reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

judy zerknij na te:

RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKOŁA RODZENIA Strona główna

https://www.profuturaprogram.pl/szkola-rodzenia-wprowadzenie/

Ja jestem w sumie zadowolona ze swojej SR. Wiadomo że było trochę informacji które już wcześniej gdzieś wyczytałam i wiedziałam ale mnie najbardziej interesowało jak wygląda to wszystko w tym szpitalu i jakie mają podejście. No i w sumie już wiem :happy2: W sobotę mamy drugie i ostatnie spotkanie, pewnie będzie o karmieniu, pielęgnacji itp.

Ale ja biegam sikać :wściekła/y: nie chcę przesadzać ale chyba z 30 razy na dobę :baffled:

reklama
Olcia - ja przed ciaza nosilam A wiec moje maluszkibyly...pociazy szkoda slow, ale kolezanki mnie pocieszaja ze po jakims czasie jest szansa ze wroca do jormy tyle o ile ;) wiekszychbym nie chciala bo dobrze mizmalymi bylo :)

Kachaaaa - doczytalam pozniej . Kamien z serca, bo brzmialo groznie. Czyli mniej wiecej tak samo bedziemy konczyc ;)

Czarna - ja tez siusiam na potęgę. A jeszcze jak akurat mi brzuch stwardnieje to kaplica :p

Powiedzcie mi czy jak wam się macica stawia, to twardnieje cały brzuch, czy tylko np u góry, bądź po boku taka twarda klucha się robi.

Gosiak ja miałam takie no małe B, w pierwszej ciaży o fajnie urosły a później jak przestałam karmić to skapciały... dodatkowo schudłam i ważyłam mniej niż przed ciążą i ciężko było mi wrócić do wyjściowej wagi... chyba dopiero po 9 msc od porodu ważyłam tyle ile przed. a Cycuchy no cóż.... szkoda gadać:p ja dopiero teraz czuje że mi się powiększają :p nie chce myśleć co to będzie po tym porodzie i karmieniu :p

ja tez siusiam co chwile :p eh.... szczerze Wam powiem że chciałbym już październik rodzić :p

Ja tez do kibelka latam co 5 min. Wogole brzuch mi twardnieje co chwile. I boli w jednym miejscu tak dziwnie. Po lewek stronie 5 cm od pepka.nie wiem czemu. Ale mala co chwila sie kreci w brzuszku I wypina wiec raczej wszystko ok. Poza tym nie moge lezec bo kregoslup mnie tak boli ze juz sama nie woem co robic. Poddaje sie ; (

To wam pojeczalam troszke :/ ahhh jescze tylko 6 tyg albo I mniej, choc wolalabym nie.

Mroczko :-)
mam taka sama posciel w misie na drabinkach , jeżeli dobrze widze :-)
ja mam niebieska dla małego:-) strasznie mi sie podobała:-)
Mamy podobny gust :-)
Pozdrawiam :-)

Babina mi jak twardnieje to cała macica... jest twarda jak skała.

Magdalenka a takie coś jak opisujesz to czuje jak mała się wierci i pleckami albo główką naciska na brzuch tylko po prawej stronie;) i wtedy jest twarde tylko w tym miejscu a reszta macicy jest mięciutka

Gosiak ja miałam takie no małe B, w pierwszej ciaży o fajnie urosły a później jak przestałam karmić to skapciały... dodatkowo schudłam i ważyłam mniej niż przed ciążą i ciężko było mi wrócić do wyjściowej wagi... chyba dopiero po 9 msc od porodu ważyłam tyle ile przed. a Cycuchy no cóż.... szkoda gadać:p ja dopiero teraz czuje że mi się powiększają :p nie chce myśleć co to będzie po tym porodzie i karmieniu :p

ja tez siusiam co chwile :p eh.... szczerze Wam powiem że chciałbym już październik rodzić :p

Ja to mam cyce wieksze niz brzuch. Wogole przeraza mnie to co sie z nimi dzieje. Nie moge stanikow nosic no zaraz czuje dreteienie idace po zebrach. Przetestowalam rozne staniki I ze wszystkimi to samo nawet w obwodzie te luzniejsze tez to samo. Dop bez stanika nie czuje bolu a wiadomo grawitacja dziala :/ martwie sie ze brzuch po porodzie spadnie a cyce zostana I bede jak pamela :/ zke sie czuje ale co zrobie -nic :/

Babina mi jak twardnieje to cała macica... jest twarda jak skała.

Magdalenka a takie coś jak opisujesz to czuje jak mała się wierci i pleckami albo główką naciska na brzuch tylko po prawej stronie;) i wtedy jest twarde tylko w tym miejscu a reszta macicy jest mięciutka

Ja mam tez ten bol jak cala jest twarda :/ wzielam mg moze sie uspokoji I stawianie minie.

reklama
Do góry