reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Renisus tez sie zastanawiam jak tam mroczko. A ona miala miec od razu cc czy wywolywanie i proba sn?
Nie boj sie wywolywania, z mlodym po czopkach rodzilam 4,5h a teraz po oksy i zastrzyku jakies 3(moze 3,5h bo nie wiem jak dlugie te fazy porodu mi wpisali) - takze wywolywanie nie jest zle a czasami szybsze niz naturalne rozpoczecie porodu:)

Jutro mamy miec wyniki i jak cos sobota do domku, oby sie udalo w koncu wyjsc. Zaciskam zeby zeby przetrzymac jeszcze te dwa dni...

reklama
Mizzah: ja miałam podobnie. Może nie płakałam, ale miałam doła, nie czułam żadnych uczuć do córki i strasznie się cieszyłam, jak ją na noc na obserwację zabierali. Przystawić jej też nie umiałam, a na odchodne neonatolog powiedział mi, że głodzę dziecko, bo nie wybudzam go na karmienie. Po powrocie do domu wszystko przeszło.

Dorota: trzymam kciuki. Dziś masz termin porodu, ciekawe czy dziś urodzisz.

Kotulcia dzieki za slowa otuchy;) trzymam kciuki za wyniki i aby w koncu Was wypuscili. Mroczko miala miec szanse na porod sn, tylko ze u niej to cisnienie wiec cc tez pewnie byla brana pod uwage. Jedno jest pewne, krzywdy jej nie zrobia;) moze da dzisiaj znac.

Ja też mam dość, brzuch jeszcze większy. Aby nie myśleć jak mi źle to robię co popadnie. Pokój Krystianka posprzątany. Kącik małego w jego pokoju na zdjęciu. Ma też łóżeczko w salonie ale muszę dokupić materacyk i poszewki.

U mnie produkcja ruszyla... kartki małego z informacją o jego narodzinach do wysłania. Jak skończę to się pochwalę... taki zwyczaj z Holandii zapożyczony :D

Załączniki

• 1412239751133.jpg
    1412239751133.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 82
  • 1412239793801.jpg
    1412239793801.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 82
  • 1412240050304.jpg
    1412240050304.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 80
  • 1412240089666.jpg
    1412240089666.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 85
  • 1412240214468.jpg
    1412240214468.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 81
magda - my też podłączamy do Karchera, ja najbardziej się nadaje tylko musisz nieco otworzyć ten lufcik na rurze, żeby ssanie było mniejsze:-D

garmelka - tych filtrów to aż tak często się nie wymienia, więc nie ma co kupować na zapas. Poza tym można wrzucić do woreczka na bieliznę i wyprać w 90 stopniach.

Mizzah - to normalne tj. i Twoje obawy i spadek wagi na początku u maluszka, jak wrócisz do domu to M pomoże. On będzie pilnował, Ty odeśpisz i świat będzie piękniejszy. Ale daj sobie kilka tygodni.

Dorota - zgodnie z życzeniem, kciukasy zaciśnięte &&:tak:

Izabella - współczuję, zdrówka dla syna:tak:

katinka - ale masz piłeczkę fajną:-D

Ja dzisiaj po pobraniu, mam nadzieję, że uda mi się odebrać wyniki przed porodem. Po wyniki GBS-a muszę podjechać, bo obawiam się że przy okazji następnej wizyty (11.10) to może być za późno.

Dziewczyny czy z lekka żółtaczka moga wypuscic do domu? Od czego to zależy bo slyszalam ze niekiedy wypuszczaja np. Wiem ze w Anglii tak robią.

Mizzah póki stopy różowe a nie żółte to nie jest źle z żółtaczka. My wyszliśmy do domu z lekką żółtaczka. O ile dziecko nie potrzebuje naświetlan to nie ma przeciwwskazan żebyś wyszła. A jak ty się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję że trochę lepiej.

Mizzah - nas wypuścili z taką ciut ponad normę i mieliśmy się stawić do kontroli jakoś po 3 dniach do tej przychodni co jest przy szpitalu. Z tym, że u nas nie było ani infekcji, ani naświetleń w szpitalu, tylko taka żółtaczka ciut ponad normę.

reklama
Do góry