reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Kacha ja też biore luteine 3x2 i też mam dużo wodnistych upławów :p czasami po kąpieli nie zdąrze sie ubrać i znowu musze wskakiwać pod prysznic:p nie są zupełnie bezbarwne takie delikatnie białe.

Mnie natomiast odchodzi czop po kawałeczku.... tak samo jak w pierwszej ciąży miałam.... Byle te 3 tygodnie jeszcze wytrwać i będę szczęśliwa!:p

pytanie do mam których maluszki są ułożone pośladkowo- jak radzicie sobie ze spaniem?! Jak położe się na boku czy to prawym czy lewym z poduchą między nogami (inaczej juz nie da rady) to mała tak kopie że nie da się spać i te kopniaki aż bolą. kopie prosto w kości ...wy też tak macie? z kolei jak połoze sie na plecach to mi twardnieje brzuch więc to odpada.. Moja dodatkowo jest już bardzo ale to bardzo nisko i wlaściwie to jak dotkne tuż nad spojeniem to też ją już czuć....

Wcześniej któraś pytała ale przyznaje nie pamietam już kto, jakie koszty utrzymania drugiego dziecka... hm... szczerze mówiąc nad tym sie nie zastanawiałam. Myślę, że na pewno jest mniej wydatków ale i tak są... My musimy kupić już dla starszego normalne łóżko zeby z łóżeczka mogła korzystać córa.... do tego trzeba kupić pościel- wkład i poszewki... nowe butelki smoczki kocyk....a później to już kwestia pampersów.... u nas i tak dużo jedzenia się marnuje więc ja już nie moge się doczekać aż będzie wszystko jadła żeby te straty były mniejsze:p wydatki to się pewnie zaczną dopiero w wieku przedszkolnym/szkolnym.... taka wyprawka dla dwójki dzieci przy obecnych reformach.... no może być słabo :p

reklama
No ja już mogę rodzić. Mam wszystko :-D dzisiaj zrobiłam ostatnie zamówienie. Jeszcze na weekend łóżeczko przywiozę i jak przyjdą wszystkie przesyłki to już będzie wszystko :-D

marrika ja właśnie poprasowałam wszystko:-) Nie mam tylko pampków i chusteczek które zakupię jutro:p Ale jak to mój mąż stwierdził że w komunie nie żyjemy i zawsze można kupić w razie czego:) Więc torbę dla młodej dopakuję i idziemy rodzić - o ile księżniczka sobie tego zażyczy:-) Nic mnie nie boli i nic nie dolega i już ręce mi opadły (brzuch to już dawno), więc cóż - czekamy na godzinę zero :tak: Chciałabym wiedzieć kiedy to będzie;)

Zjadłyśmy zupkę i korzystając że dzisiaj teściowa odbiera młodego ze szkoły i zawozi na trening to chyba się zdrzemnę - trzeba korzystać póki można:)))

Ją też już wczoraj kupiłam smoczek i chusteczki wszystko mam:-)zastanawiam się czy nie kupić sobie więcej dużych majteczek bo po cc muszą być wysokie aby były poza linie blizny;-)gacie po tacie;-)

kacha - ja bym pojechala na IP sprawdzic czy to nie wody, jak radza dziewczyny ! bo kurcze troche tego musi byc skoro az wkladka przeciekla. Ja uzywam cieniutkich discreet i mimo , ze uplawow ma sporo i zmieniam pare razy dziennie to nie przeciekla nigdy. Pewnie, ze wody moga sie saczyc, nie musza od raz chlusnac ;-) oo wdoize, ze jednak nie ja sama jeszcze na luteinie, co prawda tylko 1 tabletke na wieczor, ale myslslam, ze juz nikt nie bierze . DO kiedy macie zalecenie brac ?

Produkcja mleczka ma wiele wspolnego z psychika oj ma :tak: nie ma co sie stresowac tylko zawsze na spokojnie. Ja wiem, ze dlugo teraz nie bede karmic, nie mam jak napisala Olcia parcia a wrecz to nie dla mnie. Moze tez dlatego siara sie jeszcze nie pojawila. W poprzedniej ciazy juz na tym etapie cos tam lecialo...

