reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Jak szczepicie swoje malenstwa?

5w1 czy lepiej 6w1

A co z pneumokokami,czy rotawirusami.

Wogole nie wiem o co chodzi w tych szczepionkach,ktore wybrac

reklama
Judy kciuki;-) juz niedługo

Mizzah olej to.nie daj sobie wmówic ze karmiac mm robisz zle.

Gosiak mnie od poczatku nic nie ciągnie a szwy rozpuszone.
No juz 5tc mineło.Moze sprubujemy;-)

Dziewczyny orientujecie się może jak to jest przy karmieniu piersią, ile czasu mija od momentu jak coś jemy/pijemy do momentu aż trafia to do pokarmu? Bo tak się czasem zastanawiam.

Mizzah - nie dasz rady stosować się do wszystkich rad bo one są sprzeczne i zawsze będziesz robić cos źle... tak się potoczyło ze nie karmisz i koniec. Płacz, wyrzuty czy zamartwienie się nic nie dadzą, większość niemowlaków jest na mm i żyją dobrze się rozwijają. Nie wiem jakie są dokładnie statystyki karmienia piersią ale cos mi się kojarzy ze poniżej 30% matek karmi dłużej niż 3 mies.
Ja karmie ale moja mama nie karmiła ani mnie ani moich sióstr. Mieszanki 30 lat temu były gorsze a w my dotrwałyśmy do wieku dorosłego zgryz mamy ok no i po 2-3 dzieci ;-)

Judy - a wiesz co to za tabletki dostajesz na rozkręcenie akcji?

Czarna_85 - też się zastanawiała, czy jak np. wypije kawę po karmieniu to czy będzie jej ślad w mleku po 3 godz. no i czy np. po 6 będzie dalej...:baffled: Położna ma być w poniedziałek to zapytam

Ostatnia edycja:
Zostawili mnie na porodówke, skurcze mam częste ale rozwarcie postępuje po mału. Boli okropnie. Dobrze ze jednak sa postępy.

Co do kofeiny, to sytuacja jest inna. Dziecko nie ma enzymu, który usuwa kofeinę. U dorosłego kofeina wydala się po paru godzinach, u niemowląt zajmuje to parę dni.
Zanim wartości z naszego posiłku przenikna do pokarmu mija nawet parę godzin i jeśli piersi są oprozniane, to są w nim 24 godziny.
Płyny szybciej przenikają do pokarmu - alkohol juz po 30 minutach (i szybciej znikaja).
Gdy mialam chory pecherz, to lekarz kazal wziac mi leki zaraz po karmieniu i karmić po 2 godzinach.
A po porodzie polozna kazala pic herbatke na laktacje 30-15 minut przed karmieniem.

reklama
Do góry