reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Pscółka - ja bym wyróżniła dwa rodzaje stęków. Jedne właśnie na gazy / kupkę, przy których jest też prężenie i grymas twarzy -widać, że wtedy się młoda męczy. A drugie to takie po prostu głośne stęki i jęki przez sen, wierci się wtedy, ale raczej nic jej nie boli, nie ma też grymasu na twarzy. Te pierwsze, tak to rozumiem, powinny przejść po 3mscu, jak się układ trawienny rozwinie. A lekarz mówił o tych drugich, że może być głośniej.

Sunovia -nasza śpi w leżaczku bujaczku, jakoś lepiej się tu czuje, bo ma mniej miejsca. A dla nas wygodniej, bo przy łóżku, można szybko zajrzeć. Za jakiś czas emigrujemy do łóżeczka, leżaczek zostanie na dzienne drzemki.

My też lekko ubieramy. Nawet nie mamy jeszcze kombinezonu żadnego, no ale na zimę to już trzeba będzie kupić. Tak to używamy śpiworek plus kocyk tylko, ewentualnie cieplejszy pajac i kocyk.
No ale mamy dosyć zabudowaną gondolę.

Skoro świt byliśmy u pediatry z tym odparzeniem, bo było wczoraj przez to płaczu co nie miara. No więc tragedii nie ma, naskórek otarty i to powoduje ból. Narazie mamy dwa razy dziennie psikać octaniseptem i smarować Cicaplast baume b5 z Roche. Jeśli nie pomoże to do wyboru albo tormentiol (tak, zawiera kwas borowy, który się wchłania i może być szkodliwy, ale jest ponoć bardzo skuteczny) albo clotrimazolum krem / imazol pasta -ale one są już silniejsze, przeciwgrzybiczne, u nas nie ma takiej potrzeby. No i w ostateczności dał maść na receptę ze sterydami. Wierzę, że nie będzie takiej konieczności.

Aha, dopytałam o te szczepienia. Tak jak napisała Justine. Obie szczepionki 6w1 zawierają lepsze wersje szczepienia na wzw, w tym ta droższa właśnie engerixa. Cenowo wychodzi tyle co szczepić 5w1 plus engerix. Rzeczywiście to jest pewien argument z tą drogą podania, pomyślimy.

Pytanie do tych, co noszą w chustach - jak dzieciaczek Wam zaśnie w chuście, to przekrzywia się na którąś ze stron czy trzyma się prosto?

Kciuki za ostatnią rodzącą! Powodzenia.

reklama
Ale Wam zazdroszczę tych pierdzieli:-D. Ja przez to stękanie spać nie mogę. I tak jak pisze Domka zaczyna się o świcie, dzisiaj np od 3 do 7:30 z małymi przerwami. Teraz też śpi i co kilka minut jęczy.

katinka - ale masz elegancika:tak: ja idę na łatwiznę, byle szybciej czyli kombinezoniki i dla juniora i seniora:-D

renisus - haha, mój najczęściej zasypia jak ja muszę wyjść i przy Szymku pomóc:tak:

cyntia - Mati nawet nie płakał przy pobraniu, a miał ich sporo w szpitalu, zobaczymy jak będzie na szczepieniu

Witam Was Dziewczyny i ja. Czytam Was prawie od samego początku, ale jakoś nie miałam sposobności by do Was napisać. Teraz jednak, jak przeczytałam, że planujecie ukryć wątek, to przestraszyłem sie nie na żarty :) jednak dużo kożystałam do tej pory z Waszych doświadczeń ciążowych a teraz niemowlaczkowych i powiem szczerze, że nie chciałabym stracić tej możliwości. Napiszę więc coś o sobie. Moja starsza córka Nina urodziła sie w 2010 roku w 38 tc z wagą 2640 g. W październiku 2014 r zostałam po raz drugi mamą małej Nelki, która urodziła sie w 37 tc z wagą 2570 g. Obydwie ciąże przechodziłam z cukrzycą ciążową, w tej niestety musiałam nosić pessar. Obydwa porody zakończone siłami natury. Mieszkamy pod Warszawą. Bardzo proszę o przyjęcie mnie do Waszego grona. Postaram sie już teraz udzielać sie w Waszych dyskusjach. Życzę tez szczęśliwego rozwiązania Judy38.

Mój to dziś przechodzi sam siebie. Jeszcze trochę i cierpliwości mi braknie. Cały dzień jest jakiś niespokojny,płacze bez powodu,po chwili przestaje. Spać mu się chce,ale jakieś bóle go wybudzają. Jakiś taki jest nieswoj.
Od wczoraj podaje biogaje,a od dziś wit. D może to przez to. Już sama nie wiem.
Jeszcze jest cały w krostkach na twarzy. Nie wiem z czego to. Podejrzewam oliwke i krem do buzki,a może to jakas alergia. Bratowka mi mówiła ze dziecku do 3 miesiąca wychodza hormony poporodowe i dziecko może mieć jakieś krostki,wypryski.
Dzwoniłam do położonej to mi powiedziała rumiankiem przemywac,bo pewnie to potowki. Ale jak potowki to nie wygląda. Czasem to już mam dość

Na szczęście Nina jest bardzo wyrozumiała i nie okazuje zazdrości, chociaż do ostatnich dni ciązy spała ze mną w łóżku i była typową córeczka mamusi. Teraz natomiast tatuś przejął większość obowiązków przy starszej i Ninka przyjęła to wszystko jako coś naturalnego. No ale w końcu ma już prawie 4,5 roku. Nela natomiast jest raczej grzeczna, wiec większych problemów nie mamy.

Babina jeśli krostki sa tylko na buzi to może to trądzik niemowlęcy mój nato też taki ma wczoraj był u nas wujek pediatra i kazał smarować buzie sudocremem a jak nie pomoże to trzeba udać się do lekarza po receptę na oksycord u nas ten autorem zadziałał buzia dużo ładniejsza

Krostki sa tylko na buzce i we włoskach. A tak wyglądają

Załączniki

• 1415891963987.jpg
    1415891963987.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Dziewczyny jakie sposoby stosujecie na zrobienie kupki u Waszych maluchow? Bo moj jak do tej pory robil kilka razy dziennie tak od trzech dni nic i troche sie chyba meczy :( probowalam zalozyc mu kawalek czopka ale kurde nie umiem :( caly czas mi sie wyslizguje zamiast wejsc

Do góry