reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ja tez jem wszystko i smażone, i frytki, i gazowana wodę i mała nie ma żadnych problemów brzuszkowych. Mi mówili w szpitalu, ze to co jadłam w ciąży to moge jeść, bo dziecko juz sie z tym spotkało. I tak jest u mnie.

U mnie tez ze smoczkami bieda, ale z butelki na początku ładnie jadła, teraz nie sprawdzałam, mam nadzieje, ze tak zostanie.

reklama
dziecka nie da rady przekarmić piersią, wiem to też od położnych bo moja Kaja jak się urodziła ważyła 4,600 i była strasznym żarłokiem, potrafiła wisieć na piersi po 2 godz.!!!!!! Myślałam, właśnie, że za dużo je i będzie grubaskiem :) ale położne mi powiedziały, że mlekiem z piersi nie da się utuczyć niemowlaka.

Najdziwniejsze jest to, że ona je mleczko z butli, a do smoka nie chce się przekonać.

Ja polecam wszystkim siłownie tzn dokładnie areoby + ćw. siłowe + trochę diety i już po 2 tyg zobaczycie efekty :)

Ja niestety do ćwiczeń dopiero wracam, bo dostałam krwotoku podczas porodu i musiałam trochę odczekać, ale jeszcze tydzień przezd porodem można mnie było spotkać na siłowni :)

Karola wow tydzień przed - podziwiam. Ja już na schody nie mogłam wchodzić. Zresztą miałam zakaz z uwagi na przerwy w bliźnie po poprzedniej cc

ja w czwartek mam szczepienie i dowiem sie ile waży ale ponad 7 będzie. Mamy niecałe 12 tyg i urodziła się 3440 i 58 cm. W kwestii wagi wychodzi poza siatkę centylowa.

ja też już się turlałam bardziej niż chodziłam bo miałam ogromny brzuch, a poza tym byłam tak opuchnięta, że nie mogłam stopy w żadne buty włożyć, ale po lekkim wysiłku fizycznym czułam się duuuuużo lepiej :) poza tym to, że byłam rozciągnięta spowodowało, że udało mi się uniknąć cesarki, której się panicznie bałam i urodzić naturalnie dość dużą dzidzie

Kajka 15 kończy 3 msc i waży też około 7 kg (ważyłam się z nią a później sama :))

Karola, ja tez w ciąży dość duzo sie ruszałam. I po ostatnim intensywnym spacerze z małżeństwa odeszły mi wody.
Ale dziecię 4.6kg to naprawde spore na sn - fajnie, ze Ci sie udało. :)

reklama
Do góry