potem wszystkie dzieci rodziły się zdrowe i bez tego problemu. Ale na pewno warto zrobić echo i się uspokoić.

Dbdg, Buba - Wy to jesteście chyba jedynymi entuzjastkami na tym forum upalnej pogody. Ja juz się boję tego co będzie i myślę jak przeżyję :-/ nawet nie myślę o wyjściu na dwór a co dopiero o opalaniu się...

Akatsuki komoda super. Podziwiam pracę i pomysł bo ja po prostu kupiłabym nową a Ty masz teraz super mebel.

Witam i ja...
Nasz (znaczy mój) weekend leniwie, w sobotę K. zdobywał Giewont i Kasprowy ze znajomymi a w nd odebraliśmy młodą od dziadków.... Powiem wam , że nikt się nie spodziewał, że jej pierwszy pobyt gdzieś bez mamuni przejdzie tak bezproblemowo... Czasem nawet mówiła, że nigdy do domu nie wróci... W sobotę była z dziadkami w Janowcu w Magicznych Ogrodach i teraz przeżywa...

Dolga a czy synek przypadkiem nie zaczął odchorowywać żłobka??? u nas pierwsze pół roku było bardzo chorowite....

Ja dzisiaj wizytuję, zapytam gina o te moje wody, na połówkowym AFI było 8, to chyba nie za wiele...

Hej dziewczyny :-) nadrobiłam moją nieobecność weekendy u wszystkich owocne.
Colly 3mamy wszyscy kciuki za badanie.
Akatsuki masz magiczne ręce komoda rewelacyjna !!
Ja zaliczyłam wypad nad jeziorko byliśmy sami na opuszczonym ośrodku warunki znośne- właściciel nas wkurzył bo prąd wyłączał - ale i na to nasi panowie znaleźli sposób :D cóż obsługa agregata nie jest taka trudna i daliśmy radę. Cisza spokój i dobre towarzystwo- choć hormony dały mi popalić- odszczekałam się na szwagra- nieźle mnie zagrzał to mu powiedziałam co myślę. Po godzinie już normalnie rozmawialiśmy. Panowie oczywiście dali w palnik. Ale do zniesienia mój borok jak miseczkę stłukł to się zrobił jak mały chłopczyk no i jak tu sie gniewać. Na drugi dzień co prawda mu to troszkę wypomniałam żeby se dał więcej luzu. Niedziela zaczęła mi się wcześnie właściwie sobota się nie skończyła bo nie spałam całą noc dostałam dziwnego bólu nóg jakby mi miało żyły rozerwać. I o 5 poszłam łowić rybki z już spuchniętymi kostkami.
Wyjazd mimo to bardzo udany choć od 11 wczoraj już naprawdę się męczyłam. Ale nie tylko ja.
NIetsty wczoraj zaliczyliśmy spięcie z mężem rozwalił lodówkę którą pożyczyłam od rodziców i nie wytrzymałam wybuchłam na niego pod blokiem bo szarpie jak głupi zamiast robić pomału. Obraził się. Wlazł mi brudny do łóżka- co to to nie warknęłam drugi raz że ma spadać pod prysznic to się obraził i poszedł spać do naszej przyszłej sypialni i tak se od wczoraj śpi na ziemi.
Może i ja przesadzam ale niechże mi się ten mąż ogarnie. Myślałam że przyjdzie w nocy ale duma mu nie pozwala. Ja dziś strajkuje nie wstaję z łóżka. Musze nazbierać siły na ten ciepły tydzień a w nim nauki dla chrzestnych chrzciny i latanie po mieście. Więc dziś laptop tv łóżko.

Colly a badania ciagle robi ten sam lekarz ? Nie trudno zaznaczyc obszar innego naczynia i rytm jest zaklamany . u nas bylo podejrzenie fali zwrotnej .. A jak przyszlo co do czego to cos po prostu wchodzilo w ' osluchiwany obszar ' i fali zwrotnej nie ma podobno . dla przypomnienia mamy : wspolny pien tetniczy typ I duzy ubytek miedzykomorowy , dodatkowa glowna gorna lewa zyle , i przerosnieta jedna komore plus wada genetyczna.

Ja wlasnie sms dostalam z przypomnieniem o wizycie ( uwielbiam tych lekarzy mimo ze.pamietam sa swietni ze.sie martwia i przypominaja ) i ze wizyta przyspieszona o 20min bo chce nam.poswiecic wiecej czasu a nie chce Miec spoznien pozniej. ;)
Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny. Wróciliśmy z rodzinnego wyjazdu a już jutro jedziemy dalej, do Krakowa. Mam, prawdę mówiąc, dość ;) Wracamy 8. sierpnia i już się raczej nie ruszę z domu do porodu :) Nie miałam jak Was czytać więc mam meeeeega zaległości :( Mam tylko nadzieję, że nic złego się tu nie działo?
Dziś mamy wizytę u ginekologa i alergologa. W piątek w Kr USG, którego już się nie mogę doczekać <3
Miłego dnia Kochane!

Do góry