reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Akatsuki dzięki we wtorek ide do lekarza to się dowiem co jest zgrane. Czytałam, że ponoć jakiś hormon się wydziela który rozluźnia więzadła aby miednica się powoli poszerzała. Tylko u mnie to kurcze boli z tygodnia na tydzień bardziej. No nic dowiem się we wtorek.

Też tak miałam ale około 32tc więc uważam że na coś takiego jest w twoim wypadku za wcześnie. Na tym etapie ciąży tylko lekkie bóle są normalne a nie takie że wciskają w fotel.

Dziewczyny byłam na immunoglobinach i chce mi się płakać. Seria zastrzyków domiesniowo i nie mam ani jak usiąść ani jak się położyć ;( całe uda i tylek w plastrach a boli dookoła jak po szczepieniu na gruźlicę....

Osobiście nie znam żadnego przypadku w którym lekarz przepisywałby ciężarnej jakiekolwiek leki (dupka, luteinę czy cokolwiek innego...) bez powodu. To prawda,że wiele kobiet jedzie na tych lekach, ale to wynika z tego,że większość z nas ma jakieś defekty albo utratę ciąży w przeszłości....W swoim otoczeniu widzę więcej przypadków poronień i/lub par niemogących zajść niż szczęśliwie donoszonych i urodzonych dzieci. Niestety....takie mamy czasy,że się sypiemy i mamy co raz więcej problemów ze zdrowiem. Co więc jest złego w tym,że na choroby zażywa się lekarstwa??? Ja miałam za niski progesteron więc go uzupełniam. Bez tego albo bym nie zaszła albo straciłabym ciążę....

welcia86 ja również stosuję gęsi smalec, do smalcu dodaję jeszcze rozgnieciony czosnek i smaruję młodego nie pachnie to wszystko rewelacyjnie ale działa dodatkowo używam jeszcze prawoślazu do picia i inhalacji

dolga a mogę spytać o przyczynę tych nocnych jęków? zęby czy inny czort ?

u nas na odmianę panuje w domu półpasiec tak, że spodziewam się ospy u syna :eek: mam obraz tego co będzie się działo i już mam dość...

Mrówkaa to prawda "sypiemy się" niestety winien temu wszystkiemu przede wszystkim jest przemysł żywieniowy dodatki do żywności, to czym pryskane są owoce i warzywa nawet z butelek Pet w których przechowywana jest woda uwalniają się związki chemiczne mające wpływ na płodność o zanieczyszczeniu środowiska już nie wspomnę, z bólem serca słucham historii dziewczyn które nie mogą doczekać się potomstwa.

Ostatnia edycja:
Ostatnio znajomy lekarz mówił cytuję:
"Wyniki badań nasienia mężczyzn,które 20 lat temu uznawane były za patologiczne, dziś są normą dla przeciętnego mężczyzny"
Strach pomyśleć co będzie za kolejne 20 lat? Niedługo zostanie nam już tylko in vitro i cała ciąża na lekach...

Ja jestem w 6 tygodniu ciąży. Na usg widać już serduszko. Jednak ginekolog zapisał mi Luteinę i Duphason do kolejnej wizyty (za 2tyg). gdyż miałam małe brązowe plamienia. Na wizycie nic nie było widać, miałam je kilka dni wczesniej. Jednak zapobiegawczo zapisał mi je. Miała któraś z Was takie plamienia?

reklama
Witam was serdecznie kobietki =) mam do was pytanie ponieważ dzisiaj po południu zaczęły strasznie boleć mnie plecy z prawej strony nad nerkami co prawda kiedyś miałam problemy z korzonkami Co o tym myślicie strasznie się martwię. Następna wizytą u ginekologa dopiero 16 marca a teraz będzie weekend i nie przyjmują. Pomozcie

Do góry