reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
drogie Panie zastanawialyscie sie kiedy powiedziec w prac o naszym błogosławionym stanie?

Hejka Dziewczyny ja wizytę u ginekologa mam jutro zobaczymy co powie, strasznie się boję, pierwsza ciąża i nie wiem jakie objawy są normalne a jakie nie, jednak od 4 dni mam okropnie opuchnięte kostki a wieczorem całe stopy, myślałam ze takie obrzęki to w późniejszych miesiącach i nie wiem czego to może być przyczyna.

Niuniata podejrzewam że lekarz zaleci badanie moczu by wykluczyć w nim białko. Woda już teraz może się zatrzymywać w organizmie także nie denerwuj się. Poczekaj spokojnie do jutra. Pamiętam jak w pierwszej ciąży tak puchlam, aż usg przepływów zylnych robiłam. Taka moja uroda, już się przygotowuje na puchniecie ;)

Ja tez strasznie puchlam w pierwszej ciazy. Bralam nawet przez jakis czas cyklo3forte (czy jakos tak sie nazywal ten lek) on mi pomagal odrobine. Mialam straszne obrzeki, tak od poczatku 7go m-ca. Do dzisiaj mam takie sklonnosci do obrzekow, szczegolnie latem. I juz obawiam sie jak bede wygladac np w lipcu! :szok: Ostatnio tez robilam usg zyl i wyszlo ze mam w lewej nodze niewydolna zastawke w zyle udowej. Dr stwierdzil ze nabawilam sie tego w ciazy a w kolejnej bedzie jeszcze gorzej. Ale to mnie nie wystraszylo :-) Mam zakupic rajstopy przeciwzylakowe i jakos przezyje :-)

O, czyli widzę, że nie ja jedna z tych opuchniętych. Niestety też strasznie spuchłam w pierwszej ciąży, głównie nogi oczywiście. Kostki jak mi spuchły latem czyli gdzieś w 6 - 7 msc, to zobaczyłam je dopiero 10 dni po porodzie - jaka to była radość, bo już zaczęłam się martwić pewnego dnia, że ich wcale nie odzyskam. Natomiast jednej nocy wstałam z tak opuchniętymi palcami, że nie mogłam zdjąć obrączki i wpadłam w panikę, zaczęłam się dusić, mąż się z nią siłował kiedy ja trzymałam rękę pod kranem, żeby łatwiej poszło. Ryku było co nie miara, bo nie dość, że jakoś tak irracjonalnie panikowałam, to jeszcze mnie to bolało strasznie, w pewnym momencie już chciał iść po coś, żeby tę obrączkę przeciąć, ale w końcu się udało. Teraz muszę zdjąć zawczasu.

Moje przyszłe dziecko musi być ze stali widząc jak pali nam się grunt pod nogami. Mam 2 tygodnie na znalezienie nowego mieszkania dla siebie i straciłam pracę bo moj pracodawca który zatrudniał mnie na czarno nie chce mieć kobiety w ciąży.

Sarah_uk sytuacja rzeczywiście nieciekawa:( A nie możesz wrócić do kraju - ewentualnie szukać na szybko jakiejś pracy przynajmniej dopóki nie widać ciąży żeby mieć to ubezpieczenie?

Szukam w ogóle pracy od 3 miesięcy i trafiłam w najgorszy sezon jaki mogłam. Do kraju nie mam po co wrócić. W domu jest dopiero ciężka sytuacja.

reklama
sarah- a czemu tak szybko poinformowalas szefa??pewnie liczylas na to, ze Cie zatrudni??ehhh a masz tam kogos kto moze Ci pomoc??

Do góry