Gacie po tacie :-D:-D:-D dobre Monia

No ja wczoraj oglądałam smoczki w hurtowni i w Tesco z tommee tippee i nic mi się nie podobało a dzisiaj na allegro zamówiłam z jakieś nowej serii animal :-) cudowne:-) mam tylko nadzieję że mała będzie chciała smoka. A nie tak jak jej siostra antysmoczkowe dziecię;-)

I właśnie przed chwilą udało mi się na allegro kupić karuzele do łóżeczka Fischer Price z projektorem i pilotem ale zamiast misiów są rybki kolorowe. Używana kupiłam za 50zł :-D plus przesyłka oczywiście

O matko, rozmroziłam zamrażarkę i wysprzątałam lodówkę i umieram na łóżku! Ciekawe jakby się takie szaleństwa porządkowe skończyły jakbym się po nich nie kładła :confused: wypróbuję za 2 tygodnie może :-p

kacha ja też mam takie wycieki z klementyny a nie biorę luteiny, i też już czasem miałam myśli że to wody :baffled: ale jednak to śluz.

Mój besio ma 102 cm. Nawet wrzucę zdjęcie bo wczoraj pstryknęłam :happy2:

Ostatnio też dokupiłam sobie trochę takich bawełnianych gaci ala szorty bo pewnie dużo ich będę używać w domu po szpitalu.

marikka - ja to sie naszukalam smoczkow dla Tymka ! najpierw kupilam wlasnie TT i nie chcial...kolezanka przywiozla mi zapas Nuka tych lateksowych, to chwycil, no ale nadszedl czas wymiany i tu mialam problem co kupic. Bo TT nadal nie chcial i tak trafilam na smoczki MAM - jak dla nas rewelacja, takze polecam bardzoooo ! Gratki karuzelki mamy taka sama ;-)

Dziewczyny , w ktorym miejscu mierzycie obwod brzuszka ?? tak pod pepkiem ?? :-p glubie pytanie ale teraz jakos mi ciezko namierzyc odp miejsce :-D a ciekawa jestem

Gosiak ja wlasnie nie mam parcia na karmienie, bo mloda karmilam 10, 5 miesiaca, czyli do polowy grudnia. Wiem jednak, ze bede drugiej corce chciala dac to samo co pierwszej. Pierwsze 6 miesiecy na 100% bedzie tylko na cycku.

Olcia u mnie przygotowania polegaja na tym samym. Kupilam 1,5 rocznej corce nowe lozeczko, na ktore ciagle czekam. Dzis dokupilam do niego materac lateksowy, kape w grochy i ozdobne poduszki w jakies drzewka i w ksztalcie mufinek. Dobrze, ze maz nie wchodzi w historie naszego wspolnego konta :) Myslalas o tym jak to bedzie z wieczorna pacyfikacja mlodego czlowieka w otwartym lozku?

Czarna niezla z Ciebie zawodniczka. Ja leze i zdycham po zakupach internetowych. Najgorsze jest to, ze mam czas na zakupy w galerii, bo dziecko pojechalo na 3 dni do babci, a ja doslownie nie mam sily zwlec sie z lozka. Nawet nie popralam ubranek. Snilo mi sie dzisiaj, ze urodzilam naturalnie nad ranem przez sen :) potem zadzwonilam do mojego gina, zeby zrobic mu niespodzianke, ze juz po wszystkim :)

Mam plan kupic wszystko i poprac w max 2 dni i w ten sposob zaczac i zakonczyc przygotowania. Powiedziam juz mezowi, ze musimy zrobic to expresem, bo ja juz nie mam sily, a bedzie gorzej.

reklama
Witam dziewczynki! Rzadko się udzielam ale często Was podczytuje... I mam pytanko.... Czy w pierwszej ciąży może wystąpić konflikt serologiczny? Ja mam grupę AB Rh- a mąż 0 Rh+. Raz już miałam robione badanie na przeciwciała anty rh i wtedy nie stwierdzono przeciwciał. Wczoraj miałam kolejne badanie i wyniki miały być za 3 dni a dziś dzwonią z przychodni, że mam się zgłosić do lekarza żeby powtórzyć badanie bo coś nie tak... Nie wiem co mam myśleć.... Przez całą ciąże wszystko było ok a teraz na sam koniec ogromny stres.... Co sądzicie???

Do góry