reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

mi w szpitalu położne mówiły ( a byłyśmy tam tydzień więc trochę się ich nasłuchałam :)), że jeżeli dziecko nie ma żadnej alergii to powinno się jeść wszystko tylko w normalnych ilościach, a nie np zjeść naraz 5 kg mandarynek, podobno to spowoduje, że dziecko później nie powinno mieć alergii pokarmowych. Ja i w ciąży i po porodzie jadłam wszystko i mała nigdy nie miała ani kolek, ani żadnych problemów skórnych.

reklama
Iza a po odstawieniu nabialu robilas probe po jakims czasie? Bo krostek u nas juz nie ma i sie zastanawiam czy robic ta probe, czy nie warto. A jajka jesz?

Karola witamy na forum;) u mnie to samo. Tylko mały zaczął namiętnie ssać lewego kciuka. Kupiłam chyba wszystkie smoki świata prócz TT i dalej nic. Butla też jest zła. Teraz czekam na przesyłkę z butlą calma medeli, jak to już nie pomoże to jeszcze długo bede uwięziona.

Judy podejrzewam, że podczytujących jest dalej mnóstwo. ;p

Izabella ja około 3 tygodni uważałam z jedzeniem. Teraz jem wszystko ale z głową prócz ostrych ale i tak nie lubie. Mało tego ostatnio nawet nie gardze szklanką napoju gazowanego.

Nina ja też przytrzymywalam kazdy smoczek i nie dziala. Ale sama sobie narobilam bo malutki w pierwszym miesiacu łapał smoka ale zbytnio nie bylo potrzeby żeby mu dawać to nie dawałam. A na zumbie bylam kilka razy i to nie dla mnie. Sto razy bardziej wolę aerobik.

Jajka jem. Nie robiłam jeszcze próby za tydzień mamy szczepionkę i zobaczę co mi doktor powie. Mówiła że dla niej mój Jaś to tak pół na pół bo dość nietypowo ta jego skóra wyglądała.
Ja też gazowanego sie napije nie raz. Czytałam gdzieś że gaz nie przechodzi do mleka no bo jak ? Ale nie wiem ile w tym prawdy

Ostatnia edycja:
W mieszkaniu za cieplo nie mamy srednio ok 19 stopni w nocy nawet ponizej 18, nie lubimy jak jest zbyt cieplo w domu. W domu jest w bodziaku i spodenkach, skarpetki ma rozne ale dobrr gatunkowo bawelna albo frote i w kazdych jest tak samo.

Cyntia to teraz zacznij karmienie zawsze od lewej piersi i pozniej zmieniaj na prawa. Ja tak robilam na poczatku bo w prawej piersi mialam malo pokarmu to od zaczynalam kazde karmienie. Robilam tak do wyrownania laktscji w obu piersiach

Garmelka jak podpytasz lekarza o te mokre stopki to daj znac co powiedziala.

Izabella ja raczej unikam ale od czasu do czasu cos zjem smazonego, raczej wiekszosc pieke w worku.

Mala juz sie obudzila na cyca. Mam nadzieje ze pospi teraz ladnie.

Izabella ostatnio troche slabiej przybiera niż na początku ale to chyba normalne. Urodził się z wagą 4.070kg, ma 14 tygodni a teraz waży 7.400 wiec kawał bobasa już jest ;) hihi

Dzieci śpią ale relax :]

Nianisia chyba jasno i wyraźnie napisałam że nie mam do nikogo pretensji ! Zapytałam dlaczego dziewczyny się przeniosly i dostałam odpowiedź to czy ona mi pasuje i czy się z nią zgadzam to już moja sprawa. Napisalam tylko że jest mi przykro i tyle!!!!
Garmelka owszem czytałam ale nie wykorzystywalam tego w żaden zły sposób. Pisząc w necie chyba każdy soboe zdaje sprawę że ktoś go będzie czytał. Jeśli poczulas się urażona moim podczytywaniem to bardzo przepraszam ale z tego co się prientuje to za każdym razem jak ujawniala się nowa mama to nikt nie miał pretensji o to że czyta forum również i Ty dlatego troszkę nie rozumie twojego oburzenia.
Tak jak Judy napisała lepiej pisać o naszych pociechach.
Pozdrawiam

No to faktycznie Nianiusia kawał faceta. Mój urodził sie 4340 , najmniej spadł do 4180 a teraz wazylam sie z nim no to wyszło mi 6500 . Dzisiaj równe 12 tyg . O Boże jak to szybko leci, zaraz będą siadać i raczkowac ;-)

reklama
Nianiusia a ja dokarmiam bo mój starszak był bezsmoczkowy i bezbutelkowy i teraz z młoda nie chciałam tego błędu popełnić i właśnie butelki Tomme Tipe polecam.
A mnie aerobik nie kręci, ale po 11 miesiącach nie znałam układów i komicznie wyglądałam.

u mnie laktacja i przybieranie w drugą stronę boje się że mała je za dużo i jest za pulchna. Można dziecko przekarmic piersią. Butelkę dostaje chyba z raz na tydzien.

podobno kołki nie są od tego co my zjemy, co innego alergia.

betii Twoje dziecko też się budzi zaraz chwilę po uśmięciu wieczorem, moje pół godziny z zegarkiem.

Ostatnia edycja:
Do góry