reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Malinka mi oczywiście nikt nic nie powiedział :wściekła/y: ale ja od początku biorę wit. FALVIT MAMA i tak jest jod ale ma 0.115 mg więc chyba mało ?? Jezu ja chce już urodzić bo oszaleje z tym wszystkim :-:)wściekła/y:

Mrówka przykro mi że mała się pochorowała na sam wyjaz,ale najważniejsze że już wszystko ok,tylko ty się podlecz,albo do lekarza

Dobrze spojrzalas? Ja właśnie na necie sprawdziłam i falvit mama ma 200 mg :-)

reklama
hmm no na necie patrzylam bo wyrzuciłam opakowanie nooo ;)

A teraz sprawdzilam znów i masz rację ufffffffffffff choć jedno dobrze mam

No to super :-)

A ja gdyby nie to że raz spytałam czy mogę brać witaminki i lekarz mi odpowiedział że jak mnie to uspokoi to mogę coś tam se kupić to do tej pory nic nie zalecił ani nie spytał a w karcie tego nie zapisał.. Ciekawe czemu jedni zalecają a mój to zlewa..

U nas dxis w cieniu 36 st bylismy caly dzien na dzialce ü kuzyna - basen, odpoczywanko i tak od 10-20 mloda w minute zasnela ale bylo super bo pomoczylismy sie w wodzie dla ochlody.

Kamiliove uwazaj na siebie
Malinka moj gin tez nie zlecil mi witamin tylko w 1 trym kwas foliowy i nic ale wyniki mam ok to w sumie po co wystarczy zbilansowana dieta - warzywa, owoce, ryby itp i nie yrzebs dodatkowo lykac nic

Hej dziewczyny!

My niedawno dotarliśmy do domu. Urlop nam się skrocil, ale niestety wczoraj popołudniu dostałam dziwnych skurczy i na gwałt szukałam na miejscu gina, który by mnie przyjął. Okazało sie, ze skrócila mi się szyjka- fuck! I dostałam infekcji stąd te skurcze. Przepisał globulki i tabletki do lykania i kazał wracać do domu bym sobie gorszych szkód nie narobila bo takie upały są szkodliwe dla ciężarnych. W taka pogodę ponoć najwięcej jest poronien i przedwczesnych porodow. Jestem lżejsza o 250zł ale i spokojniejsza bo miałam usg.

Muszę trochę odpocząć i potem napiszę wiecej.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Uważaj na siebie i dzieciątko :-*

Mam nadzieje ze niedługo te upały przejdą, ale czytałam ze w następny weekend kolejna fala upałów

Malinka mój gin też nic o witaminach nie mówił,mąż mi kupił i brałam żeby mu przykrości nie zrobić,lekarze uważają że jeśli dobrze się odżywiasz i morfologię masz okey to nie trzeba witamin,ja też kończe to opakowanie i na razie bastuje bo morfologię mam 12 :)

A moj znowu jakis nadgorliwy byl bo hemoglobine miala wysoka ponad 13 a i tak kazal kupic witaminy i dodatkowo żelazo ;) kupilam i biore ale zelazo to nie codziennie tylko co 2-3 dni...

Witajcie dziewczyny ja dzisiaj zaganiany dzień
Kamilove uważaj na siebie
Wakacje się zaczeluy to każda intensywnie wykorzystuje ten czas :)
Ja przed chwila wróciłam z nad morza :)

reklama
Hej

Miałam sie wczoraj pojawić ale nie dałam rady, zrobiłam pyszny obiad kurczak słodko kwaśny na ostro z ryżem, zjadłam talerz i przy przedostatnim kęsie zdążyłam tylko rzucić talerz i dobiec do toalety... Mam nadzieje ze jednak mdłości i wymioty nie wracają, żęto było jednorazowe... Ale tak mnie wymęczyło ze padłam i spałam...

Dzis mam dzień na telefonie, bo próbuje wynająć mieszkanie które Rodzice kupili i jest troche chętnych :)

Kamilove uważaj na siebie :*

Wirginia zazdroszczę morza ;)

Co do witamin to sie z Wami nie do końca zgodzę. Poniewaz cześć witamin nie jest dobrze wchłanialna z pożywienia, wiec nawet odpowiednia dieta nic nie da, dodatkowo cześć składników diety jest potrzebna do prawidłowego rozwoju dziecka, co nie koniecznie wyjdzie na usg, ale dopiero za pare lat w zyciu...
Moj gin tez troche to olewczo potraktował i kazał brać tylko folik i tran, ale kiedyś duzo gadałam z Teściem o Big 5 i tłumaczył mi co jest potrzebne do czego, wiec brałam i biorę witaminy na własna rękę :)

Oczy sie zamykają... Chyba czas spać...

Przeczytałam dzis smutna wiadomość, znajoma ze staraczek (miała rodzic w styczniu) straciła dzieciątko :( straszne to jest jak duzo kobiet teraz traci dzieciątka :(

Do góry