reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Powoli przymierzam sie do pierwszych zakupów dla maluszka. Fotelik jest dla mnie koszmarem. Czytam i czytam ale sama już nie wiem. Podoba mi sie maxi cosi cabrio fix. Mam jednak dylemat czy montować go z baza czy bez. W samochodzie mamy system isofix i było by wszystko fajnie tylko ze producent zaszyl tapicerkę i zeby moc użyć isofix trzeba oddać auto do tapicera zeby w miejscu mocowań zrobił dziury i je obszyl. Fotelik mozna nocować tez pasami i wtedy nie trzeba kombinować z tapicerem. Nie chce oszczędzić na bezpieczeństwie maluszka ale z ta baza musimy jeszcze trochę auto podszykowac ... Wy kupujcie z baza?? Moze bardziej doświadczone mamy powiedzą czy ta baza aż tak bardzo podnosi komfort i jest taka nie zbędna?

judy - komfort poprawia zdecydowanie, bo zamocowanie fotelika trwa 2 sekundy, no i poprawia bezpieczeństwo. My nie mamy isofixa, ale i tak kupiliśmy bazę do fotelika (mamy wózek Teutonia i do niego fotelik i bazę tej samej firmy). Nie jest ona montowana przez tapicerkę, tylko tak jakby ma wystającą nogę, którą wkłada się między tylnym a przednim siedzeniem. Może jest taki patent też dla innych fotelików, może warto się przejść do jakiegoś sklepu z fotelikami i podpytać.
https://www.google.pl/search?q=baza...iX7Qby0IHQBw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1188&bih=568

Dzięki. Moze jednak poszukamy kogoś kto by nam zrobił to wejście w tapicerce. Swoją droga głupota ze system jest ale użyć go nie moge dopóki nie zrobię dziurek. Czytałam ze w innych autach tez maja ludzie ten sam problem.

HEJ Dziewczyny! Jestem tu całkiem nowa..szukałam jakiegoś forum, na którym mogłabym z kims pogadac o ciąży..obawach i radościach. Czy mozna dołączyc?

judy - ja tez polecam baze; polecam maxi cosi familyfix, poniewaz bedzie na dluzej (pasuje pod ten pierwszy fotelik dla maluszka oraz pod nasfepny, niestetynie pamietam do jakiej on jest wagi:sorry:) i tak jak pszczolka mowi zamontowanie trwa kilka sekund, nztomiast z pasami trzeba sie czasami niezle nameczyc:)
Masakra, jakis koles w wagonie poprosil o podwyzszenie temperatury nawiewu:/a mnie sie juz robi duszno...Niecierpie takich samolubmych ludzi, wystarczylo sobie sweter zalozyc, a nie w samej podkoszulce wyskakiwac:wściekła/y:

pscółka dziękuję za przyjęcie.. :) może zacznę od krótkiego wstępu.. mam 23 lata, a w dniu terminu porodu skończę 24 :) jestem 21/22 tygodniu ciąży (ciągle mam problem z tymi tygodniami ) ;p czekam na córunię - Liwię. Jutro usg połówkowe.. i ciągłe obawy, nie wiem czemu tak mam.

Dziewczyny od razu pozwolę sobie na pytanie, może akurat któraś z Was odpowie.. miałam robione badanie AFP i chciałabym zapytac o Wasze wyniki tego badania w 17 tygodniu ciąży... bo ciągle mi się wydaje, że mój wynik był za niski, chociaż lekarz mówił, że jest ok.

reklama
Judy - z tego, co kojarzę to Ty Szczecinianka jesteś, więc jakbyś była w Szczecinie, to możesz podjechać do mnie na herbatkę i przejechać sobie u mnie po brzuszku detektorem tętna płodu. Kupiłam sobie taki lepszejszy i dzień przed tym jak doszedł poczułam pierwsze konkretne kopniaki - w sumie 3 razy go używałam :p

Klaudyna - witaj :) To Wasze pierwsze dzieciątko?

Karina - oj, współczuję. Na pewno bym się odezwała - udaj, że Ci słabo, zacznij mdleć ;)

A jak sprawdzić czy auto ma ten system?

Do góry