reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Cześć dziewczyny, ja też mam wizytę za 1,5 godziny, z tym że dziś u okulisty ;-)

Monarti gratuluję modelki, trzymam kciuki żeby się potwierdziło :-)

Dorota.D. a ja gdzieś ostatnio czytałam, w jakiejś książce że pępowina dwunaczyniowa najczęściej występuje u płodów płci żeńskiej, ciekawe czy u Ciebie to się sprawdzi :happy:

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujące mamy, miłego dnia!

reklama
Ja bardzo szybko musiałam powiedzieć o ciąży, bo słabo mi się robiło, a moja praca polega głównie na dźwiganiu (pracuje w Lidlu) :-( Na szczęście mamy super kierownictwo, i od razu gratulacje, i , że nie mogę dźwigać , jak najszybciej zwolnienie przynieść, tylko na kasie mogłam siedzieć , mam nie podnosić rąk do góry, i ogólnie obchodzili się ze mną jak z jajkiem, i nie było żadnych pretensji :-) A tak się bałam:-p chociaż nie ukrywam, wolałabym pracować;-)

Gnagna, rozumiem. Drugi raz 'wywijasz' im numer, ale wiesz, Ty się nimi nie przejmuj... No chyba, ze sa tacy mega uczciwi, w co nie wierze. Zwykle jest tak, ze Ty zarabiasz na nich, a oni na kims innym :-) To nie Twoja sprawa, maja obowiązek CI placic, a TY masz prawo dac im l4 czy cos tam i koniec :-)
A w ogole przypomniało mi się, jak mnie 2 lata temu glupia baba zwolnila z pracy, bo wychodziłam za maz :D No a przecież 20letnia dziewczyna która wychodzi za maz.... Cos jest nie tak, pewnie w ciąży ! :D

Ostatnia edycja:
Ponoć ma być dziewczynka :) Wszytko wyjdzie na nastepnym USG :)
Cześć dziewczyny, ja też mam wizytę za 1,5 godziny, z tym że dziś u okulisty ;-)

Monarti gratuluję modelki, trzymam kciuki żeby się potwierdziło :-)

Dorota.D. a ja gdzieś ostatnio czytałam, w jakiejś książce że pępowina dwunaczyniowa najczęściej występuje u płodów płci żeńskiej, ciekawe czy u Ciebie to się sprawdzi :happy:

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujące mamy, miłego dnia!

gnagna nie wycinasz im numeru;) I nie oni płacą za Twoje macierzyństwo - dzięki Tobie będzie miał kto pracować na ich emerytury:D:D:D To Twoje drugie dziecko a średnia w Polsce to chyba 1,5 dziecka na parę więc my tutaj się staramy ponad normę i zamiast marudzenia ze strony pracodawcy powinnyśmy zostać docenione wręcz:D

Dzisiaj naszła mnie ochota na smażoną rybkę w zalewie octowej z duuużą ilością cebulki:D Pewnie zjem zanim zdąży się przegryźć:) Noo ale najpierw muszę zrobić hehe:)

Ja chodzę prywatnie więc toxo robiłam w prywatnym labolatorium,za wszystkie badania jak narazie płacę,a za toxo płaciłam około 30 zł więc nie dużo ;)

Ja jestem raz na miesiac, teraz mam tylko co 2 tyg ze wzgledu na genetyczne.
Place 100zl za wizyte z usg, tylko nie ma zapisow jak przyjdzisz tak Cie przyjmie.. ostatnio siedzialam 4godziny. Masakra!! Ja narazie za badania dalam ok. 200zl ale sama krew karta 85 chyba kosztowala.. ja dzisiaj nalesnik z bialym serem, i ziupa warzywna. :-) pozdrawiam, a za te wszystkie wizyty trzymam mega mocne kciuki i za dobre wiesci tym bardziej:-*

reklama
Jak czytam ile mialyscie wizyt to sie martwię ze ja tak mało :) w Polsce miałam jedna. Mam super lekarke i wie ze ja dojezdna z daleka wiec umawiamy sie na te najpotrzebniejsze wizyty i mnóstwo badań i jak odbieram wyniki to dzwonię a ona na telefon podjeżdża do gabinetu. Za tydzien tez sie do niej wybieram. Tym razem na usg genetyczne. W dani tez miałam jedna wizytę. Moj rodzinny pobrał krew i nawet nie wiem do końca na co ja badał. Jedynie powiedział ze to pod kontem chorób genetycznych. Ginekologa tu zobaczę tylko dwa razy. Pierwszy z 16.04 na usg genetycznym i drugi miedzy 18 a 20 tygodniem. Rodzinnego zobaczę jeszcze dwa razy :) a resztę będzie mnie kontrolować co jakis czas położna. Jakoś nie mam przekonania do ich systemu i wole leczyć sie w Pl. Tu robię co mi każą zeby nie było ze ciaze zaniedbuje bo mi nie potrzebne nie przyjemności a ich moje badania w Pl nie interesują. Za tydzien mam aż dwie wizyty :) tak dla pewności.

Do góry