reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Renisus - a naszym pampkiem mogłybyśmy bardzo skrzywidzic bo mamy turbo zielone śmierdziele po naszym mleczku:)

Sunovia - moja za to pierwszy raz spi cały dzien ( z małymi przerwami na jedzenie i stękanie) i juz cała drżę co przyniesie noc bo niemożliwe żeby przy jej aktywności tyle spac... Wrr

Marika - ja tez trzymam za was mocno kciuki i mimo ze silna kobitka jestes to wytrwałości i wiary ze bedzie dobrze!!! :)

Mizah - nie marz sie!! Musimy wkoncu zacząć walczyć! Jak nie potrafimy o siebie o nasze szkraby chociaż by wypadalo... Ja tez polecam to mleko co Kotulcia- moja pije od soboty wieczorem + espumisan i dicoflor i 6 godzinne histerie zamieniły sie w max 2 godzinne o niższym natężeniu krzyku:)
A przerabiałam mleko; enfamil, bebilon comfort, bebilon ha, nestle nan pro.
JUDY- co tam sie dzieje u Ciebie? Czyżby wkoncu cos sie działo???
Pscółka - dzieki:) taka waleczna Lwica teraz bede ze niech cały NFZ drży... :)

reklama
Ja też zauważyłam że w polsce panuje taki terror laktacyjny ja chciałam i od początku byłam nastawiona na karmienie piersią mateuszka tym bardziej że jule też karmiłam ale mnie bardzo pomogła przy julci położna która przychodziła do nas do domu u mnie przy pierwszym dziecku nie było wiele na początku mleka i to ze byla karmiona piersia wymagalo ode mnie wiele wysilku min sciaganie mleka po nocach sytemem 7 5 3 a mimo tego wysiłku nerwy i zmeczenie daly swoje poza tym jula w 5 miesiacu byla na 10 centylu kiedy w 7 miesiacu przeszlimy na bebilon to skoczyla odrazu na 75 centyl poza tym nie oszukujmy się karmienie dziecka na początku strasznie boli przyjemnością staje się to po jakiś 2 _3 tygodniach dlatego uważam że dla dziecka najważniejsze jest nie to jak się je karmi ale szczęśliwa i spokojna mama teraz nie denerwuje się mam sztuczne mleko w domu na wszelki wypadek a mleko leci same a mateuszek rośnie jak na drodzach

Jak byłam w szpitalu to na sali leżała że mną bardzo sympatyczna dziewczyna której dziecko nie chciała chwycić sutka za nic na świecie kilka położnych próbowalo go tego nauczyć ale po kilku minutach się podawały ale za każdym razem kiedy szła po sztuczne mleko słyszała w głosie położnych dezaprobatę bardzo ja to dolowalo

Garmelka mialam Ci pisac ze w Mlekolandii nie bedzie narazie Anti Colika, za dwa tyg beda miec dopiero jakies info:( a kiedy bedzie mleczko to nie wiadomo, zamawialismy teraz z allegro.

Mimo ze Ksiezniczka marudna jest w dzien to teraz spala od 22-4 wiec spoko. Moglaby kolejna 6 godzinna ture spania zrobic ale zauwazylam ze nad ranem i rano spi niespokojnie po max 3h..

Nasza niespala od 18 do 2 nad ranen, za kazdym polozenien do koszyka budzila sie i zloscila. Poddalam sie i spi z nami na lozku. Zrobie podejscie teraz po zmianie pieluchy i drugim cycku.

Moja jadła o 23 :/ o 00 poszła spać ZNÓW jak w zegarku bo tak i już. Wybila dwunasta i nagle sruuuu padła...co jest grane ,?? O 4:50 była karmiona zakupszczala łóżko, podłogę i Tate! !! No bo zrobila 3x kupke do pieluchy, wiec Tatus zmienił i zostawił dupkę do wietrzenie a tam bachhhhh strzał...hahaha żałuję ze nie widziałam jego miny. Rano muszę do Rossmana po jakirs mleko.....a jak zmieniacie? Od razu czy stopniowo????

Nie wiem co jest. Adik jest strasznie nerwowy. Zasypiał do 1:30 w strasznych nerwach. Od 21:45 byl placz i nerwowka. Teraz się wybudzil i widzę, że dalej jest nerwowy.
Mąż twierdzi, że to przez pogodę. Bardzo u nas wieje. Jak ja się cieszę, że nie doszło wczoraj do szczepienia, bo bym bym myslala, ze to po nim.

Mizzah, mleko powinno zmieniać się stopniowo.

U nas fajna nocka, młoda spała 21 - 4.40, teraz jeszcze śpi, a ja jem śniadanie i czekam, żeby ja nakarmić.
Drugi mały oszołomek biega po całym domu z balonami i wyspiewuje te swoje arie ;-)

Sunovia to bede mieszać jeden z drugim i obserwować.
Wszystkiego najlepszego od ciotki i Poli dla Twojej córci :)

Cyntia - no u nas też koszmarnie. A ty jeszcze nad morzem mieszkasz to juz wogole. A powiedz jak tam Twoj kręgosłup sobie radzi z noszeniem wozka/ gondoli na dół? ??

reklama
Kogosia - no widzisz, mimo ze Ty karmisz to masz zdrowe podejście. Ja tez sie nastawiałam. Kupiłam chyba z 7 staników do karmienia, piżamy i koszule i dupa bo psychicznie siadłam ... Ale trudno.

Kotulcia - jaka butelka karmisz? Firma, pojemność i ile dziurek w smoku. A co do mlekolandia to wlasnie wiem bo wtedy co byliśmy właściciel stał na dworze i wkoncu nam otworzył w drodze wyjątku i sprzedał ostatnie opakowanie i mówił o chwilowym zastoju...
Agniecha/ do Ciebie to samo pytanie:)

Cyntia - co do asertywności to kiedyś musimy sie zmobilizować- mnie wkurzają niektóre zawody - począwszy od liceum i nauczycieli gdzie trzeba było tytułować "pani profesor" a niektórzy to nawet mgr nie mieli, przez "panią magister" w aptece - pó lekarzy którzy niestety często maja jakaś wyższość (przynajmniej ja ostatnio ba takich trafiam) jakby niewiadomo kim byli i jaka wiedzę mieli...
Judy- jak tam? Dawaj znać bo ja juz sie doczekac nie moge!!! ;)
Sunovia- buziaki dla "starszej" od ciotki garmelki ;)

Do góry