reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Pikulinka witaj, faktycznie wielka niespodzianka i sporo się dzieje wokół ciebie. Trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

Sofijas ja też mam popoludniowo-wieczorne mdłości. Już mi spadło prawie 2 kg.

Mizzah witaj. Ja w pierwszej ciąży też nie miałam mdłości. Pozostaje Ci się tylko cieszyć ;)

reklama
No ja cieszyłam do zis ze nie mam mdłosci. A dzis witaj panie K;-( najgorsze ze mam wyjazd dzis,jak ja to przetrwam...

Na razie się ciesze, nie zapeszam, ale ciesze :) Zjadłam właśnie danio i piecze mnie w przełyku, niemiłe uczucie a pora się szykowac do kamieniołomów (patrz. pracy :p )

Nie wiem co mnie podkusiło żeby poslodzic kawę (nigdy tego nie robię). Jest nie do wypicia :-/

Domcia uważaj na siebie.

Mały up date: z bogatego źródła wiedzy, jakim jest Dr. Google wynikają różne podzielone zdania...jedni twierdzą, że brak wymiotów zwiastuje bardzo źle....inni, że różnie bywa. Czasem mam wrażenie, że cokolwiek nie czytam odbiegam od normy i nic tylko w łeb strzelić :/ Staram się nie nakręcać bo badanie usg gdzie ma widać serduszko mam dopiero 25 a nie chce do tego czasu wykitować bo....np. nie mam wymiotów.

Mizzah, skoro wizyta serduszkowa dopiero za 10 dni, to musisz być na samym początku. Część z nas jest już w 8 tygodniu. Większość z nas też dopadlo niedawno. Ja w ostatnim dniu 7 tyg pytałam gina czy to ok, że mdłości słabe i sporadyczne, a on powiedział, że jak najbardziej ok i że pwnie jeszcze mnie dopadnie.

Mizahh przestan czytac głupoty. Ja z Aga miałą wymioty i to ostre,i jest ok.

Dziewczyny nie pojechałam,az sie telepie,zgaga doszła przez wymioty,bardzo zle sie czuje. popijam herbatke. Szwagierka za mnie pojechała,na szczescie...

Witam, nie było mnie trochę bo przy moich chłopakach nie jestem w stanie być na bieżąco:zawstydzona/y:.
U mnie tydzień koszmarny cały czas podejrzenie ciąży pozamacicznej ale po tygodniu pojawił się pęcherzyk w macicy:-) serduszka jeszcze nie widać, mam nadzieje, że będzie wszytko ok bo beta na razie przyrasta prawidłowo.
Co do wymiotów to w obu ciążach może wymiotowałam z 5 razy więc to chyba nie jest wyznacznikiem, że dzieje się coś źle.

reklama
Hej Kochane, ja wlasnie posniadaniu i w pracy kawke popijam :) jak dobrze, ze to Piatek, yay :)

Pikulinka witaj, i sie nie martw, bedzie dobrze :) my o pierwszej ciazy dowiedzielismy sie misiac po slubie, jeszcze nawet nie milelismy wlasnego kata, jak bylam po wymrazaniu CIN III i wszystko sie super ulozylo. Mamy zdrowego prawie 2 latka, dom, psa no i jak wszystko wskazuje druga dzidzie w drodze :)

Sunovia nie znam wszystkich modeli p&t, ale wiem ze City jogger sie sprawdza u dwoch moich znajomych. Jedni maja blizniaki, a drudzy, 18 m-cy roznicy. Ja nie wiem czy inwestowac w podwojny wozek, bo mi Szymek prawie w naszym nie jezdzi, zastanawiam sie nad buggy board.

Asiulka to mozemy sobie piatke przybic :-D u mnie porod to tez masakra mala byla, skurcze sie zaczely w Sobote o 5.27 rano, a Szymek sie urodzil w POniedzialek o 13.08 :-p tyle, ze tu w UK nie podaja oksy, u mnie rozwarcie do 2 cm do Niedzieli wieczor wiec myslalam, ze zwariuje. Potem 4 godziny partych, Szymek wyszedl w lokciem zgietym, podduszony, 6pkt, ja tez pozszywana ;) teraz tylko CC, nie bede rodzic naturalnie ;)

Mizzah nie stresuj sie i nie czytak nic w googlach :) ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych nudnosci, wymiotow czy jakichkolwiek oznak ciazy, a wszystko bylo dobrze. Teraz tez sie czuje super, tylko na meza krzycze ;)

Domcia nogi w gore i odpoczywaj :)

Laski, lece popracowac :) co wy na to aby utworzyc temat ,poznajmy sie' taki bez komentarzy, gdzie kazdy by mogl napisac troche o sobie, gdzie mieszka, co robi i takie tam. Tu na glownym to sie zgubi, a tak jak ktos nowy przyjdzie, to i my bedziemy o nim wiecej wiedzialy i oni o nas ;) co wy na to?

Do góry