reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Mojej koperkowa herbatka pomaga i leżenie na brzuszku

Moje dziecko źle znosi szczepienie musiałam podać czopka przeciwbólowegm i od razu się uśmiecha widać ulgę na buzi

Babina to wygląda na potowkd moja też taka miała, pomogła kąpiel w krochmalu

reklama
babina moja tez ma krostki a na policzkach takie zaognione,albo potowki albo tradzik,jak chłodno to bleknie.ja przemywam gotowana woda i nic z tym nie robie samo zniknie

Babina to tradzik, nam lekarz kazal zostawic i ewentualnie myc woda przegotowana i niczym nie smarowac. Uczulenie to takie mniejszs krosteczki, Jula ma jedno i drugie. ImageUploadedByForum BabyBoom1415903073.080911.jpg uczulilo ja albo oliwka albo szamopon, jedno i drugie odstawilam i juz jest o wiele lepiej. Tradzik jak jest chlodno jest mniej widoczny.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1415903073.080911.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1415903073.080911.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 61
Czarna - sproboj popodkurczac nozki tak do brzuszka i delikatnie dociskac...baczusie powinny pojsc a i kupka moze wyskoczyc :tak:

Kchasia - nasz corcie maja tak samo na imie ;-) witaj !

U nas w razie problemów z pierdkami hitem jest zmiana pieluchy. Tzn młody leży na przewijaku bez pieluchy i strzela ;) Nie wiem co go tak pobudza do bączków i kupki. Pozycja? Swoboda? W trakcie zmiany przecieram młodego wacikami zwilzonymi ciepłą wodą. Mąż ma teorię, że to od ciepłych wacikow na pupce. Dziś strzelił mi na świeżo wyprane spodnie ;)

Odkąd odstawiłam te wszystkie espumisany, to kupki są żółte i bez śluzu.
edit: i młody tak nie ulewa.

Ostatnia edycja:
My jeszcze nie używamy leżaczka-bujaczka. Młody siedzi w nim skrzywiony. Nie chcę mu fundować skoliozy.

Mamy wyniki młodego. Myślałam, że dostanę zawału. Oczywiście już miałam doła, stres, bo wyszła anemia. Hemoglobina 10,93, hematokryt 33,3. Zadzwoniłam do mamy i mnie uspokoiła. W 2/3 miesiącu pojawia się tzw. "anemia fizjologiczna". Gdy w pierwszym miesiącu normy są zawyżone, bo dziecko ma jeszcze wartości z brzuszka, to później wartości te spadają i normy są niższe niż u dorosłego.
Piszę, gdyby któraś z mam była w podobnej sytuacji (może nie wpadnie w panikę jak ja).

To tabelka ze strony z normami hemoglobiny dla różnego wieku dzieci:
22.jpg

Załączniki

• 22.jpg
    22.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 52
Renisus moj maly ma tak samo na powiekac i brwiach toen trondzik? Bo mi pediatra powiedzial tylko zeo normalne:-/ a i moja wizyta u pediatry to jakas poraszka, ludzi pelnooo mega scisk,koles ogladal Stasia z 1 minute eh... i nawet mi nie powiedzial kiedy mam znowu byc haha a ja z tego szoku zapomnialam spytac!

Mamly wazy juz 5100! Na samym cycu. Czasem jednak mam dola jak on zaczna sie wpieniac jak je:-/ alee dla dziewczyn ktore tez maja ten problem ja malego albo nosze chwile i znowu daje tego samego cyca albo daje 2 i ta metoda zawsze dziala, polozna powiedziala ze wlasnie tak mam robic albo odciagac wczesniej jak maly sie tak irytuje to go tym odciagnietym dokarmiac.

Judy jak tama, sa postepy?
Aa powodzenia:-)

A to moje malenstwo z dzis ma wlasnie 4 tygodnie:-)

Załączniki

• 20141113_134939.jpg
    20141113_134939.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 64
  • 20141113_142921.jpg
    20141113_142921.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Kacha - trądzik niemowlęcy jest normalny. Związany jest z hormonami od mamy. Zejdzie w końcu. Jeśli jest łagodny, to przemywanie buzi wodą wystarczy. Nie powinno się natłuszczać buźki wtedy. U nas był delikatny, a teraz już tylko delikatna kaszka.

Do góry