reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Domka trzymam kciuki!
A tak w sumie to co ile macie wizyty? Bo ja co miesiąc. Teraz wyjątkowo nam wizytę po 2,5tyg. Z córką w ciąży miałam całą ciążę co 3 tygodnie wizytę. Ale wtedy płaciłam 50zł za wizytę z usg :-) Ale to było naprawdę dawno :-)

reklama
Ja teraz 100zł z usg więc na miesiąc nie ma tragedii. Gorzej z badaniami bo do tej pory wszystkie prywatnie. Ale ostatnio dr mi powiedział że mnie wciśnie w przychodni gdzie przyjmuje na NFZ i na resztę badań da mi skierowanie i nie będę musiała płacić ;-) sam mi to zaproponował :-D

Cześć dziewczyny, ja się też dzisiaj wybieram do lekarza. Byłam 2 tygodnie temu na wizycie w Holandii, teraz wizyta co miesięczna w tutaj. Ostatnio lekarz dał mi luteinę, miałam też brać Prenatal uro care. Zobaczymy co tam wymyślą...

Gratuluje Monarti :-) Dobre wiadomości na forum zawsze ciesza :-)
Madzia, powodzenia. Wszystko będzie dobrze :-) Trzymam kciuki:tak:
Ja w sumie już bylam na 5 wizytach. Chodze co 2,5 tyg, chociaż jak lekarz chciał potwierdzić to byłam w poniedziałek, a później od razu w czwartek:-) Za 2 tygodnie mam te nieszczęsne prenatalne i pewnie jak będzie dobrze to lekarz mi kaze przyjść dopiero w maju.

Ja mam wizyty średnio raz na miesiąc, teraz mam 24 kwietnia. Chodzę na NFZ i za wszytskie badania łącznie z usg nie płacę . Jedynie na USG w 12 tyg. poszliśmy do specjalisty od diagnostyki płodu i tam zapłaciliśmy za USG i test Pappa 350 zł z płytą i całym opisem. W 19 tyg. wrócimy tam bo maleństwo ma pępowine dwunaczyniową i trzeba mieć pod wiekszą kontrolą serduszko.

Emilia S bardzo mi przykro ale trzymaj się :* I niech Cię chłopaki dalej wspierają! :)

Dziewczyny ja mam wizyte 15.04 zobaczymy co u mnie jak tam malenstwo się ma :p
Teraz wziałam leki i czekam 30 min bym mogła zjesc sniadanie mam nadzieje ze fasolka da mi zjesc i nie bede wymiotowac bo od 4 było mi niedobrze ale o 6 zasnełam znowu :p Dzisiaj na sniadanie płatki hmm ciekawe jak to się sprawdzi :)
Wczoraj miłam taka ochote na marchewke ale taka świeża z ogródka że maskara! Wiem ze takich jeszcze nie ma to kupilam sok jednodniowy :p (nie moge się doczekac aż warzywka urosną u rodziców w ogrodzie!! A pomidory z pod folii u mojego taty az pachną ale bede wcinac aż spuchnę i bede wygladać az w 9 miesiacu :p )

Ja o 12 w nocy wczoraj jadlam pieczarkowa :-) Polozylam się do wyrka, ale zasnąć nie mogłam bo glodna bylam :-) No i musiałam ja wciagnac :-) A w ogole to wazylam się u lekarza i jestem 1kg do tylu, co oznacza ze chyba jeszcze nie zre jak swinia :-D

No ja jestem 4kg do tyłu a się zmuszam by jesc jak jade do rodziców to moja mama we mnie wpycha a to moze to a jeszcze moze to :p A zaraz po sniadaniu wsiadam z samochod i jade ( dobrze ze mam niedaleko) :p Miałam jechac na zakupy ale poczekam na mojego meza jutro wraca :))) Dobra czas zaczac jesc CHWILA PRAWDY :p aaaa wiem co jedynie moge jesc LODY ale te wodne :p

reklama
Do góry