reklama
Mizzah - nie dasz rady stosować się do wszystkich rad bo one są sprzeczne i zawsze będziesz robić cos źle... tak się potoczyło ze nie karmisz i koniec. Płacz, wyrzuty czy zamartwienie się nic nie dadzą, większość niemowlaków jest na mm i żyją dobrze się rozwijają. Nie wiem jakie są dokładnie statystyki karmienia piersią ale cos mi się kojarzy ze poniżej 30% matek karmi dłużej niż 3 mies.
Ja karmie ale moja mama nie karmiła ani mnie ani moich sióstr. Mieszanki 30 lat temu były gorsze a w my dotrwałyśmy do wieku dorosłego zgryz mamy ok no i po 2-3 dzieci ;-)
Judy - a wiesz co to za tabletki dostajesz na rozkręcenie akcji?
Czarna_85 - też się zastanawiała, czy jak np. wypije kawę po karmieniu to czy będzie jej ślad w mleku po 3 godz. no i czy np. po 6 będzie dalej... Położna ma być w poniedziałek to zapytam
Ja karmie ale moja mama nie karmiła ani mnie ani moich sióstr. Mieszanki 30 lat temu były gorsze a w my dotrwałyśmy do wieku dorosłego zgryz mamy ok no i po 2-3 dzieci ;-)
Judy - a wiesz co to za tabletki dostajesz na rozkręcenie akcji?
Czarna_85 - też się zastanawiała, czy jak np. wypije kawę po karmieniu to czy będzie jej ślad w mleku po 3 godz. no i czy np. po 6 będzie dalej... Położna ma być w poniedziałek to zapytam
Ostatnia edycja:
Cyntia85
Fanka BB :)
Co do kofeiny, to sytuacja jest inna. Dziecko nie ma enzymu, który usuwa kofeinę. U dorosłego kofeina wydala się po paru godzinach, u niemowląt zajmuje to parę dni.
Zanim wartości z naszego posiłku przenikna do pokarmu mija nawet parę godzin i jeśli piersi są oprozniane, to są w nim 24 godziny.
Płyny szybciej przenikają do pokarmu - alkohol juz po 30 minutach (i szybciej znikaja).
Gdy mialam chory pecherz, to lekarz kazal wziac mi leki zaraz po karmieniu i karmić po 2 godzinach.
A po porodzie polozna kazala pic herbatke na laktacje 30-15 minut przed karmieniem.
Zanim wartości z naszego posiłku przenikna do pokarmu mija nawet parę godzin i jeśli piersi są oprozniane, to są w nim 24 godziny.
Płyny szybciej przenikają do pokarmu - alkohol juz po 30 minutach (i szybciej znikaja).
Gdy mialam chory pecherz, to lekarz kazal wziac mi leki zaraz po karmieniu i karmić po 2 godzinach.
A po porodzie polozna kazala pic herbatke na laktacje 30-15 minut przed karmieniem.
reklama
Podziel się: