reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Hej. Witam nowe mamusie... ja wczoraj zjadlam jednego paczka chociaz ich wcale nie lubie w dodatku smierdzial mi starym olejem fuj, za to moje oponki mniam jadlam duzo heh. Wczoraj kupilam syrop *spam* dla kobiet w ciazy bo ten kaszel nie daje mi spokoju a jak kaszle to kluje mnie w brzuchu :/
Co do miesa ojjjj wczoraj robilam zeberka zajadam sie miesem i mandarynkami ostatnio a nawet wiecie co wczoraj w sklepie mialam ochote na sardynki no masakra jak stalam przed ta polka ale sobie mysle ze bo nigdy nie jadlam ich a mialam taka ochote i wyobrazalam sobie jak smakuja szok wkoncu nie wzielam bo musze sie pilnowac z ta moja waga jak nic przytyje 30 kg :/ale bede sie martwic po...

reklama
pscółka i spółka moja ciąża wyglądała podobnie. Ostatniego smsa z pytaniem, kiedy wpadnę odebrałam, gdy wody mi odeszły :tak: ostatnio starałam się 2 lata, więc mimo planowania kolejnej ciąży myślałam, że to jeszcze potrwa :szok: w tym cyklu wcale nie było starań, więc mój szok jest duży ;-) teraz boję się w pracy pokazać :baffled: dobija mnie wizja tak długiego czasu spędzonego w domu, ale z drugiej strony mój powrót np. na 3 miesiące tylko zdezorganizuje pracę innym. Nie wiem, co mam robić. Z rocznym dzieckiem w domu też raczej nie popracuję.

O kurde, ale nastukałyście tych postów. pięknie;-) Nie pisałam, bo trochę miałam na głowie...wczoraj byłam na pierwszej wizycie u mego prowadzącego. Zostało zrobione badanie, lekarz wyczerpująco mimo, zabójczej pory odpowiedział na moje pytania no widziałam serduszko koliberka (więcej w wątku USG).

Tymczasem Mamuśki, miłego dnia!

P.S sunovia wysłałam ci wiadomość na priv

Witam z rana z kubkiem kawki ;) wczoraj zjadlam dwa male poczki plus oponke;-) potem juz nic jesc nie moglam i od dzisiaj postanawiam powrot do dobrych nawykow zywieniowych. Po poprzedniej ciazy zostalo mi 5 kilo i w tej mam nadzieje, sie dobrze trzymac i nie przytyc wiecej niz 8-10.

Karina kochana czekalam na Ciebie :) Szymek juz lepiej dzieki :tak: a Ty jak sie czujesz? Widze, ze ciaza byla dla Ciebie podobnym zaskoczeniem jak dla mnie:-p ja juz sie powoli oswajam z ta mysla, ale tak jak Ty martwie sie moim malym maminsynkiem. Zdecydowalam, ze tym razem odejde troche szybciej na maciezynski zeby spedzic z nim troche czasu zanim Malenstwo sie pojawi i probowac tlumaczyc co sie bedzie dzialo. Jestem dobrej mysli bo oni juz beda mieli 2.5 roku wiec juz sporo beda rozumiec ;0

Babina gratki wizyty :) :)

Lisica jak dzisiaj samopoczucie? Jakis plamienia?

dora ja bety nawet raz robionej nie mialam :-D jade teraz w Niedziele na pierwsze usg.

Martina witaj, tez w UK mieszkasz?

pscolka dobre podejscie obralas w pierwszej ciazy :tak: im mniej wiesz tym lepiej spisz. Do kiedy musisz podjac decyzje o powrocie do pracy? Z kim bys Szymka zostawiala? Rozumiem Twoj dylemat bo ja wrocilam do pracy jak moj Szymek mial 10 m-cy i bardzo tego psychicznie potrzebowalam, a jak wracalam do domu o 15 to mialam dla niego mnostwo energii. Szkoda mi go bylo czasami z rana ale to tylko 4 dni do 15.00 wiec dajemy rade:-)

Ide popracowac troche bo juz kawa sie skonczyla :-D:-D

Cześć brzuchatki!

Nie mam na nic czasu. Teraz też powinnam tyle robić a leżę i się stresuję...

Odebrałam wyniki online i progesteron przy normie w ciąży od 52 mam 23...

Próbuję się zapisać do lekarza,ehhh...

Witam :)

Ale produkujecie. Przperaszam, ze nie pisze zbyt duzo, ale czasu brak. Sama z malym, psem i wszytsko ogarnac trzeba. A od poniedzialku wracam do pracy wiec juz kompletnie sie nie odnajde....

Paczusia wczoraj nie jadlam, marzy mi sie taki z lukrem a tu wszedzie z cukrem pudrem... zrobie jutro domowe z serem ;-)

Na razie krotki meldunek ze zyjemy i lece walczyc z tym dniem dalej

Pscolka może po prostu panikuje :D Ja plamień nie mam, wlasciwie miałam 29 i 30 stycznia, ale wszystko jest w porządku. tylko najgorsze sa te myśli... tu mnie zaboli, tam zaboli i już sobie wyobrażam, ze może dzieje się cos niedobrego :D
ja nastepna wizyte mam dopiero 10 i tez już nie mogę się doczekać....
Asiulka87 widze, ze tez z Sosnowca :D

Ostatnia edycja:
reklama
Asiulka niewiem czy zwrciłas uwage ale ten syrop prenalan jest tylko 7dni wazny po otwarciu,ostatnio go miałam.

Ja wczoraj zjadłam 2 paczki;-)

Ale najlepiej idą mandarynki i jabłka i coca col.

Do góry