reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
atu - poczekaj jeszcze ze 3 tygodnie z tą dynią, może być idealna na rozkręcenie akcji porodowej:tak::-D

cyntia - u mnie były podobne odchyły i o ile nóżki faktycznie nadal ma krótkie, to z główką nie sprawdziło się, była mniejsza:tak:. Lekarz niestety prawdę powiedział, reguły nie ma, ale te po sterydach to raczej płucka dają radę:tak:

Myślisz PSCÓŁKA że moja dynia może być hitem jak pierogi na wrześniówkach :-)

Kupiłam zwykły laktator ręczny z lovi. Koleżanka mówiła ze miała i ręczny i elektryczny i niestety dla niej ten elektryczny był za mocny i ja bolało . Wiec kupiłam tylko ręczny. Za chwile zaczynam szkole rodzenia :) pierwszy raz. Zobaczę jak to w Dk wyglada.

Hej :) Dzisiejszy wpis będzie nieco chaotyczny za co przepraszam-cały czas myślę o koleżance która jest w 27 tc i wykryli nieprawidłowości u dzidziusia... cały czas czekam na wiadomosci po konsultacjach :(

Z tymi wymiarami dziecka na usg to różnie bywa. Mi od początku mówili, że będzie duży. urodził się w 37 tyg. z wagą 3170g 56 cm obwód głowy 33 cm. Wiec nie był gigantem :p

Ja mam laktator ręczny Aventu i jestem z niego mega zadowolona, póki co przy nim zostaje.

Herbatki laktacyjne... hm... przy pierwszym dziecku nie działały... karmi troche dawało rade. a już po całym karmieniu doszłam do wniosku, że główną role to chyba odgrywa psychika... nie karmiłam długo, bo nie miałam parcia... po dwóch miesiacach musiałam dokarmiać mm i zaczęłam się stresować że nie mam mleka że trzeba pobudzić itd.... no i tak sie zestresowałam że po miesiącu ledwo 20 ml wyciągałam. Jak już odpuściłam to znowu było go dużo dużo więcej... A i jesli pijecie te herbatki to zwróćcie uwage na to czy jest koperek :p Mojemu synkowi nie służył i miał przez niego zaparcia. Wszyscy mi mówili pij taką koperkową i dziecku też koperek parz :p ehe nigdy więcej ;P

Do higieny intymnej tylko i wyłacznie mydełko białego jelenia :] Nigdy nie go nie lubiłam ale po pierwszym porodzie tak się do niego przekonałam że używam do teraz :)

Na hemoroidy polecam maść posterisan przynosi ulge dosłownie w pół godziny i jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Magda6m lekarze wiedzą co robią, nie stresuj się kochana. Niektóre dzieci które rodzą się wcześniej nie mają żadnych problemów a urodzone o czasie mają cechy wcześniacze. nie ma na to reguły także głowa do góry;)

A na zgage uwaga pomaga mi woda z ogórków kiszonych ;D i w pierwszej ciąży i teraz jak miałam kilka razy to pomogła:p a niby nie powinna bo to kwas:p

Czarna my mamy u rodziców najzwyklejsze łóżeczko turystyczne... praktycznie coś takiego tylko w innej kolorystyce i gładkie bez nadruków ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE NEWBUDDY PEGY SUPER CENA (4544222328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Na sporadyczne spanie czy wyjazdy idealne. Składa się szybko, zajmuje mało miejsca. Nie kupowaliśmy z tą opcją ktora umożliwia podniesienie poziomu spania, bo wydało mi się to bez sensu - sporadyczne spanie to można sie kilka razy schylic ;).

Mamy też kojec coś takiego KOJEC KWADRATOWY BERBER HORN ŁÓŻECZKO 24H W-WA (4533644296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. do niego dokupiliśmy materac na wymiar bo założenie było takie, że będzie w nim spedzał więcej czasu więc musi mieć wygodnie. Taki kojec jest dobry jeśli macie dużo miejsca, nie nadaje się do ciągłego przewożenia bo nie składa się do małych rozmiarów:p

Ooolllciaaa- dzieki ze info o maści na hemory
MonaG- ty polecalas avenoc? Wlasnie czytam ba gemini i w przeciwwskazaniach jest ciaza i laktacja wiec odpada... :(
Kacha- polecialas do apteki? My Cie nie straszymy ale lepiej to sprawdzić:)

garmelka ogólnie po pierwszej ciąży miałam straszne problemy, wypróbowałam duzo maści czopków nasiadówek i szczerze teraz musiałm kupić tą maść ze wzgledu na ciąże i żałuje że wcześniej o niej nie słyszałam ! serio teraz miałam taki nawrót hemoroidów że nawet podczas leżenia mnie bolało a to rach ciach i po bólu... Ważne jest też żeby się nie kąpać czy spłukiwać w ciepłej wodzie, powiedziałabym że lepiej nawet zaciśnąć zęby i dupke zlać zimną wodą tez pomaga... Teraz po tej ciąży będę musiała iść do lekarza, bo sama sobie z tym nie poradze a jak poradze to tylko doraźnie...

Garmelka widzisz ją stosowałam miałam ulotkę i nic nie pisało o przeciwskazaniach (brak danych dokladnie)poleciła mi ją moja kuzynka farmaceutją i kobieta w aptece:-)moja gin nie miała nic przeciwko!

Ostatnia edycja:
Garmelka zmienilam majteczki i wkladke i jest ok:-) paski i tak sobie kupie jak z pieskim bede szla na spacerek, zawsze spojojniesza bede:-)

Tak sobie pomyslam ze moze to dlatego ze ja ta luteine biore hym?
Dziekuje za porady:-*

A jak tam wasze brsiolki ile juz maja? ;-p

Garmelka widzisz ją stosowałam miałam ulotkę i nic nie pisało o przeciwskazaniach (brak danych dokladnie)poleciła mi ją moja kuzynka farmaceutją i kobieta w aptece:-)moja gin nie miała nic przeciwko!

No popatrz... Nie wiem czemu tak jest... Na gemini odrazu info o przeciwwskazaniach... Ja wiem, ze często piszą żeby najpierw konsultować sie z lekarzem, wtedy wiadomo ze nie było badań... A tu tak z grubej rury ze nie... Hmmm

Ooollciaa- mi sie pojawiły jak zaczęłam prace siedząca, jakieś 3 lata temu, pozniej długo spokój i teraz w ciazy:( na szczescie nie krwawią ale znamy to okropne uczucie "obcego w 4 literach" :(

Kacha- no to dobrze ze dobrze:) ja sie wczoraj nasłuchałam o sączacych wodach i rożnych ich kolorach i co za tym idzie ze dzisiaj tez robie zamowienie na gemini i kupie te paski - mam nadzieje ze maja...

reklama
No popatrz... Nie wiem czemu tak jest... Na gemini odrazu info o przeciwwskazaniach... Ja wiem, ze często piszą żeby najpierw konsultować sie z lekarzem, wtedy wiadomo ze nie było badań... A tu tak z grubej rury ze nie... Hmmm

Ooollciaa- mi sie pojawiły jak zaczęłam prace siedząca, jakieś 3 lata temu, pozniej długo spokój i teraz w ciazy:( na szczescie nie krwawią ale znamy to okropne uczucie "obcego w 4 literach" :(

ja stosowałam dwa dni i zaraz się wchłonęły- parę dni temu znowu się odnowił i następnego dnia po smarowaniu nic nie było:) a nawet zdarzało się że krwawił ale ta maść mi pomogła :)

Do góry